![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trupeste: trebuie sa nu fi mancat nimic in ziua respectiva. Ziua incepe de la ora zero. A nu se confunda cu ziua liturgica, ce incepe de la vecernia zilei precedente. Apa si medicamentele nu sunt mancare.
|
||||
|
||||
![]()
Dpdv ortodox nu e așa: păcate avem chiar și-n somn.
Iar înainte de a-L primi pe Domnul nu luăm nici măcar apă, de la 12 noaptea. Așa fac ortodocșii. Alții să vorbească-n dreptul lor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma bucur sa descopar ,in ultima vreme,ca chiar preoti care pina mai dauna-zi erau un pic mai "zgirciti" in a permite ucenicilor lor IMPARTASIREA,pt diverse motive,sint acum ,oarecum mai permisivi.Chiar duminica trecuta,la CUVINTUL de FOLOS,tinut la sfirsitul Sf Liturghii,un preot pe care il stiam a fi oarecum "rigid",in a permite IMPARTASIREA deasa,a povatuit credinciosii sa faca ACEASTA cit mai des si chiar la fiecare SF LITURGHIE...Personal n-am avut prea mari probleme caci m-a binecuvintat Dumnezeu cu duhovnic cu inima larga,insa ma durea sufletul sa vad amici de-ai mei,cunostinte ,care abia daca se impartaseau de Paste si /sau de Craciun.Unii erau extrem de bolnavi,si nu se impartaseau,ca vezi Doamne,n-a venit inca Pastele.Adica faci 3 dialize pe saptamina,sau faci Insulina,sau mai stiu-eu-ce necaz ai ,incerci ,te straduiesti ,sa faci si tu fapte de crestin,dupa putere,mergi la Sf Liturghie,Domnul Hristos te invita la CINA (caci ti-a pregatit BUCATE ALESE)si tu refuzi sa CINEZI? Pai cum se simte GAZDA,daca tu nu maninci,cind tocmai ti-a pregatit cea mai DELICIOSA PRAJITURA?...am scris asa ,nu din lipsa de respect pt Sfinta Impartasanie,ci doar ca un aspect,cam cum gindesc eu.Preotul zice asa :"cu FRICA de Dumnezeu,cu CREDINTA si cu Dragoste,sa va apropiati! Iar eu cred ca dac te impartasesti cu oarecare nevrednicie azi,miine te vei impartasi cu mai putina si poimiine si cu mai putina ,si uite-asa ,pina la urma izbindim,si vine ziua cind o vom face si noi :CU VREDNICIE! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spui f.frumos de cina si de gazda si sunt convinsa ca multa lume ar dori sa se infrupte, dar daca sunt atatea oprelisti...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Tare ne mai plangem de oprelisti dar nu vrem sa schimbam nimic in viata noastra. Sophia pune inceput bun azi si lasa un pacat. Fie el si unul mic..atat cat poti. Straduieste-te in dreptul tau si schimba ceva. Fa ceva! Sa vada Hristos ca misti si tu ceva... Am mai spus asta..
Ajutorul/Harul/Bucuria/Pacea e ca la banca. Ca sa primesti trebuie sa depui tu intai ceva! Alta cale NU exista! UIte Sophia, priveste viata ca pe o cursa. Pacatele ca pe niste obstacole. Ei bine, imagineaza-ti sa tu stai undeva in spatele lor si plangi sa sunt prea inalte...in timp ce altii inainteaza voiosi pe langa tine. Uite nu poti tu, dar macar incearca sa te apuci de poala unuia ( acela este DUHOVNICUL!!) capabil sa te treaca de ele. Iar cand ai apucat poala, pai striga asemenea femeii cu scurgerea de sange. DOAMNE TU POTI TAMADUIESTE-MA!!! MILUIESTE-MA! AJUTA-MA! Intelege odata, caci din si cu iubire iti spunem, nu cu mustare, nu cu emfaza, nu cu rautate, ci ca unii care doresc sincer si dezinteresat sa te ajute sa pasesti mai departe! Nu te incapatana Sophia...pentru ca incapatanarea aceasta te face sa ramaii in acelasi loc..nu Canoanele nu Duhovnicul Nu Hristos ci tu insuti. Daca si aceste cuvinte te vor supara ca majoritatea povetelor primite de colegii de forum atunci.. Dumnezeu cu mila peste tine si peste noi toti. Amin! In rest, pace si Bucurie! ![]() Last edited by eduardd; 05.07.2010 at 08:51:13. |
|
|||
|
|||
![]()
@Cristi, Eduardd
1. De ce va luati de mine? Spuneam ca sunt multi care ar vrea sa se impartaseasca mai des si nu pot. 2. De ce ma luati in ras si de ce vorbim in paralel? Voi despre care oprelisti si obstacole vorbiti? Eu vorbesc despre post, renuntare la sot/sotie si spovedanie. In fiecare saptamana. Iar o luam de la capat si nu am gasit raspunsul. Ce sa fac eu cu duhovnicul? Pot numai sa-i cer sa-mi dea dezlegare sa ma impartasesc dupa viata normala ( sa nu postesc, sa nu-mi abandonez sotul). Altceva? Sa ma duc asa la impartasanie? E mai bine? Da, daca se da liber in felul asta, ati vedea ca toti s-ar duce la impartasanie. De asta spun: venim cu drag la masa, dar deschideti-ne usa, lasati-ne sa venim si noi oamenii, laici, femei, casatoriti, bolnavi.
|
|||
|
|||
![]()
Nu are nimeni nimic cu tine, Sophia.
Fa cum iti spune duhovnicul. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim des sau rar? | Va_iubesc | Impartasania (Taina Euharistiei) | 978 | 17.05.2017 02:29:00 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|