![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca de-a dreapta Lui, in astfel de momente si clipe nu prea sunt cuvinte de spus, dar este o poezie care tare mi-e draga si care cred ca spune totul :
PSALM DE MANGAIERE Nu te intrista, straine, De esti izgonit, Caci mai mult decat tine Eu am patimit. Cruce, spini, otet si fiere Am gasit la oameni, Ca sa-ti dau tie putere Mie sa te-asemeni. Bucura-te deci, o, frate, Daca patimesti, Prin rabdare-or trece toate Caci cu Mine esti. Nu cata-n aceasta vale Numai mangaieri; Viata-ntreaga este o cale Plina de dureri. Deci du crucea suferintei, Rabda-al vietii chin, In nadejdea biruintei Du macar un spin. Daca vei slabi-n ispite, Ratacind prin lume, Roaga-te mai mult, iubite, Strig-ma pe (Mine) nume. Iar eu fara nici o sila O sa-ti ies inainte Si-o sa fac cu tine mila Ca un bun Parinte. Langa tine-apoi voi merge Tot mereu, mereu, Lacrima din ochi Ti-oi sterge Ca un Dumnezeu. Nu te intrista, copile, Daca suferi mult; Roaga-te-n aceste zile Iata, te ascult. De vei fi cuprins de valuri Si de tot slabit, Eu o sa te scot la maluri, Fiul meu iubit. De vei fi batut de ganduri Si de dor pe cale, Iti voi sterge-n orice randuri Lacrimile tale. De nu ai in lume mama, Lasa, fiul meu, Nu mai fi cuprins de teama, Tata iti sunt Eu! Fugi de oameni, de pacate Urca sus calvarul, Iata vin la tine, frate, Ca sa-ti duc amarul. Si voi ramanea cu tine Pana la mormant, Numai tu sa crezi in Mine Caci cu tine sunt. Si voi duce-a ta povara Oriunde vei fi, Fie iarna, fie vara, Eu te voi pazi. Pe cei stapaniti de ura Ii voi imblanzi, Iar pe cei ce ma injura Ii voi risipi. Pe cei plini de ganduri rele Ii voi impaca, Si pe fiii Maicii Mele Nu ii voi lasa. Nu mai plange deci, o, frate, Pe carari straine, Mani vor trece-aceste toate Si vei fi cu Mine!… Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !! |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Apel la rugaciune | silvia55 | Umanitare | 3 | 27.01.2012 00:02:51 |
apel pt rugaciune | jonzy30 | Generalitati | 3 | 24.01.2011 18:40:06 |
Apel de rugaciune | sunsray | Generalitati | 4 | 01.07.2010 16:34:38 |
Apel pentru rugaciune! | snowdrop | Umanitare | 6 | 24.11.2008 16:56:43 |
apel la rugaciune | c.ovi | Umanitare | 2 | 04.06.2007 19:28:05 |
|