Citat:
În prealabil postat de ViermeSiNuOm
Marii duhovnici ai țării au spus vehement nu numai că este un păcat și o formă de lepădare indirectă dar și că trebuie refuzat chiar de se ajunge la mucenicie !
|
Cred ca majoritatea il putem considera pe parintele Cleopa mare, nu? El era de alta parere, mult mai ponderata.
Citat:
Asta cu geaca sau telefonul sunt lucruri la care poți renunța oricând nu ești condiționat să le folosești nu ești obligat să îți încarci în ele datele personale pe când în cazul cipurilor din actele de identitate este cu totul altceva ! Acolo îți încarci efectiv datele tale ! Omul este coborât din stadiul de ființă superioară liberă și independentă la un mecanism controlabil prin care ni se îngrădește libertatea și independența devenind toți "numere" într-un sistem ! Nu mai suntem persoane umane ci numere !
|
Si cu actualele documente de indentitate ce ne facem? Seria si numarul C.I. nu sunt aceeasi chestie? Nu stiu cum sta treaba, dar eu sunt convins ca atunci cand iti verifica datele din buletin se face dupa serie si numar, nu dupa nume sau adresa. Deci deja am fost demult coborati la stadiul de niste numere. Eu zic sa ne dam foc si la certificatele de nastere ca si acolo apar niste cifre. Auzi tu ce l-a dus capul pe vrajmas: 1 pentru barbat si 2 pentru femeie (5, respectiv 6 din 2000 pana in 2099). Vedeti sa nu nasteti 3 fetite ca daca alaturati certificatele iese numarul fiarei. Chiar daca mai dam la o parte 12 cifre de doua ori. Cum credeti ca obtinem numarul de pe codurile de bare? E clar ca sunt implicate aceleasi incifrari "tainice" ale unei minti diabolice.
Eu am mai scris si altadata: lepadarea e in inima sau in vorbe. Pecetea e doar dovada lepadarii. Pune cineva stampila pe o foaie alba? Asa e si cu pecetluirea, nimeni nu te insemneaza daca nu te-ai lepadat. Daca ei mi-o pun fortat si inca pe ascuns, degeaba au pus-o. Insa deh, repet, nu primesc pecetea (cauza), deci ma lepad de Hristos (efect), ci ma lepad de Hristos (cauza) si primesc pecetea (efect). Daca e sa analizam situatia, cea cu cipurile, pseudopecetea ar fi cauza, ori in vremea antihristului ea va fi efectul sau rezultatul.
Sunt convins ca parintele Iustin Parvu este un parinte extraordinar, dar este om, nu Dumnezeu. Omul mai greseste. Afirmatia "vremea muceniciei" este de-a dreptul apocaliptica. Daca considerati ca astea sunt vremuri apocaliptice (ca se trece de la plastic la cip), saracii oameni care au trait razboaiele mondiale ce-or fi crezut? Eu sunt convins ca acelasi lucru. Dar iata ca a trecut jumatate de secol si nu s-a intamplat nimic. Si poate va mai trece inca jumatate fara sa se intample nimic si nu raman in urma decat anxietatea si paranoia din noi. Eu zic sa facem pe mucenicii atunci cand cineva ne jigneste si ne vine sa-l jignim si noi, abtinandu-ne, cand cineva ne cere un banut si, in loc sa ii spunem sa puna osul la treaba, i-l oferim, cand cineva se baga in fata noastra la coada, sa spunem "Doamne, Iisuse Hrisoate, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!" in loc sa-l/o dam raului... Cat despre vremea aceea are Dumnezeu grija de ai lui; sa lasam Apocalipsa pe seama Sa.
Nu inteleg cum un cip atenteaza la libertatea mea? In ce fel ma face sa aleg intre Dumnezeu si altceva?