![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu-nțeleg!
De ce ades mi-e dat pe cale Să-ndur dureri în fel și fel? De ce-s lovit adesea oare? Eu nu-nțeleg! Dar știe El! Când cunoscut-am adevărul Și vrut-am să spun despre el, Silit am fost să tac adesea. De ce așa? O știe El! Din pâinea mea am dat la alții Făr' să mă tem c-am să mă-nșel. Răsplata: m-am ales cu piatra. De ce așa? O știe El! Când m-am luptat cu valul vieții Și când am vrut s-ajung la țel, Mă văd cu barca sfărâmată. De ce-i așa? O știe El! Când moartea luptă pe-ndelete Să rup-al dragostei inel, Rămân copii orfani pe drumuri. De ce-i așa? O știe El! Descurajat privesc adesea Calvarul, crucea și pe Miel. De ce sunt lacrimi fără vină? Eu nu-nțeleg! Dar știe El! Când mi-am trăit mereu viața În curății de porumbel, Stropit am fost cu murdării. De ce-i așa? O știe El! Eu nu-nțeleg, dar cred într-una Mereu cu patimă și zel Că multe din ce mi se-tâmplă Eu nu-nțeleg! Dar știe El! Și când trezi-mă-voi în Ceruri Cu Domnul în al său castel, Mă mir, ma-ntreb cum de-s acolo! Eu nu-nțeleg! Dar știe El! Simeon Cure
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 26.06.2010 at 10:27:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Valeriu Gafencu - Un gand smerit
Un gand smerit si simplu, o lumina, Spre Tine se inalta lin din mina Si sufletul inlacrimat se roaga: "O, vino, de pacate ne dezleaga". Iisuse, Doamne, vino-n zori! Te cheama cei din inchisori. O, vino, mina lumineaza, Pe noi ne binecuvanteaza! Pe fruntea mea senina mana-Ti pune Si cheama-ma incetisor pe nume Cum Ti-ai chemat prietenul din groapa... Te rog, Iisuse, da-mi un pic de apa. Pe umeri ma apasa greu o cruce Si sanger... Da-mi putere s-o pot duce, Da-mi Paine, Apa vie da-mi din Vita, Sa simt pulsand viata in mladita.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Enigmatici și cuminți,
Terminându-și rostul lor, Lângă noi se sting și mor, Dragii noștri, dragi părinți. Chiamă-i Doamne înapoi Că și-așa au dus-o prost, Și fă-i tineri cum au fost, Fă-i mai tineri decât noi. Pentru cei ce ne-au făcut Dă un ordin, dă ceva Să-i mai poți întârzia Să o ia de la început. Au plătit cu viața lor Ale fiilor erori, Doamne fă-i nemuritori Pe părinții care mor. Ia priviți-i cum se duc, Ia priviți-i cum se sting, Lumânări în cuib de cuc, Parcă tac, și parcă ning. Plini de boli și suferind Ne întoarcem în pământ, Cât mai suntem, cât mai sunt, Mângâiați-i pe părinți. E pământul tot mai greu, Despărțirea-i tot mai grea, Sărut-mâna, tatăl meu, Sărut-mâna, mama mea. Dar de ce priviți asa, Fata mea și fiul meu, Eu sunt cel ce va urma Dragii mei mă duc și eu. Sărut-mâna, tatăl meu, Sărut-mâna, mama mea. Rămas bun, băiatul meu, Rămas bun, fetița mea, Tatăl meu, băiatul meu, Mama mea, fetița mea. |
|
||||
|
||||
![]()
I-am cerut lui Dmnezeu sa ma faca puternic,
pentru ca sa pot pune in aplicare proiecte marete Si El m-a lasat slab precum eram pentru a ma pastra intru smerenie. I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea sanatatea, Pentru a pune inpractica planuri grandioase iar el mi-a dat durerea pentru a-L intelege mai bine. ii cerui bogatia pamantului pentru a dobandi totul iar El m-a lasat sarac pentru a nu deveni egoist. I-am cerut puterea, pentru ca oamenii sa aiba nevoie de mine iar El mi-a dat umilinta pentru ca eu sa am nevoie de ei. I-am cerut lui Dumnezeu totul, pentru ca sa ma pot bucura de viata, iar El mi-a lasat doar viata, pentru ca sa ma invat a ma incanta de toate. -Doamne ,n-am primit nimic din tot ceea ce am cerut, dar totusi mi-ai dat tot ceea ce aveam nevoie, si asta aproape impotriva vointei mele. Rugaciunile pe care nu le-am facut mi-au fost implinite. fie laudat Dumnezeul meu, intre toate popoarele caci intre toti pamantenii nimeni nu a dobandit ceea ce am dobandit eu!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu Dorina ,nu este scrisa de mine.
Daca era scrisa de mine sau stiam autorul as fi precizat.
|
||||
|
||||
![]()
Nașterea Ta, Cristoase, Dumnezeul nostru
Răsărit-a lumii Lumina cunoștinței că întru dânsa cei ce slujeau stelelor, de la stea au învățat să se închine Ție, Soarelui dreptatii, și să Te cunoască pe Tine, Răsaritul cel de sus. Doamne, mărire Ție ! (Troparul Nașterii)
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|