Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2010, 20:21:52
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit el

ateul e in general un om fericit, la care toate i-au mers mereu din plin si bine !
a fost mereu si plin de noroc, asa ca putin ai pasa, de restul...
lu' ateu i se rupe in paispe !

de aceea e foarte sarac pe plan sufletesc,si intelectual,neavand dleoc framatari de constiinta si alea, alea...

insa, povestea asta a lui, dureaza asa pana cand, se intalneste cu situatia-limita...
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 22:50:32
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
ateul e in general un om fericit, la care toate i-au mers mereu din plin si bine !
a fost mereu si plin de noroc, asa ca putin ai pasa, de restul...
lu' ateu i se rupe in paispe !

de aceea e foarte sarac pe plan sufletesc,si intelectual,neavand dleoc framatari de constiinta si alea, alea...

insa, povestea asta a lui, dureaza asa pana cand, se intalneste cu situatia-limita...
Generalizarile sunt ilogice, ateii nu sunt toti la fel.
Exista atei care au fost credinciosi dar au renuntat la credinta in urma greutatilor. Chiar daca sunt si atei care la greu devin credinciosi, generalizarile raman tot ilogice.
unor atei poate li se rupe, altora nu. Altfel n-ar posta pe forumuri crestine. Nu toti ateii sunt la fel. Iarasi generalizezi.
Partea cu situatiile limita suna a santaj si e un argument de genul drobului de sare. Nu conteaza ratiunea, ci faptul ca s-ar putea sa trecem printr-o primejdie si atunci mai bine sa credem ceva. Dar nu orice! E mai bine sa credem exact acel ceva in care au crezut si parintii nostri. Eu prefer sa nu persist in greseala si am mustrari de constiinta atunci cand voit sau nevoit am gresit. Ateii nu sunt toti la fel, remember?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 23:13:21
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Generalizarile sunt ilogice, ateii nu sunt toti la fel.
Exista atei care au fost credinciosi dar au renuntat la credinta in urma greutatilor. Chiar daca sunt si atei care la greu devin credinciosi, generalizarile raman tot ilogice.
unor atei poate li se rupe, altora nu. Altfel n-ar posta pe forumuri crestine. Nu toti ateii sunt la fel. Iarasi generalizezi.
Partea cu situatiile limita suna a santaj si e un argument de genul drobului de sare. Nu conteaza ratiunea, ci faptul ca s-ar putea sa trecem printr-o primejdie si atunci mai bine sa credem ceva. Dar nu orice! E mai bine sa credem exact acel ceva in care au crezut si parintii nostri. Eu prefer sa nu persist in greseala si am mustrari de constiinta atunci cand voit sau nevoit am gresit. Ateii nu sunt toti la fel, remember?
nu or fi toti la fel, de acord perfect !
insa era vorba de ateul veritabil, de ateul greu, nu de ala, ce cauta, o credinta, ala e pe jumatate sau pe trei sferturi deja, un credincios !
ateul greu, e ala nesimtit, cu obrazul de porc,lui i se rupe, repet expresia !
habar nu are, si nici nu-l intereseaza ! e multumit de tot si o duce bine !

ailalti atei, aia care mai cauta ,care mai vor sa creada sau care contesta vehement, care mai au idei...io cred ca aia is de fapt credinciosi, care din diverse cauze se revolta importiva credintei,insa tot nu pot scapa de ea !
si mai cred, ca Dumnezeu va avea multa intlegere fata de astia din urma, cine stie ce destin ciudat le-a dat la unii si de aia oamenii is suparati - e omeneste, omul nu e de fier !
da nu striu ce intelegere va vea fata de primul tip ?! ala ce o duce bine, si putin ai pasa !
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 08:47:52
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
nu or fi toti la fel, de acord perfect !
insa era vorba de ateul veritabil, de ateul greu, nu de ala, ce cauta, o credinta, ala e pe jumatate sau pe trei sferturi deja, un credincios !
ateul greu, e ala nesimtit, cu obrazul de porc,lui i se rupe, repet expresia !
habar nu are, si nici nu-l intereseaza ! e multumit de tot si o duce bine !

ailalti atei, aia care mai cauta ,care mai vor sa creada sau care contesta vehement, care mai au idei...io cred ca aia is de fapt credinciosi, care din diverse cauze se revolta importiva credintei,insa tot nu pot scapa de ea !
si mai cred, ca Dumnezeu va avea multa intlegere fata de astia din urma, cine stie ce destin ciudat le-a dat la unii si de aia oamenii is suparati - e omeneste, omul nu e de fier !
da nu striu ce intelegere va vea fata de primul tip ?! ala ce o duce bine, si putin ai pasa !
http://ro.wikipedia.org/wiki/Niciun_..._adev%C4%83rat

http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Pentru inceput.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 08:52:41
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Radu, sa stii ca exista si credinciosi "grei", "nesimtiti", cu "obrazul de porc", carora "li se rupe", o duc bine, sunt gata mantuiti, etc. etc.

Generalizarile nu fac bine nimanui.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Analab sau Analav = Crucea Tipica Ieroschimonahilor si schimonahiilor Sebastiana Stiri, actualitati, anunturi 8 23.02.2012 21:54:39
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? pompi Preotul 16 21.03.2011 20:32:41
Cum este o zi tipica crestinului? Panthera Generalitati 10 24.06.2010 15:00:54
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11