Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.09.2010, 19:20:44
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit salut,konijiro

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Superba rationalizare.

Adica Dumnezeu, care e omniscient si omnipotent, e incapabil sa gaseasca un mod de a ne face sa intelegem? Asta avand in vedere ca el e cel ce ne-a creat, deci ar trebui sa ii fie extrem de usor sa o faca?

Poti sa gasesti rationalizari cate vrei. Ori Dumnezeu nu exista, ori de departe de a fi bun si drept.
ai facut totul ca dumnezeu sa te asculte?esti fff sigur ca ceea ce ceri este spre binele tau sufletesc?

daca dumnezeu nu exista,esti sigur ca stiinta este buna si dreapta?urmare a evolutiei de ce stiinta nu poate rezolva un amarat de cancer,o insignifianta sida si multe altele.mai are nevoie de timp sa evolueze,am inteles.
Vechi 28.09.2010, 08:48:31
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
ai facut totul ca Dumnezeu sa te asculte?...
corect. foarte bine ai spus...

Iata cum raspunde Dumnezeu rugaciunii sfintilor Sai:
"Iar la vremea jertfei de seară, s-a apropiat Ilie proorocul și a strigat la cer și a zis: "Doamne Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac și al lui Israel! Auzi-mă Doamne, auzi-mă acum cu foc, ca să cunoască astăzi poporul acesta că Tu singur ești Dumnezeu în Israel și că eu sunt slujitorul Tău.
37. Auzi-mă, Doamne, auzi-mă, ca să cunoască poporul acesta că Tu Doamne ești Dumnezeu și că Tu le întorci inima la Tine!"
38. și s-a pogorât foc de la Domnul și a mistuit arderea de tot și lemnele și pietrele și țărâna și a mistuit și toată apa care era în șanț.
39. Și tot poporul, când a văzut aceasta, a căzut cu fața la pământ și a zis "Domnul este Dumnezeu, Domnul este Dumnezeu!" " III regi 18,36-39.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2010, 14:22:03
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
ai facut totul ca dumnezeu sa te asculte?esti fff sigur ca ceea ce ceri este spre binele tau sufletesc?

daca dumnezeu nu exista,esti sigur ca stiinta este buna si dreapta?urmare a evolutiei de ce stiinta nu poate rezolva un amarat de cancer,o insignifianta sida si multe altele.mai are nevoie de timp sa evolueze,am inteles.
De parca religia ar avea leac pentru cancer sau SIDA ...
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 17:22:48
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Si pana la iad, de boli, inundatii, si alte nenorociri pe care acelasi drept Dumnezeu le trimite ca pedepse. In omniscienta sa, nu a gasit inca o metoda mai buna de comunicare.
Ba da. Comunicarea maxima: S-a intrupat El Insusi, S-a rastignit si a inviat pentru noi.

Trebuie inteles ca forma actuala a lumii este stricata, din cauza caderii in pacat. Nu Dumnezeu este cauza cutremurelor si inundatiilor. Cine Il cunoaste pe Dumnezeu intelege ca tot universul este in chinuri, intr-o prefacere fara noima, pana cand va fi preschimbat.

Din pacate nu suntem in stare sa Il vedem pe Dumnezeu in minunile naturii, in frumusetea neasemuita si de neegalat a creatiei. In schimb suntem foarte grabiti in a-l vedea in spatele tuturor relelor.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43