Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2010, 09:26:33
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul

Citat:
În prealabil postat de vsovivi
[...]
Ceva de genul ăsta ne-a învățat Domnul Iisus: „Cine voiește, să se lepede de sine și să-și ia Crucea sa și să-Mi urmeze Mie...” lăsând morții în urmă ca să-și îngroape pe morții lor așa cum sărmanul Cain împreună cu lucțifer a îngropat pe fratele său Abel.
De unde ai scos comparatia cu Cain?
Păi de acolo că atunci când i s-a cerut de către un oarecare ucenic : „Dă-mi voie să merg să îngrop pe tatăl meu”, Hristos i-a zis : „Lăsați morții să-și îngroape pe morții lor și tu vino după Mine”, deci a încercat să-l ferească de duhul răzbunării care apare în copii atunci când află pricina și motivele și cauzele pentru care a murit părintele lor, să-i lase adică, să-și îngroape pe morții lor, căci omenirea așa îngroapă morții lor precum Cain a îngropat pe Abel în speranța că nu se va ști păcatul său căci a încercat Cain să-l mintă pe Dumnezeu când a fost întrebat unde este Abel zicând: „Ce știu eu unde s-o fi dus Abel!; Ce, sunt eu răspunzător de ceea ce face fratele meu?” ceva de genul ăsta... iar Dumnezeu spune foarte clar că urmând pe Hristos devi cu adevărat răspunzător pentru fratele tău, căci se spune „voi cere sângele fratelui tău din mâna ta”, adică dacă vezi păcătuind pe fratele tău să nu crezi că tu nu ești răspunzător și pentru faptele lui... fiindcă de aia a greșit căci tu l-ai iubit prea puțin și fiindcă tu n-ai ascultat de Dumnezeu păcătuind, deci de aceea s-a vărsat sângele Domnului prin mâna fratelui tău, și din vina ta.

Și spune foarte clar: „Lăsați morții să-și îngroape pe morții lor”, deci subliniază vina gLumii ca principală cauză a morții oamenilor, a părinților, dar nu zice s-o osândiți ci să lăsați gLumea să-și acopere păcatele ei și faptele rele și să nu vă ispitiți la o cruciadă ca să scoateți la iveală relele și uciderile din gLume, să nu vă faceți inspectori de poliție sau detectivi particulari crezând că o să faceți dreptate dezgropând pe morții lor, pe morții gLumii, sau să participați la îngroparea dovezilor faptelor lor mârșave și pline de întuneric. Deci a zis să ne ferim ca nu cumva să participăm la păcatele mafiei și inqqqiziției și ca să nu ne revoltăm pentru ca să ne răzbunăm „vrednic”, de aia a zis ca să lăsăm morții să-și îngroape pe morții lor, cred eu. Deci să aveți încredere că la Dumnezeu toate faptele și păcatele sunt știute și sigur va face dreptatea cea bună mai devreme sau mai târziu, la timpul potrivit deci să nu vă ispispitiți ca să faceți voi dreptate împreună cu isipisisikaa ce și-a acoperit în nisisip ceea ce a rodit ea urmând și voi planul lui nenia așa cum a ghicit tanti grijania în zațul de cafea neagră și aburindă că cică așa vă va fi norocul. Ci voi să căutați să pliniți virtutea tainică a smereniei și a binelui din toată dragostea curată, fără minteres furăcios.

Deci să nu mai tot găsiți motive ca să judecați voi ci să vă lepdați de sine însuși însușiri alese : judecăți și hule „vrednice”, iar dacă totuși judecați să nu căutați să faceți voia voastră ci a Lui Dumnezeu.

Ceva de genul ăsta pare că se vede... că i se cere ucenicului ce vrea să urmeze pe Domnul, ca să-și ia crucea răbdării, adică să ducă de atunci viață sfințită și neprihănită, să nu mai facă păcatele judecării fratelui și părinților și să nu se ridice împotriva Lui Dumnezeu pentru poftele rele, pentru păcatele desfrânării și tot felul de viclenii pentru semețiile criminale ale gLumii. Să nu cine care cumva să se întoarcă să se asemene cu Cain sau cu Adam și Eva care au greșit amarnic alegând ei pentru ei și urmașii lor nu numai binele ci și răul ispistiți cu pismă sofisticată pălină de minciună și poftă perversă și ciudățită... ca să fie mare, și a ajuns mare... mare prost căci ca fraierul a făcut răul din curiozitățile judecătoricești. Și a aflat că a murit, și atunci gol fiind s-a ascuns în tufe să nu i se mai vadă rușinea păcatului... căci și-l vedea și era „plăcut la gustul visat” dar când a venit Adevărul s-a ascuns și a dat vina pe altul.

Sau mai rău, să faceți ca Iuda Iscarioteanul, când a aflat că a vândut Darul lui Dumnezeu, să încercați să vă ascundeți duhul într-o sfoară cumpărată pe banii ăia, într-un laț.

Last edited by vsovivi; 06.07.2010 at 10:14:55.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cele zece porunci Dia20_diana Din Vechiul Testament 12 07.11.2017 22:15:51
Cele 7 CHAKRE caryna Reguli generale de utilizare a forumului 98 17.10.2012 09:45:57
cele 10 porunci luminita- Generalitati 31 23.11.2010 12:03:41
Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) cocacoc Generalitati 70 15.10.2010 12:10:26
despre cele 14 carti Ioana-Andreea Secte si culte 1 06.04.2010 22:01:17