Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2010, 08:58:07
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Frate Tricesimusquintus, nu crezi totusi ca ai cam exagerat cu exprimarea ?

Apoi sa ne mai miram ca se uita unii ortodocsi sau catolici la vorbirea in limbi sau alte manifestari ale Spiritului Sfant si le numesc "dansuri dracesti" ?

Iar vreun ateu sau musulman care intra si el pe forum sa vada care-i treaba cu crestinismul asta ce o sa constate ? Ca astia care isi spun crestini sunt impartiti in doua tabere, care se urasc reciproc, iar in ce priveste inchinarea, unii ii acuza pe ceilalti ca tin "festinuri orgiastice", la care "beau sange cu ochii dati peste cap", iar ceilalti danseaza si urla cand "intra dracii in ei".

Si ne mai miram ca ateismul castiga teren ?
Din nefericire, aceasta este conceptia bolnava despre sfanta euharistie ortodoxa ! Acum, daca despre ortodocsi are o asemenea parere, ce parere crezi ca are despre euharistia catolica ? Probabil ca pentru el, si euharistia catolica este tot o scena bahica, orgiastica si antropofaga ! Asta se mai si pretinde crestin !

In ce priveste asa-zisele manifestari ale Duhului Sfant, ce ai vazut acolo nu are nici cea mai mica legatura cu Duhul Adevarului, ci cu duhul minciunii, al amagirii, al inselarii ! Nu intamplator nu i se spune The Holy Spirit, ci "The Holy Ghost" care de fapt se refera la "sfanta fantoma" !! Dar asta este, avand in vedere ca te pretinzi dintre Latini, te inteleg ca esti cam complexat inaintea sectarilor si protestantilor, insa noi Biserica lui Hristos nu suntem si nu ne simtim complexati in fata unor asemenea prooroci mincinosi, care au ajuns sa stearga pe jos cu sfintii parinti ai Bisericii, care au ajuns sa interpreteze Scriptura nu dupa Duhul Adevarului, ci dupa duhurile minciunii, ale amagirii si ale inselarii, care se iau in piept cu sfintii si ii judeca pe sfinti, care batjocoresc sfintele taine ale Bisericii (si nu intamplator, cel mai mult chiar sfanta euharistie, fapt care dovedeste inca o data ca dracul ataca acolo de unde vine puterea mai mare care il poate distruge) !

Cat priveste "fratia" ta cu "fratii" sectari, iti recomand cu folos pentru tine:
Despre ecumenism
http://www.ortodoxmedia.com/inregist...spre-ecumenism
Vechi 20.07.2010, 09:31:50
Banned

Implicit

Citat:

Apoi sa ne mai miram ca se uita unii ortodocsi sau catolici la vorbirea in limbi sau alte manifestari ale Spiritului Sfant si le numesc "dansuri dracesti" ?

Iar vreun ateu sau musulman care intra si el pe forum sa vada care-i treaba cu crestinismul asta ce o sa constate ? Ca astia care isi spun crestini sunt impartiti in doua tabere, care se urasc reciproc, iar in ce priveste inchinarea, unii ii acuza pe ceilalti ca tin "festinuri orgiastice", la care "beau sange cu ochii dati peste cap", iar ceilalti danseaza si urla cand "intra dracii in ei".
Deasemenea,
Pr Arsenie Papacioc- marturisirea adevarului
http://www.ortodoxtv.com/filme-video...adevarului.php

Parintele Arsenie Papacioc - Manastirea Techirghiol
http://video.crestinortodox.ro/ZuDmf...chirghiol.html

Pr. Arsenie Papacioc, Despre ecumenism si ascultare
http://video.crestinortodox.ro/y2HHo..._Papacioc.html

Un mare „antiecumenist”: Sfantul Prooroc Ilie Tezviteanul – de pr. Dan Badulescu
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...dan-badulescu/
Vechi 20.07.2010, 09:37:28
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Mantuirea are doar un aspect deoarece nu exista iertare de pacat fara sa fie eliberare de pacat. Eliberarea de robia patimilor se face prin nasterea din nou. Aminteste-ti episodul cu Maria Magdalena cand Hristos a iertat-o ,ea s-a schimbat complet.
ce le mai sucesti si le mai rastalmacesti (nestiind si neintelegand scripturie evident) :D

