Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2007, 10:29:33
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Ce inseamna iubirea atunci cand vrei sa indrepti pe fratele tau? Cum procedeaza acest crestin autentic al carui semn de recunoastere este iubirea atunci cand vrea sa-l ajute pe fratele sau sa fie pe calea cea buna?
Reply With Quote
Vechi 07.05.2007, 11:05:02
shoc shoc is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.04.2007
Implicit

Extraordinar de frumos...bravo pentru tot ce ai scris...:)
Reply With Quote
Vechi 07.05.2007, 11:08:33
shoc shoc is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de shoc
Extraordinar de frumos...bravo pentru tot ce ai scris...:)
Sovidiu pentru tine era mesajul de mai sus.sorry ca nu am specificat prima data.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2007, 14:51:03
jeny
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Ce inseamna iubirea atunci cand vrei sa indrepti pe fratele tau? Cum procedeaza acest crestin autentic al carui semn de recunoastere este iubirea atunci cand vrea sa-l ajute pe fratele sau sa fie pe calea cea buna?
ceea ce omul nu poate indrepra in el insusi si in altii, sa sufere cu Rabdare, pana cand Dzeu va randui altfel. Ai sfatuit odata, de doua ori, pe aproapele si Nu s-a indreptat, Nu-l mai certa ci lasa-l in grija Lui Dzeu. sa invatam sa suferim cu rabdare, gresalele, slabiciunile, patimile de orice fel ale altora, pentru ca tu insuti ai multe asemenea greseli pe care cei din jur ti le rabda...De vreme ce Nu pot schimba ceea ce vreau eu sa schimb in mine cum?? voi putea schimba pe altul? cred ca "toata indreptarea" incepe din .... sufletul nostru. Sa ne purtam sarcina, unul alltuia, pentru ca nimnei nu este fara de greseala, nimeni destul de intelept, nimeni destul de bun, nimeni destul de puternic..Adevarata Indreptare lumineaza in om chiar "OMUL". si apoi daca toti oamenii ar fi desavarsiti CE AM MAI AVEA NOI A PATIMI PENTRU DZEU??
jenica
Reply With Quote
Vechi 17.05.2007, 12:39:54
nicoletajuravle's Avatar
nicoletajuravle nicoletajuravle is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Locație: prin vest
Religia: Ortodox
Implicit

iubire inseamna fericiea celorlalti este un sentiment inaltator este un izvor nesecat de apa vie pt suflet iubirea inseamna viata cand iubesti simti ca traiesti {si cu bune si cu rele}:)cred ca nu se poate exprima in cuvinte este dincolo de ratiune
Reply With Quote
Vechi 17.05.2007, 12:54:09
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Iubire mai inseamna sa-i spui celui bolnav :
"ridica-te ca stau eu in locul tau !".

Daca s-ar putea ce bine ar fi !

maria
Reply With Quote
Vechi 17.05.2007, 13:10:42
ancah
Guest

Implicit

Maria, imi amintesti de o poveste adevarata, citita cu multi ani in urma, despre o fata, care statea langa tatal, care suferea de o boala grava si era in criza. Toata lumea se astepta sa moara. Fata a povestit ca in acea noapte a simtit durerile tatalui ei, iar dimineata tatal s-a trezit refacut.
Am citit aceasta istoire la "Povestiri adevarate" si m-a impresionat atunci, ca si acum cuvintele tale, Maria.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2007, 13:24:58
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Vezi tu anca , ne lipseste credinta ,caci s-a spus :

Toate cate veti cere , sa credeti ca veti lua si va fi voua !

Dar asa cum imi mai spunea cineva si "taria " credintei , este probabil dependenta de pacat .Cu cat esti mai iertat cu atat creste in intensitate .

Si toate de la Dumnezeu !
maria

Ps. mai lasat ca la dentist .Daca nu cautam intai ,nu te intrebam prin MP
Reply With Quote
Vechi 17.05.2007, 13:39:03
ancah
Guest

Implicit

Scuze, Maria.
Gasesti cautand predici mp3 si alegi mp3:Conferinte si predici audio mp3 ale duhovnicilor romani
IPS Casian, Pr Ioan Tesu, Pr Aristart Cojocaru, Pr Ioan Bizau, Dr Pavel Chirila, Pr C-tin Coman, Pr Nicolae Tanase, Pr Teofil Paraian, IPS Bartolomeu, Pr Galeriu, Pr Mina Dobzeu, IPS Andrei, IPS Daniel, Pr Sofian Boghiu, Prof Virgil Candea, Pr Arsenie Muscalu, IPS Ioachim Bacauanu, IPS Serafim Joanta, Pr Vasile Mihoc, Pr Emilian Popescu, Pr Emil Jurcan, Pr Ioan Cojan, Pr Ioan Sabau, PS Timotei Seviciu, Pr Calistrat Chifan, Pr Rafael Noica, Pr Nicolae Steinhardt, PS Iustinian Chira, IPS Teofan, IPS Iosif, Ierom. Amfilohie Branza, Maica Siluana Vlad, Pr Iustin Parvu, Pr Seraphim Rose, Pr Damian, Pr Irineu Curtescu, Pr Efrem, Pr Ioan Ica

Scuze pt. mesaj off topic.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2007, 14:10:45
ancah
Guest

Implicit

Da, Maria, ne lipseste credinta. Dar credinta nu o primim dintr-odata noi oamenii de rand. Pacate avem toti din belsug, dar ne lipseste hotararea de a ne sfinti. Preferam o viata la adapost si atunci si schimbarea produsa in noi e facuta cu incetinitorul. Cand ceea ce stim ca e bine se va suprapune cu faptele noastre, vom asista la o accelerare a transformarilor din noi. Cadem prea des la micile examene pe care ar trebui sa le trecem cu brio, caci nu ne lipseste cunoastere. Ma refer la atata cunoastere de cata avem nevoie pentru a ne indrepta din pacatele noastre.

Daca o luam pe Sf. Maria egipteanca (exemplu la intamplare), din clipa in care a realizat ce pacatre avea, le-a spovedit cu scarba de ele, s-a retras si a dus o viata de sfanta in pustie, de se ridica un metru de la pamant in rugaciune.
Viata sfintilor trebuie sa fie exemplu pentru noi.

Le cunoastem, dar cand e vorba sa schimbam prin fapta ceva din atitudinea noastra, in loc de actiune, gasim scuze ca sa nu facem acest lucru. Iubim prea mult necesitatile trupului nostru ca sa mai avem timp de necesitatile sufletului. Facem prea mult pentru noi si prea putin pentru altul.
Poate daca am impleti in faptele noastre de zi cu zi cele pe care le stim ca ne sunt utile mantuirii, am pune un inceput bun.
De unde stiu asta? In primul rand de la mine...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea aproapelui Rodica50 Intrebari utilizatori 22 24.02.2014 09:22:00
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Iubirea MariaB Biserica Romano-Catolica 0 28.01.2011 09:13:54
Iubirea caiusltd Rugaciuni 1 27.08.2010 16:01:07
Iubirea silverstar Generalitati 10 17.01.2007 12:37:35