![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Se vede ca n-ai citit...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce nu am citit?
Trimite-mi dumneavostra ce...... Last edited by arwein; 15.08.2010 at 18:31:35. |
|
||||
|
||||
![]()
Ati auzit de parintele Adrian (Adrian Fageteanu)? Este unul din ultimii mari duhovnici ramasi in viata,are vreo 97 de ani daca nu ma insel. Cititi mai multe despre el,recomand cu caldura:
http://patermihail.wordpress.com/201...agețeanu/ “Ceea ce m-a impresionat la parintele Calinic era bunatatea fara margini si, mai ales, rugaciunea necontenita. Se ruga mereu, oriunde, zi si noapte. Se ruga pentru noi, pentru toata tara, pentru cei prigoniti pentru dreptate. Se ruga chiar si pentru dusmanii vazuti si nevazuti, pentru comunisti, spunand: “Toti sunt fratii nostri. Dragostea noastra o sa le inmoaie inima. Roaga-te si tu pentru ei”. Sincer, am zambit in sinea mea, dupa cate patimisem de pe urma lor. As fi facut orice, dar sa ma rog pentru comunisti era peste puterile mele. Staretul Calinic nu a zis nimic – doar a zambit. Nu a trecut mult timp si in fata manastirii a oprit un alai de masini negre si luxoase. Era mare agitatie grozava la poarta si din masina a coborat Nicolae Ceausescu. Indreptandu-se spre mine, m-a intrebat: “Dumneata esti preot?… Am venit cu parintii mei si as vrea sa le citesti niste rugaciuni pentru sanatate”. Cine ar fi putut crede asa ceva? Cautand a nu ma pierde cu firea, am intrat in biserica impreuna cu ei si mi-am implinit menirea de preot. M-am rugat pentru Ceausescu si, deci, pentru comunisti. Atunci, am inteles zambetul parintelui Calinic. Parintele stia totul. Avea rugaciunea vazatoare.” Si tot legat de subiectul acesta,doaresc sa mai atasez niste poze pe care va rog sa le comentati daca puteti: ![]() ![]() Hmm... sunteti surprins,nu? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Atta comunismul cat si capitalismul nu sunt decat extreme, iar in crestinism nu se poate aplica un asemenea sistem. In comunism se punea accentul pe egalitate in detrimentul libertatii, iar in capitalism se pune accentul pe libertate in detrimentul egalitatii. Comunitatea crestinilor din perioada apostolica imbina paradoxal libertatea cu egalitatea.
|
|
||||
|
||||
![]()
Poza 1- Ceausecu si inca unul in vizita la o manastire;
Poza 2- Patriarhul Teoctist l ao MAn (probabil). In ceea ce priveste citatul: nu stiu exact cand se intamla asta, inainte sau dupa ce a dispus daramarea Bisericii Sf. Vineri si a Manastirii Vacaresti? Nu vreau polemica si uitandu-ma in profilul tau imi dau seama de ce nu ti-e clar, dar faptul ca Ceausescu si-a dus parintii sa "le citeasca un preot rugaciuni de sanatate" nu are NICI O LEGATURA cu ateismul declarat al regimului, declarat sub orice forma, inclusiv sub regimul lui; e foarte psibil, in aceasta ordine de idei, sa ii fi dus si la ghicitoare, sa le descante. A existat si exista la romani un sentiment religios profund, ancestral, care a facut ca Biserica sa reziste, sa continue sa fiinteze; s-au indurat Dumnezeu si Maica Domnului de noi si nu am pierit atunci, desi asta ni se pregatea- extinctia lenta a religiosului din viata, pastrarea unei forme fara fond, ce in cele din urma ar fi dus la biserici goale... A doua generatie crescuta pe vremea comunistilor: pastram de la bunici cunostintele principale despre credinta, parintii nu erau, in marea majoritate, practicanti (saracii, practicau de zor cozile si lucrtul adesea, duminca); copiii prindeau din zbor cate ceva din forma, mai putin din intelesul adanc al credintei si din frumusetea si importanta ei. Societatea- facea misto de exprimarea religioasa. Nu vi se pare ciudat ca in anii nostri, desi multi se declara crestini, putini sunt, totusi, practicanti si sunt multi oameni botezati, cunanti la biserica etc dar care fac misto de practica religioasa "ca asta e pentru babe"? Cand credeti ca s-a format acest curent de opinie? |
|
||||
|
||||
![]()
Se ruga chiar si pentru dusmanii vazuti si nevazuti, pentru comunisti, spunand: “Toti sunt fratii nostri. Dragostea noastra o sa le inmoaie inima. Roaga-te si tu pentru ei”
Asta e cheia: sa te rogi pentru dusmani. Pentru dusmani. Unii au din acestia au murit (sotii Ceausescu), altii au avut sansa sa se indrepte... In sfanta ziua de azi, sa ne rugam Maicii Domnului sa fie alaturi de poporul nostru! |
|
||||
|
||||
![]()
Si in concluzie vrei sa spui ca acum bisericile sunt mai pline,oamenii mai credinciosi,nu? Dar NU mai suntem egali,nu ni se mai da o casa,un loc de munca,ne este permis avortul (deci milioane de CRIME pe care le treceti cu vederea - crime asupra unor fapturi neputincioase),acum ti-e frica sa iesi pe strada,vezi numai retardati,copii needucati si nerespectuosi,bunul simt a disparut,e plin de cocalari,pitipoance si emo,prostitutia e in floare,tara a fost vanduta,noi am ajuns sclavi etc. etc. Deci da,traiasca democratia! Toate cele insirate mai sus sunt prostii care nu exista decat in mintea mea.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu despre asta era discutia.