Bine ar fi ca dupa Sfantul Botez (nastera din nou in Hristos) omul sa ramana in acea stare... dar si dupa Botez omul pacatuieste si este iar cuprins de moarte si de boli... de aceea chipul lui Hristos (primit la Sfantul Botez) este refecut in om prin Taina Spovedaniei si Taina Impartasaniei.

iertarea pacatelor e una si vindecarea este altceva. De aceea Hristos ne si iarta si ne si vindeca!
SLABANOGULUI INTAI I-AU FOST IERTATE PACATELE (CAND HRISTOS I-A SPUS "IERTATE ITI SUNT PACATELE") SI DESI AVEA PACATELE IERTATE INCA ZACEA IN PAT CUPRINS DE BOALA SI NU S-A RIDICAT PANA NU L-A VINDECAT HRISTOS (SPUNDADU-I "SCOALA-TE")!

" Și iată niște bărbați aduceau pe pat un om care era slăbănog și căutau să-l ducă înăuntru și să-l pună înaintea Lui;
Dar negăsind pe unde să-l ducă, din pricina mulțimii, s-au suit pe acoperiș și, printre cărămizi, l-au lăsat cu patul în mijloc, înaintea lui Iisus. Și văzând credința lor, El le-a zis: Omule, iertate îți sunt păcatele tale.
Iar fariseii și cărturarii au început să cârtească, zicând: Cine este Acesta care grăiește hule? Cine poate să ierte păcatele decât unul Dumnezeu?
Iar Iisus, cunoscând gândurile lor, răspunzând a zis către ei: Ce cugetați în inimile voastre?
Ce este mai ușor? A zice: Iertate sunt păcatele tale, sau a zice: Scoală și umblă?
Iar ca să știți că Fiul Omului are pe pământ putere să ierte păcatele, a zis slăbănogului: Ție îți zic: Scoală-te, ia patul tău și mergi la casa ta.
Și îndată, ridicându-se înaintea lor, luând patul pe care zăcuse, s-a dus la casa sa
, slăvind pe Dumnezeu. " Luca 5,18-25

" Și au venit la El, aducând un slăbănog, pe care-l purtau patru inși.
4. Și neputând ei, din pricina mulțimii, să se apropie de El, au desfăcut acoperișul casei unde era Iisus și, prin spărtură, au lăsat în jos patul în care zăcea slăbănogul.
5. Și văzând Iisus credința lor, i-a zis slăbănogului: Fiule, iertate îți sunt păcatele tale!
6. Și erau acolo unii dintre cărturari, care ședeau și cugetau în inimile lor:
7. Pentru ce vorbește Acesta astfel? El hulește. Cine poate să ierte păcatele, fără numai unul Dumnezeu?
8. Și îndată cunoscând Iisus, cu duhul Lui, că așa cugetau ei în sine, le-a zis lor: De ce cugetați acestea în inimile voastre?
9. Ce este mai ușor a zice slăbănogului: Iertate îți sunt păcatele, sau a zice: Scoală-te, ia-ți patul tău și umblă?
10. Dar, ca să știți că putere are Fiul Omului a ierta păcatele pe pământ, a zis slăbănogului:
11. Zic ție: Scoală-te, ia-ți patul tău și mergi la casa ta.
12. Și s-a sculat îndată și, luându-și patul, a ieșit înaintea tuturor
, încât erau toți uimiți și slăveau pe Dumnezeu, zicând: Asemenea lucruri n-am văzut niciodată. " marcu 2,3-12

Last edited by Eugen7; 20.07.2010 at 09:41:37.
Vechi 20.07.2010, 10:54:41
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu stiu exact ce e in inima ta.

Despre ura si violenta sunt insa sigur. Mantuitorul ne-a descoperit: „Din prisosul inimii graieste gura” Luca 6, 45. Astfel ca oricine iti citeste postarile isi poate da seama.

Dar prietene, iarta-ma, vad ca iar te-ai dezlantuit.
Eu am simtit doar ca e de datoria mea sa-l avertizez pe Andrei. Are numai 18 ani si nu are nevoie de modele ca tine.

