![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Una e sa facem consideratii despre o tema,si alta este ceea ce am incercat eu,nu filosofie,ci o treaba practica. Am inteles ca nu vezi unde bat,dar altii poate au priceput! Tu vrei sa spui ca ne putem mantui in orice stare,da,in principiu e adevarat,dar practic,cand vrei sa o iei pe un drum,iti alcatuiesti o metoda.Care poate fi personala,nu cu grad mare de generalitate. Neputem mantui ,fiind crestini obisnuiti,respectand posturile,mergand regulat la Biserica ,la duhovnic etc.Sunt de acord! Insa eu vorbeam de asceza,ceea ce e un lucru care il adaugi prin propria vointa,nu are obligativitate generala ca si postul randuit de Biserica. Sper ca ai inteles ! |
|
|
|||
|
|||
|
Metoda era pentru slabirea puterii trupului,care ne distrage de la cautarea lui Dumnezeu.
|
|
|
||||
|
||||
|
Metoda este simpla si o recomanda Parintele Cleopa- gandeste-te la moarte in orice clipa si nu vei rataci. Cand cauti Imparatia lui Dumnezeu, cauti sa nu-i superi pe fratii tai care o cauta in tacere.
Nu te supara pe mine- tocmai am vazut zilele trecute monumentul lui Stefan cel Mare de la Podul Inalt.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Foarte bine ca ai vazut monumentu,si ce-i cu asta? Nu inteleg mesajul! |
|
|
|||
|
|||
|
Inca un lucru,chiar daca metoda spusa de tine,a parintelui Cleopa e simpla,nu e usor de aplicat.De fapt cred ca nimeni nu o aplica.Si de asta,pentru a ajunge sa faptuiesti cele citite de la parintele Cleopa sau alti parinti,trebuie sa te gandesti la o metoda proprie.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|||
|
|||
|
99 % dintre forumisti,confunda cele doua planuri.Una e sa spui ce ai citit,si alta e sa te gandesti cum sa ajungi la acele virtuti.Mie mi se pare ca dintre cei care posteaza,multi se gandesc ca daca spun un lucru il si fac.Se creeaza o lume virtuala,o deformare a realitatii,credem ca suntem altfel numai pentru ca dam citate din carti.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 18:23:24 |
| Oare caut Imparatia cerurilor? | AGabriela | Generalitati | 9 | 31.08.2012 18:04:27 |
| PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! | sergiub | Preotul | 6 | 12.05.2008 00:50:11 |
|
|