![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema mea e aici: "dar aici intervin prietenii lui Hristos, in special maica Lui, care nu se joaca cu brichete de 2 lei, ci cu focul rugaciunii adevarate ca o faclie mare aprinsa." Nu pot sti ce fac sfintii dincolo; posibil sa se roage, de ce nu? Nu-i opreste nimeni sa se roage si daca sunt atat de interesati de binele meu eu le dau voie sa o faca :) Problema e la mine. Eu am o anumita credinta si o anumita putere spirituala; limitata. Ma gandesc cum o voi folosi mai eficient. Voi inalta rugaciunea mea catre Singurul care poate sa ma izbaveasca, Cel ce nu e om si a Carui putere depaseste cu mult puterea tuturor sfintilor la un loc, sau voi apela la intermediari? Mie mi se pare mai practic , daca tot depun o cerere, sa o depun la director si nu la subalterni [scuzati comparatia cam nepotrivita]:)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu e vorba de intermediari, ci de comunicare si cu ceilalti membri ai familiei lui Dumnezeu. Subliniez la nesfarsit, Dumnezeu depaseste orice puteri ale tuturor. dar El ne vrea pe toti in relatie de comuniune unii cu altii. tu in familia ta (si in comunitatea din care faci parte) comunici numai cu seful? pe ceilalti prieteni ai directorului ii sfidezi? sunt convinsa ca nu. pai si atunci de ce tocmai lor, celor din familia lui Dumnezeu le dam ignore? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi vei zice ca ei sunt vii. Si Samuel era viu cand a fost chemat de vrajitoare, dar Saul a fost aspru pedepsit pentru ca poruncise aceasta. A murit chiar a doua zi impreuna cu fiii sai. Eu stiu ca ortodoxul este foarte precaut si sceptic. Refuza sa creada in vise, vedenii, caci pot veni de la cel rau. Ma mira cum de are incredere sa vorbeasca cu spiritele celor trecuti dincolo. De unde stie ca nu va fi amagit? Lumea sprituala e mult mai complexa decat lumea noastra, satan e spirit si e expert in inselari. Tocmai de aceea Dumnezeu a interzis comunicarea cu lumea spirituala. In cele mai multe cazuri vom fi amagiti la cat de slabi suntem. In alta ordine de idei, daca nu comunic cu fratii morti nu ar fi un pacat. Doar nici cu cei din Grecia nu comunic, sau cu cei din Filipine. Sunt doar un om limitat, nu pot sa am partasie cu toata Biserica din toate timpurile. In concluzie, te rog sa ma crezi ca mi-e frica sa trec peste ce a spus Dumnezeu. Prefer sa-i supar pe sfinti [desi sfintii nu se supara] sau pe oricine altcineva decat pe Dumnezeu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 25.06.2010 at 00:27:03. |
|
||||
|
||||
![]()
Comunicare cu cei morti este gresit, suna a spiritism. Comuniune de rugaciune, da. Ne putem ruga pentru cei plecati, ei se pot ruga pentru noi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi cer iertare daca v-am suparat cu ceva, probabil voi v-ati obisnuit cu ideea, dar din afara pare foarte ciudat sa te rogi [vorbesti, comunici] cuiva care nu mai e in lumea asta... Sa aveti o noapte binecuvantata!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
draga Doriana in ortodoxie nu vorbim de comunicare cu orice om care a murit fie in Filipine sau aiurea, ca doar nu ne ocupam de spiritism, ci cu cei pe care Dumnezeu i-a preaslavit si prin care lucreaza minuni in lume. daca tu crezi ca Maica Domnului e o fiinta oarecare moarta si sufletul ei e nu stiu unde si nu impreuna cu Hristos, ce pot sa zic? nu negam prin asta atotputernicia lui Hristos? nu-L negam prin asta tocmai pe El care l-a dus pe un nenorocit de talhar in rai si tocmai pe Maica Lui a lasat-o de izbeliste in alta dimensiune gen matrix? nu negam prin asta invatatura lui Hristos care ne cere noua sa-i iubim pe vrajmasi ? si cum tocmai Cel care cere iubirea vrajmasilor, El Insusi chiar pe mama Lui o sfideaza? sau care crezi ca e relatia dintre Hristos si maica Lui? pai ce invatatura mai e si asta? Pe Hristosul din invatatura ortodoxa nu mi-L pot imagina sfidandu-si mama. si pe un om care are o relatie buna cu Hristos nu mi-L pot imagina intr-o relatie proasta cu Maica Lui Hristos. e la mintea cocosului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu merg "pe mana" Sfintilor Apostoli si a tot ceea ce ne invata Sfanta Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu nu a interzis comunicarea cu cei din iad, ci cu cei trecuti din aceasta lume. Nu a spus ca sfintii fac exceptie. Am toate motivele sa cred ca Sfanta Maria e in rai cu Hristos, dar impartirea nu se face intre cei din rai [cu care ar trebui sa comunicam] si cei din iad [cu care nu ar trebui]. Impartirea se face intre Creator si creatura. Oricat ar fi sfantul de sfant, este totusi o creatie si nu este Creatorul. Comunicarea in duh, spirituala, a fost rezervata numai pentru Dumnezeu, fara nici o exceptie. Incalcarea acestei legi aduce pedeapsa, si nu una usoara.
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|