![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Prietene eu nu doresc decit un pic de umbra acolo unde credeti voi ca-i numai soare!
![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Sa dea Dumnezeu sa gasiti ceea ce cautati.Va spun din tot sufletul.
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Dar rachiul de prune (tuica)? E si ea buna la ficat?
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
In mod normal ,,tuica în general insoțește mâncărurile încărcate de grăsimi sau însoțește mezelurile din porc. Fără tuica/pălincă acest ritual este de neconceput. De asemenea, țuica are efect și în ceea ce privește digestia și metabolizarea grăsimilor.". Insa cei care scot limba conceptului de ,,moderatie"si doresc sa o consume in exces,fixandu-si cavitatea bucala direct la cazan,acestia trebuie sa stie ca desi,,bătrânii satului susțin cu tărie că țuica este un adevărat medicament. „Curăță foarte bine o rană. Dacă se întâmplă să n-ai spirt în casă, poți folosi țuică" medicii ne aduc aminte > ,, „ca dezinfectant pentru răni, se poate folosi țuica, dar nu pentru reumatism. În plus, toată lumea știe că alcoolul consumat în exces, implicit și tăriile de 50 de grade , nu fac deloc bine. Prea multă țuică dăunează ficatului, dar irită și esofagul".
Last edited by Scotianul; 19.08.2010 at 21:46:52. |
|