In rest, sa fii iubit si mult spor la mantuire.
mai sa fie!mai omule nam nevoie de invataturile voastre care nu au nici un sens,mai bine asi asculta pe Sfintii Parinti si pe Domnul Iisus Hristos care stiu mai bine decat tine.Si stii ce mai bine asi asculta si pe kesarion decat pe tine ca nu prea prea vreau invataturile sau sfaturi de la tine care sunt plini de venin si otrava.Si kesarion imi este prieten,chiar daca stau in oradea,dar totusi imi este prieten.

P.S:in lua varsta in considerare,ci ia inconsiderare cunostintele mele!
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Vechi 20.07.2010, 12:26:28
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
ce le mai sucesti si le mai rastalmacesti (nestiind si neintelegand scripturie evident) :D
Adica? Fii mai explicit.

Citat:
Bine ar fi ca dupa Sfantul Botez (nastera din nou in Hristos) omul sa ramana in acea stare... dar si dupa Botez omul pacatuieste si este iar cuprins de moarte si de boli... de aceea chipul lui Hristos (primit la Sfantul Botez) este refecut in om prin Taina Spovedaniei si Taina Impartasaniei.
Nasterea din nou nu o reprezinta botezul, daca ar fi asa atunci toti care s-au botezat ar trebui sa traiasca in ascultare de Hristos ori vedem bine ca nu este asa.
Omul nascut din nou lupta impotriva pacatului, dar atunci cand pacatuieste si se intoarce la Dumnezeu este iertat.

Citat:
iertarea pacatelor e una si vindecarea este altceva. De aceea Hristos ne si iarta si ne si vindeca!
SLABANOGULUI INTAI I-AU FOST IERTATE PACATELE (CAND HRISTOS I-A SPUS "IERTATE ITI SUNT PACATELE") SI DESI AVEA PACATELE IERTATE INCA ZACEA IN PAT CUPRINS DE BOALA SI NU S-A RIDICAT PANA NU L-A VINDECAT HRISTOS (SPUNDADU-I "SCOALA-TE")!
Faci confuzia intre vindecarea fizica(trupeasca) si cea spirituala. Hristos a vindecat multi oameni, aminteste-ti de cei 10 leprosi, din care numa unul s-a intors si i-a multumit Domnului. Cu restul ce s-a intamplat?Daca au fost vindecati cum de nu au venit sa multumeasca? Pentru simplu motiv ca ei au fost vindecati fizic, si nu spiritual.

"Iar unul dintre ei, văzând că s-a vindecat, s-a întors cu glas mare slăvind pe Dumnezeu.
Și a căzut cu fața la pământ la picioarele lui Iisus, mulțumindu-I. Și acela era samarinean.
Și răspunzând, Iisus a zis: Au nu zece s-au curățit? Dar cei nouă unde sunt?
Nu s-a găsit să se întoarcă să dea slavă lui Dumnezeu decât numai acesta, care este de alt neam?
Și i-a zis: Scoală-te și du-te; credința ta te-a mântuit. "

Dupa cum vezi doar cel ce s-a intors a fost mantuit, ceilalti 9 nu.
Hristos iarta si schimba, nu exista iertare fara o schimbare interioara a omului.
Vechi 20.07.2010, 13:22:52
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Dacă imaginile oferite sfântului Ioan Teologul de către Martorul Credincios (Isus Christos) sunt exagerate, am exagerat și eu. Desfrânata Babilonului Mistic așa este prezentată: cu un potir de aur în mână și îmbătată de sânge. Cred că niciun creștin nu și-ar dori să facă parte din acest "tainic" conglomerat babilonic. Dumnezeu să ne ferească!

Citat:
Nici eu, nici frații mei penticostali de pe forum nu avem nimic în comun și nu suntem de acord cu manifestările acelea "charismatice" exemplificate atât de copios de fratele meu kesarion breb. De aceea nici nu m-am simțit obligat să-i răspund.
Vechi 20.07.2010, 19:35:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dacă imaginile oferite sfântului Ioan Teologul de către Martorul Credincios (Isus Christos) sunt exagerate, am exagerat și eu. Desfrânata Babilonului Mistic așa este prezentată: cu un potir de aur în mână și îmbătată de sânge. Cred că niciun creștin nu și-ar dori să facă parte din acest "tainic" conglomerat babilonic. Dumnezeu să ne ferească!

