![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Stătea Maica-ndurerată
lângă cruce-nlăcrimată pe când Fiul suferea. Inima-i adânc rănită, sfâșiată, chinuită, o pătrunse sabia. Vai, ce tristă și mâhnită fu acea Neprihănită, Născătoarea lui Cristos. Maică sfântă, ce mâhnire când vedeai în chinuire pe-al tău Fiu prea glorios. Cine nu ar plânge oare când pe Sfânta Născătoare ar vedea-o-n chinul greu? Să nu simți compătimire lângă Maica-n grea mâhnire suferind cu Fiul său? Pentru-a lumii mari păcate, Fiul ei e dat la moarte și sub bice sfâșiat. Vede-n chinuri cum se frânge, cum își varsă al său sânge, până sufletul și-a dat. Mamă plină de iubire, dă-mi și mie-a ta simțire, cu-al tău chin să plâng și eu. Inima-mi în veci să ardă de iubirea cea mai caldă către Omul Dumnezeu. Mamă, mă învrednicește, rănile-mi întipărește ale Celui Răstignit. Eu l-am osândit la moarte și de chinuri să n-am parte când pe cruce-l văd rănit? Vreau să plâng și eu cu tine, cât trăiesc să fie-n mine Răstignitul cu-al său chin. Sufletu-mi te însoțește și cu tine el dorește să împartă-al tău suspin. Tu Fecioară-ntre fecioare, mă primește-ndurătoare să plâng chinul tău nespus. Mamă, dă-mi izvor de lacrimi, ca să plâng aceste patimi, răni și moarte-a lui Isus. Rănile-i să mă rănească, sângele-i să mă-ncălzească, crucea lui să o sărut. Iar când moartea stă la pândă, Maică, scapă-mă de-osândă, nu lăsa să fiu pierdut. Doamne-n ceasul agoniei, fă prin rugile Mariei pe dușmani să-i biruiesc. Iar când trupu-mi va fi rece, fă ca sufletu-mi să plece în triumful cel ceresc !
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mărturii ale marilor noștri duhovnici + | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 8 | 23.06.2011 13:10:48 |
Mărturii ale marilor noștri duhovnici + | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 1 | 17.02.2010 09:27:05 |
Steaua de la Bethleem | costel | Generalitati | 7 | 17.12.2009 15:07:35 |
Steaua de la Betleem | georgeval | Generalitati | 19 | 17.12.2007 22:31:26 |
|