![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar referitor la corbi...da, nici macar atunci cand e la mijloc o intreaga comunitate, sunt situatii in care episcopii stiu foarte bine multe si nu fac nimic sau se fac ca nu vad. Eu am mai auzit de astfel de situatii si pana la urma au fost invinuite tot persoanele care au spus, desi adevarul era altul...dar stiu si situatii in care preotii saracii erau fara vina, dar datorita unor "muieri" care inventau tot felul de fapte neadevarate despre preotul lor paroh, mergeau la episcop si astfel preotul putea sa-si piarda parohia si chiar familia. Deci astfel de pacate nu spune nimeni sa le ascunzi, dar in momentul in care faci o asemenea dezvaluire tu trebuie sa te bazezi pe niste dovezi, martori si sa fii sub binecuvantarea unui duhovnic, sa fii convins ca faci un bine si nu un mare rau...astea sunt fapte grave si fereasca Dumnezeu pe cel care este vinovat. Nu va jucati cu mantuirea voastra.
|
|||
|
|||
![]()
Miha(ela?) eu cred ca-ti faci probleme false care te indeparteaza de propriile probleme, vrei sa rezolvi problemele altora si in felul asta sa uiti cite mai ai de rezolvat cu tine.
Sint convins ca am dreptate, pentru ca am trecut si trec prin probleme asemanatoare. Indiferent ce am facut, nu am realizat nimic sau ce am realizat este sa-mi fac mai multi dusmani decit oricum aveam si sa scad duhovniceste desi nu credeam ca se mai poate!!! Roaga-te pentru preotul respectiv si incearca sa-l respecti ca pe un preot. Stiu ca-i f. greu (nici nu stiu sincer daca-ti spun tie toate astea sau mie!) dar imposibil nu-i si este singura solutie! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu zic sa va rugati in continuare si sa Il lasati pe Dumnezeu sa ia initiativa; nici Lui Dumnezeu nu Ii este placuta fapta slujitorului Sau, dar daca inca il mai rabda inseamna ca asteapta indreptarea lui! Nu avem de unde sti ce este in sufletul preotului, poate dupa ce pacatuieste este intr-o stare de pocainta adanca.
Sa nu judecam, sa il iertam si sa ne rugam pentru indreptarea lui! A face publica patima nu duce la nimic decat improscarea cu noroi in Biserica! |
|