Citat:
În prealabil postat de OmuBun
desi merg regulat la biserica, desi m-am spovedit de curand si m-a invrednicit Dumnezeu sa iau Sf. impartasanie, nu cred ca Dumnezeu ma ia in seama pe mine, un amarat care-si zice "Omu'bun", sa schimbe soarta acestei tari. Nu ca n-as fi optimist ci doar realist (daca in credinta acest cuvant poate avea un sens!)
Eu am mult mai mare incredere in puterea Bisericii, in Sf. Altar, decat in ceea ce pot face eu singur. DA!! Ma alatur cu drag rugaciunilor facute acolo, dar mai intai trebuie sa intervin pentru ca acest lucru sa se petreaca.
Pe mine nu ma deranjeaza daca, pe langa pomelnicile de vii si adormiti, mai adaug ceva special pentru tara, cu lumanarea si banutul aferent! Ce-ar trebui sa contina biletelul? Nu stiu; ma gandeam la ceva simplu:
Pentru conducatorii acestei tari,
Cu Puterea si Dreptatea Ta,
Intelepteste-i, Doamne,
Si vindeca-i de minciuna si hotie!
Amin!"
|
Iti aduc la cunostinta ca la fiecare
Sfanta Liturghie preotul si Biserica intreaga se roaga de mai multe ori pentru conducatorii tarii noastre si pentru multi altii pomeniti fara de nume. Acel simplu "Doamne miluieste!" spus in gand sau cu voce tare de catre cei atenti la slujba are mai multa putere decat orice alta rugaciune pe care ne-o inchipuim noi, pentru ca e rostit in paralel de catre multi crestini, indiferent de locul unde se gasesc si de timpul cand se savarseste rugaciunea respectiva. Sunt folositoare oricum si celelalte rugaciuni particulare, insa sa nu-l neglijam pe acest simplu "miluieste" care se raspunde in cor mereu si mereu pana la Judecata de Apoi.