Citat:
În prealabil postat de iulia_clau_edi
.Este si el nervos ,se tranteste pe jos nu conteaza unde este,racneste,plange,nu ii convine nimic din ceea ce ii spun sa faca,de exemplu sa mearga sa nani pentru ca e ora 22.30.pentru asta incepe sa zica ca nu si nu si plange si racneste.La aceasta ma i-a pe mine nervii si dupa ce fac \"tot ce e de facut\" totul e bine,adica doarme bustean.
|
Iulia, te-ai gandit ca pentru un copil de 2ani si 2 luni e prea tarziu sa se culce la o ora asa inaintata? Ar trebui sa doarma deja la ora 20, cel tarziu. Fiind supraobosit, este usor iritabil. Incerca sa-i schimbi programul zilnic si obisnuieste-l cu culcarea la o ora mai potrivita pentru el, ca e micut si in crestere, si vei avea mai mult timp pentru restul treburilor.
Si te rog nu mai tipa la el, ci raspunde-i cu toata dragostea, caci un copilas botezat este un ingeras. Imagineaza-ti ca ar striga la tine o persoana de 3 ori mai inalta; cum te-ai simti?!? La 2 ani incearca si el sa se impuna; toti copiii fac acest lucru la acesta varsta. Cu calm si cu dragoste si multa atentie ii poti explica ce e bine si ce nu e bine de facut. Copilul intelege, daca ii explici.
Cred ca si tu de prea multa oboseala ai aceste iesiri. Si fiica mea are un baietel de 2 ani si jumatate si imi spune cat a fost de obositoare perioada in care copilul nu a dormít noptile, fiind bolnav; cand se trezea noaptea sau dis de dimineata si vroia atentie... O mama iubitoare face fata la acestea, dar toate au si un pret, dar si o rasplata, atunci cand vezi dragostea pe care copilul ti-o intoarce insutit.
Spui ca te rogi seara Tatal nostru; este bine, dar mai trebuie sa ne indreptam gandul spre Dumnezeu si in timpul zilei, in asa fel incat sa existe o legatura permanenta cu El. Asa ne invata printre altií unul din cei mai mari duhovnici in viata, Pr. Arsenie Papacioc.
In loc sa te necajesti, mai bine alege sa spui o rugaciune scurta: "
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa". El este langa tine si abia asteapta sa Il chemi. Aceasta rugaciune repetata des, face minuni!
Inca putina rabdare si copilul va creste, caci timpul zboara...
Incearca sa ajungi la Nürnberg. IPS Serafim Joanta este de o blandete rara.