![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
In rugaciunea regelui Manase, intalnita in cadrul Pavecernitei Mari intalnim urmatorul aspect, dupa parerea mea foarte important: "acum imi plec genunchii inimii mele, rugand bunatatea Ta, am pacatuit, Doamne, am pacatuit si faradelegile mele eu le cunosc".
Aceasta "plecare a genunchilor" este o conditie esentiala a ingenuncherii din timpul slujbelor sau din afara lor. Nu neg importanta randuielii canonice, pe care trebuie sa o respectam, dar simpla ingenunchere fara o "inima infranta si smerita", nu ne face mai drepti inaintea lui Dumnezeu, indiferent de momentul slujbei, sau al perioadei bisericesti in care ne aflam. Ingenuncherea trupeasca trebuie sa fie intotdeuna expresia ingenungherii launtrice a inimii. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce trebuie sa facem cand intram in biserica? | costel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 15 | 07.04.2014 20:39:41 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
De ce cand ma duc la biserica.....? | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 53 | 25.06.2010 22:10:56 |
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii | GabrielaV | Intrebari utilizatori | 0 | 06.04.2010 15:04:27 |
cand a aparut biserica ortodoxa? | anaana71 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 13.11.2009 20:23:53 |
|