Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2010, 21:12:31
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Hai sa nu fabulam. Sa pleci la munca in alta tara nu inseamna tradare. Multumiti-le [ si voi] alora care pleaca sa aduca valuta in tara, ajutand astfel tara, caci si voi traiti mai bine de pe urma lor. Si daca unii raman in tara sa fure mai mult se numesc patrioti?
sunt de acord cu nuantarea facuta,si precizez ca in critica mea acida, ma refeream exclusiv la emigrantii definitivi !
insa,vezi tu, pana la urma, si a pleca la munca, e totusi ...oarecum cel putin discutabil,adica...strainul ala poa sa se intrebe, de ce nu stau astia la ei acasa sa munceasca ???
eu ai respect pe acesti oameni care muncesc si revin, insa ca roman ma sint putin jignit de situatie,dica de ce sa plece,parca mi-e un pic rusine fata de straini !
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 21:14:38
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
eu ai respect pe acesti oameni care muncesc si revin, insa ca roman ma sint putin jignit de situatie,dica de ce sa plece,parca mi-e un pic rusine fata de straini !

Ce-i drept, e drept...avem si de ce sa ne fie rusine...Dar nici daca am sta aici nu ne-am spala-o. Neamul asta romanesc are nevoie de Dumnezeu...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 21:50:16
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Se emigreaza de foame, se mai emigreaza din lipsa de identitate si din pricina prea multor filme americane; se mai emigreaza din pofta de aventura, din curiozitate, pt ca-s tineri , plini de hormoni si cu un orizont superifcial.....Sun oameni care nu inteleg sa lupte si sa munceasca in tara lor. VOR O TARA DE-A GATA !
O data emigrati incearca sa-si justifice plecarea: tara este vraistea, ma dezamageste, nu ne merita......

CE nu va place sa auziti, sa cititi: pentru o tara se lupta. Lupti muncind, protestand, activand nu doar in interes personal......Sper ca strainii sa va invete aceste lucruri..

Nu tara nu va merita pe voi, ci voi nu meritati aceasta tara ! Si credeti-ma ca nimeni n-o sa va planga de mila pt ca o sa va lasati oasele pe acolo. Neamul va merge inainte !

Ce s-ar fi intamplat daca la fiece veac negru neamul romanesc si-ar fi pus coada pe spinare si s-ar fi dus in tara altuia , la mai bine ? Este rost aici de lasitate si minciuna !

Last edited by IonelS; 16.08.2010 at 22:11:44.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 22:24:19
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Nu tara nu va merita pe voi, ci voi nu meritati aceasta tara ! Si credeti-ma ca nimeni n-o sa va planga de mila pt ca o sa va lasati oasele pe acolo. Neamul va merge inainte !
Ai dreptate...de aceea nici nu vreau sa mai aud de aceasta tara deosebita ....singurul regret pe care il mai am este ca nu-mi pot schimba sangele si neamul...ca efectiv sa nu mai am cu nimic de-a face cu acest MARE NEAM de...
Nici nu-ti imaginezi cat ma bucur ca tara nu ma merita pe mine si pe toti ceilalti plecati, si-i merita pe cei ramasi...somitatile care traiti mai mult de pe urma "tradatorilor" decat din ce va da tara...

Mereu am spus ca regret ca fac parte din acest neam parvenit, lenes, cersetor, preocupat de ce-i in curtea vecinului, cu ochii in toate partile sa vada daca poate fura ceva de pe oriunde trece...cu adevarat ca nu merit acest neam, dar nici nu-mi doresc :))))
Vechi 17.08.2010, 17:47:08
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Ai dreptate...de aceea nici nu vreau sa mai aud de aceasta tara deosebita ....singurul regret pe care il mai am este ca nu-mi pot schimba sangele si neamul...ca efectiv sa nu mai am cu nimic de-a face cu acest MARE NEAM de...
Nici nu-ti imaginezi cat ma bucur ca tara nu ma merita pe mine si pe toti ceilalti plecati, si-i merita pe cei ramasi...somitatile care traiti mai mult de pe urma "tradatorilor" decat din ce va da tara...

