![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu suntem buni ,dar putem deveni ,prin rugaciune ,milostenie ,participare la sfintele slujbe. Si nu deodata vom deveni buni. Tot Hristos spune "sa va iubiti unii pe altii cum v-am iubit Eu pe voi" Noi trebuie sa ne iubim pe noi in primul rand ,sa ne acceptam asa cum suntem si sa avem grija de sufletele si trupurile noastre. Deznadejdea e de la diavol ,indreptati-va mai intai de a face promisiuni sotiei si familiei si incet va veni si iertarea. Schimbarea depinde de d-voastra nu de iertarea sotiei. Sa ne gandim ca la Dumnezeu mergem singuri cu pacatele noastre ,nu cu cei de alaturi. Sa incercam sa nu Il mai suparam pe Dumnezeu. Pentru schimbare trebuie un efort urias ,dar se poate ,il avem ca exemplu pe sfantul Moise din Egipt ,sfanta Maria Egipteanca si altii Last edited by anita; 17.08.2010 at 09:42:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Imi pare rau ca s-a ajuns asa de departe......totusi rugati sotia in genunchi sa va ierte pentru ultima data, iar daca veti gresi iar veti depune chiar dumneavoastra actele de divort.
Daca accepta va trebui sa constientizati ca aceasta este ultima sansa sa reveniti pe calea cea buna si sa va faceti un duhovnic spiritual. Nu stiu de unde aveti ideea ca sprijinul de la duhovnic il au cei buni? Daca esti bun nu mai ai nevoie de duhovnic, esti tu duhovnic si ajuti pe altii. Eu cred in reusita pentru ca exact prin aceasta situatie a trecut familia mea. In momentul de fata tatal meu nu a mai atins-o pe mama, nici cu un deget, de 19 ani. Mama a depus actele pentru divort dar la rugaciunile tatalui meu si pentru mine i-a mai acordat o ultima sansa si a meritat! Mult noroc! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu astepta intai sa fii iertat si apoi sa arati ca te-ai schimbat...asta ai facut de atatea ori pana acum si uite unde ai ajuns. Acum este randul tau...si daca este nevoie de ani...atunci asteapta ani de zile pana sotia va reveni la tine, iar ea va reveni daca intr-adevar va vedea schimbare definitiva nu de moment si nu din vorbe... Deci...la treaba...fapte si nu vorbe...tu singur stii ce ai facut si nu trebuie sa mai faci...deci??/ Iar ideea ca nu mergi la spovedit de rusine e de la diavol...lasa prostiile si asuma-ti responsabilitatea ca un om matur si mergi sa vorbesti cu Dumnezeu...dupa o spovedanie curta si bine facuta te vei simti altfel si vei putea face schimbarile cu tine altfel. Hai Ticalosule...capul sus si nadejdea la Hristos...la El nimic nu este de niertat...dar spune-i ca sa "stie ce sa ierte la tine". :) Succes!!!
|
|||
|
|||
![]()
multumesc tuturor pentru mine chiar nu mai are rost ceea a fost a fost nu se mai poate repara nimic. imi pare rau ca v-am provocat sa va risipiti sfaturile bune pentru mine. cred ca am vrut sa ma lamentez inainte de gestul final.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce gest final?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca si copil, am trecut prin asa ceva. Daca tatal meu ar fi recunoscut ca a gresit, ca-i pare rau, si ca vrea sa se indrepte, si nu numai, sa avem o casa linistita si o familie, as fi sarit in sus de bucurie si l-as fi sprijinit.
Mi-as fi dorit sa-mi vad tatal ca merge la biserica, ca vrea sa se spovedeasca, si sa impartaseasca, ca tine post, si asculta de preot. Bunu Dumnezeu ne iubeste pe toti, dar mai ales pe cei mai pacatosi ii iubeste si mai mult, in special cand il cauta si vor sa vina catre El, iar El, bunul Dumnezeu ii primeste cu bratele deschise si ii protejeaza. E important ca ti-ai dat seama ca ai gresit, si asta e bine, daca vrei intr-adevar sa te indrepti du-te cateva zile la o manastire de calugari, participa la Sf. Slujbe, acolo o sa gasesti un duhovnic, spovedeste-te. Roaga-te Maicii Domnului din tot sufletul, te va ajuta mult. Bunu Dumnezeu sa-ti ajute. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate aceste sfaturi pe care le-ai citit aici au venit chiar de la El...te-a chemat, ti-a spus ca te asteapta...dar nu te poate lua cu forta.... Nu uita ca El este singurul care iti acorda permanent sanse... Sorry ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu de ex, si daca breau 6 l de bere,si doua pahare de vinars, nu mi se inatmpla sa nu mai stiu ce fac, sunt perfect constient,de tot, si perfect calm, numai ca mi-e cam somn ! alcoolul se stie ca e metabolizat diferit in functie de particularitatile fiecarui organism,de asemenea, modifica in moduri diferite fiziologia creierului,in functie de rezistenta celulelor nervoase ! astfel ca un om cu un creier slab, cand bea devine,..dianamita,deci si mai slab si nu se mai poate controla,iar unul cu creier mai tare, desi alcoolul e periculos si pentru el, totusi se controleza mai bine,desi nu perfect, desigur ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ati "calcat pe bec" rau de tot. Este foarte posibil ca sotia sa divorteze. S-ar putea, ba chiar este foarte posibil, sa obtina si custodia copiilor, si sa nu mai comunice cu dumneavoastra. Cu alte cuvinte, v-ati bagat singur intr-o groapa destul de adanca. Trebuie sa constientizati acest lucru. Iar dupa ce veti fi constientizat, foarte clar, ce ati facut, este esential sa nu disperati. Virtutile teologice crestine sunt trei: credinta, pe care am inteles ca o aveti, caritatea, sau dragostea, pe care inteleg ca o aveti, si nadejdea, pe care NU AVETI VOIE SA O PIERDETI ! Tot ceea ce ati facut poate, si trebuie sa fie reparat. De catre dumneavoastra. Incet. Greu. Cu efort, cu sudoare, cu lacrimi, cu rugaciune, cu dragoste. Primul pas: sa realizati ca, oricat de dificila ar fi situatia, ar fi putut fi mai rau. Ati fi putut omori pe cineva la betie. Copii si sotia ar fi putut sa moara intr-un accident. Dar dumneavoastra sunteti liber, si constient de situatie. Sotia si copii sunt sanatosi. Poate va dura ani de zile pentru a remedia situatia. Si ce daca ? Dumneavoastra aveti ocazia sa remediati situatia ! Va fi greu. Si ce daca ? Orice lucru de valoare merita un efort pe masura ! Mai presus de orice, nu aveti voie sa va pierdeti speranta. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfanta Treime: 1=3 | Va_iubesc | Despre Sfanta Scriptura | 56 | 24.10.2022 22:56:35 |
De ce Sfanta Treime si nu Sfanta Patrime sau mai mult ? | nesperatu | Dogmatica | 46 | 23.01.2013 16:02:52 |
Sfanta Cuvioasa Parascheva si Sfanta Mucenita Paraschevi | VLAHOPOL | Intrebari utilizatori | 5 | 17.02.2011 19:02:09 |
Singurul îndemn al Maicii Domnului menționat în Sfânta Scriptură. | Eugen7 | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 03.08.2010 18:39:54 |
Sfanta Sfintelor si Maica Domnului | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 02.06.2010 11:48:09 |
|