Nici eu, nici frații mei penticostali de pe forum nu avem nimic în comun și nu suntem de acord cu manifestările acelea "charismatice" exemplificate atât de copios de fratele meu kesarion breb. De aceea nici nu m-am simțit obligat să-i răspund.
Bai "pocaitule", unde vezi tu ca se vorbeste despre Desfranata Babilonului Mistic ? Cine te-a invatat pe tine sa interpretezi asa Biblia, sectarule ? Asa scrie in bibliile voastre masluite, ca in Biblia noastra nu se pomeneste despre nici o desfranata a babilonului MISTIC ? Unde ai gasit tu ca ar fi vorba despre vreun babilon mistic mai impertinentule ? Si daca tot ar fi vorba despre asa ceva, uita-te la Babilonul Ecumenist si antihristic ! si nu mai jigni Biserica lui Hristos, ca s-ar putea sa arzi in focul iadului !

Iar in ceea ce priveste miscarile "charsimatice-fantomatice" aveti si voi si mai ales tremuratorii foarte multe in comun cu ei, si anume ca faceti parte din aceeasi legiune de secte "crestine" numai ca aia sunt mai deraiati de la realitate decat voi ! Vad ca esti foarte darnic la "fratietate" dar de sectarii charismatici nu prea vrei sa te atingi; ai cumva impresia ca va separa multe, insa realitatea este ca toti sectarii aveti acelasi tata: tatal minciunii, cel care inca de la inceput a fost ucigas de oameni !

PS Apropo, vroiam sa te intreb daca "proorocii" sectari adventisti au reusit sa calculeze cu precizie data revenirii Mantuitorului ? Din cate stiu, marii "profeti" (mincinosi !) sectari adventisti au stabilit ca pe la 1843 sau 1844 trebuia sa vina Hristos a doua oara si sa va ia pe toti "alesii Domnului" pe sus ! Se pare ca nu prea le-au iesit "profetiile", insa le-a iesit arama pe fata de prooroci mincinosi, amagitori si inselatori !

Last edited by kesarion_breb; 20.07.2010 at 19:41:18.
Vechi 20.07.2010, 21:09:14
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Când userul kesarion_breb va binevoi să-și salubrizeze limbajul, îi voi răspunde, până atunci îi voi ignora imundele mesaje.
Vechi 20.07.2010, 22:24:31
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Omul nascut din nou lupta impotriva pacatului, dar atunci cand pacatuieste si se intoarce la Dumnezeu este iertat.
Ce inseamna om nascut din nou? Ce inseamna ca te intorci la Dumnezeu? Cand mai renuntam la limbajul de lemn?

Citat:
Hristos a vindecat multi oameni, aminteste-ti de cei 10 leprosi, din care numa unul s-a intors si i-a multumit Domnului. Cu restul ce s-a intamplat?Daca au fost vindecati cum de nu au venit sa multumeasca? Pentru simplu motiv ca ei au fost vindecati fizic, si nu spiritual.
Sa stii ca e posibil sa nu fi fost vindecat spiritual pe viata respectivul. De asemenea, se poate ca altii din cei 9 care initial nu au reactionat sa fi realizat mai tarziu.
Citat:
"Iar unul dintre ei, văzând că s-a vindecat, s-a întors cu glas mare slăvind pe Dumnezeu. Și a căzut cu fața la pământ la picioarele lui Iisus, mulțumindu-I. Și acela era samarinean. Și răspunzând, Iisus a zis: Au nu zece s-au curățit? Dar cei nouă unde sunt? Nu s-a găsit să se întoarcă să dea slavă lui Dumnezeu decât numai acesta, care este de alt neam?
Din cate vezi, Iisus Cristos "loveste" in mod indirect in iudei care considerandu-se poporul lui Dumnezeu, se poarta ca si cum li s-a cuvenit vindecarea. Acest lucru se intampla pana in ziua de azi.
Vechi 20.07.2010, 22:26:04
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Desfrânata Babilonului Mistic așa este prezentată: cu un potir de aur în mână și îmbătată de sânge. Cred că niciun creștin nu și-ar dori să facă parte din acest "tainic" conglomerat babilonic. Dumnezeu să ne ferească!
Tu de unde stii daca esti in conglomerat sau nu?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42