Mereu am spus ca regret ca fac parte din acest neam parvenit, lenes, cersetor, preocupat de ce-i in curtea vecinului, cu ochii in toate partile sa vada daca poate fura ceva de pe oriunde trece...cu adevarat ca nu merit acest neam, dar nici nu-mi doresc :))))
poate ca tu-i confunzi pe tiganii si pe corciturile tiganesti, cu romanii curati, grava greseala !
neamul nostru,provenit din legionarii romani lasati la vatra pe pamanturile daciei, nu poate fi un neam ticalos, asa cum il descrii !
problema e faptul ca in decursul istoriei prea s-a amestecat cu alte natii,si etnii,in unele zone, dar exista si zone pure, perfect romanesti- daca ai fi cunoscut mocani din zona muntilor apuseni,ai fi vazut oameni cu bun simt si la locul lor !
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 19:29:31
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
poate ca tu-i confunzi pe tiganii si pe corciturile tiganesti, cu romanii curati, grava greseala !
neamul nostru,provenit din legionarii romani lasati la vatra pe pamanturile daciei, nu poate fi un neam ticalos, asa cum il descrii !
problema e faptul ca in decursul istoriei prea s-a amestecat cu alte natii,si etnii,in unele zone, dar exista si zone pure, perfect romanesti- daca ai fi cunoscut mocani din zona muntilor apuseni,ai fi vazut oameni cu bun simt si la locul lor !
Din cate vad esti pentru purificarea atnica. O notiune de trista amintire.

De altfel ce inseamna puritatea etnica? Si romanii au fost formati dintr-un amestec de natii..
Vechi 17.08.2010, 19:53:52
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Se cam exagereaza cu aceste stereotipuri...ca o fi, c-o pati, cand oamenii au plecat, au muncit, trait, sau studiat prin strainataturi dintotdeauna...atat cat era situatia infloritoare in tara, cat si cand nu prea.

Daca nu ar fi calcat picior de roman peste granita...nu s-ar fi stiut nimic despre Romania, dar probabil se pierde acest lucru din vedere...pentru mine greu de inteles de ce.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 21:30:38
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Din cate vad esti pentru purificarea atnica. O notiune de trista amintire.

De altfel ce inseamna puritatea etnica? Si romanii au fost formati dintr-un amestec de natii..
prin puritate etnica,eu inteleg gradul de acuratete rasiala pe care o masa de oameni situata intr-o arie geografica clar determinata, il are !
populatiile cu un grad mai mare de puritate au trasaturi psiho-somatice unitare,iar cele cu grad redus, au tarasaturi eteroclite,deci contradictorii !

din cele de mai sus,e logica intrebarea : care tip de societate are cea mai mare eficienta, cea cu trasaturi unitare, su cea cu trasaturi contradictorii ???
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 20:14:53
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
daca ai fi cunoscut mocani din zona muntilor apuseni,ai fi vazut oameni cu bun simt si la locul lor !
Am cunoscut...si ai dreptate, ma inclin in fata lor...sunt oameni simpli, gospodari, curati la suflet si fff intelepti.
Insa ideea cu pur si corcit e cam exagerata...dar ca sa nu ma mai lungesc pe subiect fie ca tine...insa cati sunt astia comparativ cu restul?

Am colindat prea mult Romania, am avut de-a face cu tot felul de paturi sociale...insa toate adunate, repet: cand am tras linie si m-am gandit, nu am gasit motiv pentru care sa mai vreau sa raman in tara asta...sa imi mai doresc sa fiu romanca si sa pot spune asta cu fruntea sus.
Daca acum sunt ce sunt aici si am castigat increderea si respectul celor din jur care tin la mine, nu este pentru ca sunt romanaca ci pentru ca am demonstrat ca sunt OM ca si ei...pentru ca sunt romanca am avut doar de suferit si inca mai am datorita legilor acestei tari impuse doar romanilor si bulgarilor...dar pt mine nimic nu este intamplator...Dumnezeu va hotari in continuare ce va fi asa cum a facut in toata viata mea.
Vechi 17.08.2010, 21:10:01
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Sa nu-ti fie rusine niciodata cu originea ta ! E ca o tradare a neamului in care te-ai nascut! Nicaieri nu-i mai frumos ca acasa!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
emigrare

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 20:01:52
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01