Maica Domnului sa te aiba in paza azi si intotdeauna! Last edited by arwein; 15.08.2010 at 20:12:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Singurele chestii pe care i le reprosez lui Ceausescu sunt: daramarea bisericilor, granitele inchise, programe divertisment nexam, proslavirea lui care nu stiu de unde ii aparuse ptr ca la inceputul guvernarii "nu suferea de el" si faptul ca se prostise cu mancarea sa o dea pe cartela ca sa plateasca imprumuturile externe. Acum numai 15% isi permit o viata decenta cei care fura sub o forma sau alta sau isi bat joc de angajati trag cat pot de ei , ii platesc mizerabil profita ca nu au ce face unde sa se duca si ei se rasfata pe munca altora si nici macar nu ii respecta si ar mai fi multe neajunsuri in acest moment. CONCLUZIA: ROMANII AU INTELES GRESIT CAPITALISMUL, EL ESTE INTR-ADEVAR UN REGIM MAI AVANSAT DAR NUMAI PTR OAMENI CIVILIZATI, IAR ROMANII MEREU AU FOST GHIOLBANI CHIAR DE LA DACI INCOACE...CRUD DAR ASTA E ADEVARUL. Last edited by ingerul_pazitor; 16.08.2010 at 05:05:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, sefii BGC si ai unor culte neoprotestante au suferit un martiriu demn de toata cinstea. Bun. Ce paradox stupid in mintea unora: maraie, pe buna dreptate, impotriva sistemului care a facut acele crime, dar tot ei se bucura, din nou in mod just, ca acei martiri au fost/vor fi sanctificati. Pai, hotariti-va cum priviti viata: ori cea de aici e mai importanta, si deci traiasca traoca plina, ori cea de Dincolo, de Veci, si atunci cinstiti cu adevarat martirii, nu facindu-i pretext pentru ura. Cei care sustineti votrul cenzitar, doar pentru ca o duceti bine cu ai vostri in perioada asta, doar pentru ca acest sistem actual v-a ridicat pe val si a reparat nedreptati ale celui anterior: chiar n u va dati seama ca, de fapt, orice sistem recuteaza adeptii dintre cei "salvati din ghearele tiraniei anterioare"?! Daca ti fi saraci, ati mai sustine capitalismul, impartirea pe clase, votul cenzitar si alt eporcarii? Nu, nu-i asa? deh, suntti doar niste subiectivi jalnici, excat ca mine si majoritatea celoalrlati. Si fara rgumente pseudo-crestine: Isus a spus de bogati, de doua oric el putin ceva care arunca macar umbra unei indoieli asupra cultului ierarhiei sociale a banului: chestia cu funia care trece mai elsne prin urechile acului, si parabola lui Lazar. Si, mai important chiar, a fost vindut pe bani, de...contabilul Lui si al apostolilor. "Auditur et altera pars" e pentru mine deviza personala, aproape o credinta. Incerc s ama pun in pielea bogatilor si a sustinatorilor lor. Deseori pot empatiza, chiar cu oameni cu care m-am luptat personal, chiar la nivele joase. Insa cind incerc sa inteleg un bogat...senzatia este de zid compact, a carui lovire nu lasa macar un ecou efemer sa treaca. Da, toate acele hibe, cu frigul si cozile existau. Ei si? Acum e, in mult mai multe privinte, ami rau. Oameni de valoare sunt nevoiti sa lupte pentru supravietuire, in loc sa isi implineasca pregatirea si vocatia. Trezirea: indirect, nemarturisit, voi sustineti darwinismul social. Nu va mai dati crestini sau abrahamici sau orice: darwinismul social este "religia" autorului Holocaustului. Zic eu catre un fost amic "privatizat" (unul cu fumuri, nu unul cu o amarita de intreprindere familiala): "ba, da' capitalsimul inseamna "descurca-te sau crapa!"" "ei, asta doar in Europa de Est". "Fraiere, eu aici traiesc, ajunger-ai sarac". (evident, prietneia respectiva s-a dus pe apa Simbetei; nici o paguba). Nu urasc si nu invidiez pe nimeni. Incercati sa treceti dincolo de sarcasm si autosuficienta in a raspunde, ok? Fara ura si fara invidie, repet, ca un experiment: doresc tuturor bogatilor sa ajunga saraci. Nu, nu cersetori, ci doar la nivelul de jos al clasei mijlocii; cum sunt eu, sau multi altii chiar mult mai rau. Chiar va doresc asta. Sa vad ce veti spune atunci. Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 25.06.2013 at 19:41:19. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casatoria intre cumnati | COSMINA | Generalitati | 18 | 26.02.2019 02:13:29 |
Comunism¡? | CristArg | Generalitati | 32 | 07.01.2011 14:51:01 |
Socialsim si comunism crestin | Stefan500 | Generalitati | 7 | 11.10.2010 00:54:10 |
intre cer si pamant | floaredecolt | Generalitati | 1 | 31.03.2008 13:24:00 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|