Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2010, 16:30:17
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Un alt Acatist drag mie , aducator de multa intelepciune si luminarea mintii , este Acatistul " Catre Prea Sfantul Si De Viata Facatorul Duh , Dumnezeul Nostru ". Acest Acatist a fost tradus in limba romana in anul 1977. Duhul Sfant este a Treia Persoana din Sfanta Treime . Biserica noastra Ortodoxa invata ca Tatal este Creatorul , Mantuitorul Iisus Hristos este Mantuirtorul lumii si Duhul Sfant este Sfintitorul lumii . Duhul Sfant purcede de la Tatal se odihneste in Fiul . Toata luminarea si intelepciunea noastra ne vine prin Duhul Sfant . Este un Acatist deosebit , cu o incarcatura aparte. Un Parinte bine spunea , facand referire la acest Acatist : " Acatistul Duhului Sfant se citeste nu numai atunci cand avem nevoie de ajutorul sau temporar ( la examene , invatatura ) ci in tot timpul vietii noastre , deoarece luminarea inseamna desavarsire . Desavarsirea in lumea aceasta este un urcus continuu si infinit " . Nu am gasit acest Acatist in format mic pentru a-l adauga in mica mea mapa de care vorbeam ceva mai sus , dar l-am descoperit intr o carte de Rugaciuni si Acatiste editata in anul 2000 de Manastirea Lainici , o colectie ce contine si povete si invataturi . Cine are sansa sa achizitioneze aceasta carte care are ca titlu complet : << Carte De Rugaciuni cu Acatistele cele mai folositoare din viata omului-cu povete si invataturi >> , va avea o bucurie imensa ! Aceasta comoara de carte a fost , repet , editata de Manastirea Lainici si are " Cuvant inainte " semnat de Arhim.Ioachim Parvulescu . Doamne ajuta !
Si mie imi este drag Acatistul Duhului Sfant!
Reply With Quote
Vechi 28.07.2010, 22:44:52
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Mi-as dori sa existe un Acatistier care sa cantareasca in jur de cateva kilograme si care sa cuprinda toate acatistele si paraclisele (cele acceptate de Biserica) care exista in spatiul ortodox .. chiar si cu pret "prohibitiv" daca ar fi numai sa fie (sau poate este si nu stiu ?)

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acatiste Clausemi Rugaciuni 26 30.06.2011 21:10:08
Acatiste Antimos Rugaciuni 5 28.01.2010 13:16:58
Exista slujbe in care se citesc rugaciuni, acatiste pt. Sf. Fecioara? sophia Biserica Ortodoxa Romana 7 09.11.2009 17:59:33
Acatiste patinina34 Rugaciuni 51 02.06.2009 04:43:21
Acatiste andreicosminus Rugaciuni 11 19.03.2008 21:06:20