Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2010, 23:16:38
georgetug georgetug is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.07.2010
Implicit am venit de acasa - acasa

[quote=Pr.Gheorghe;279767]Singurul lucru corect conform invataturii Domnului Hristos este Iubirea: iubirea de Dumnezeu si iubirea de aproapele tau. Daca nu reusesti sa intelegi asta te rog sa nu te tulburi, roaga-te Lui si te va ajuta sa intelegi la vremea potrivita, iar pentru a ajunge acolo va trebui sa ai rabdare. Daca simti dorinta sa faci un oarecare "efort suplimentar" eu te sfatuiesc sa nu faci nimic fara binecuvantarea duhovnicului ca sa nu cazi in plasa dracilor.

asa mai vii de acasa - cum se spune. raspunsul este clar si corect.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 15:19:58
aureliapopescu aureliapopescu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.11.2005
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit Pentru Gabriela

Draga Gabriela,
Ceea ce am scris eu se referea la ultima carte citita de mine care ma ajuta sa ma ridic si sa nu mai fac nimic din ceea ce facusem pana in acel moment. Eu sunt un biet suflet neputiincios dar PARINTELE GHEORGHE STIE mult si bine si asta trebuie sa urmam noi. Are mare dreptate in TOT ceea ce spune Sfintia Sa, exista la un moment dat riscul de a nu mai ajunge sa ne spovedim pentru ca: nu am tinut post, nu am scris pacatele pe hartie motive si motive care nu fac altceva decat sa ne indeparteze de spovedanie.
Multumim Parinte pentru lamuririle date si sa va ajute Dumnezeu sa fiti cat mai mult pe forum cu lamuriri si indreptari pentru noi toti cei ce avem nevoie si trebuinta.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 22:24:26
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Inteleg ce spune parintele. Eu doar am spus cum observ ca se obisnuieste la noi.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2010, 16:28:20
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Pe preot il spovedeste un alt preot sau un episcop. El asa trebuie sa iasa in fata lumii, ca o persoana ce s-a marturisit. Din nefericire sunt din ce in ce mai multe cazuri in care preotul uita ca trebuie sa se marturiseasca, ramanand la credinta ca el trebuie doar sa spovedeasca.

Noi ne-am obisnuit sa credem ca inaintea oricarei impartasiri e nevoie de spovedanie. Nu. Dar credem asta pentru ca ne impartasim foarte rar. Asa ca nu trebuie sa cadem in pacat, daca aflam ca un preot s-a impartasit in ultimele trei duminici fara sa se fi spovedit.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2010, 18:36:38
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Este foarte necesara pregatirea duhovniceasca a preotului, care are la baza Spovedania. Foarte frumos spune Sfantul Grigorie Teologul cu privire la preotie: "Daca vrei sa luminezi pe altul, tu insuti sa fii lumina, daca vrei sa vindeci pe altul tu insuti trebuie sa fii vindecat"
Reply With Quote
Vechi 20.09.2010, 15:55:49
razschumi razschumi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.09.2010
Implicit

Buna ziua, as vrea adresa unui preot cu care sa pot vorbi online (spovedanie), multumesc.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2010, 16:33:29
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Exista preoti care fac spovedanii on-line? Se poate asa ceva?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau sa ma fac preot petrisor.nicu Intrebari utilizatori 24 17.05.2011 19:18:46
Recomandare de la preot CristianB Resurse ortodoxe on-line 28 26.06.2008 23:57:08
Criticat de preot cozia Preotul 26 23.03.2008 23:10:44
PREOT alexandra Preotul 24 20.01.2007 23:47:25