Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.09.2010, 13:32:01
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Asa ca sincer nu inteleg de ce numim poporul de pe aceste meleaguri romani,cand Imperiul Roman a ocupat o scurta perioada aceste locuri si iar nu inteleg de ce sa zicem ca mostenirea noastra latina ar fi ceva de mare cinste.
S-a intamplat atunci, in perioada pasoptista, cand scoala ardeleana, mizand pe liga latina , dar si datorita cunostintelor putine in materie de istorie, au ales sa marseze pe latinitate, devenind nepoti ai Romei, cand de fapt ei sunt nepotii nostrii. Latinii sunt neam trac.., migrati de undeva din Campia Panonica catre Italia.., de unde si limba comuna...
Scoala de arheologie si istorie romaneasca, mediul universitar sunt marcate de aceasta politica..Au ales atata amar de vreme sa ascunda vestigiile dacice...Cum sai determini p-astia sa recunoasca ca suntem daci ?
Reply With Quote
Vechi 03.09.2010, 20:44:02
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Sa nu creada cineva ca eu am facut ceva deosebit pentru neamul de pe aceste meleaguri (sa le zicem urmasi ai dacilor desi acum sunt cunoscuti ca români).
Sunt o rusine pentru neamul dacic si asta comparativ cu bunicii mei si strabunicii mei si cu ce ai facut ei pentru acest neam.
Pai Sfantul Stefan cel Mare sau Mircea cel Batran sau Mihai Viteazul sau Sfantul Constantin Brancoveanul daca au fost de acest neam dacic zis roman acum asta mai mult ma acuza iar nu imi face cinste!
Se vad dar faptele lor si ei fac cinste acestui neam (vedeti manastirea Cozia sau manastirea Dealu si multele manastiri ridicate de Sfantul Stefan cel Mare ;
vedeti si razesii,tarani improprietariti de Sfantul Stefan ca si marele scriitor Sadoveanu tot neam de razes a fost.).
Dar eu vazand faptele mele trecute si multe din faptele mele actuale mai mult seman a roman iar nu a dac!
Si eu sunt o rusine pentru neamul crestin ortodox dacic si pentru mine intr-adevar mai mult se potriveste numele de român decat cel de dac.

Cine vrea sa vada originea dacica a neamului nostru sa vada portul popular al taranilor romani de la munte (cat mai exista nealterat) cu itari si sa zica cu ce seamana mai bine cu portul dacic sau cu cel roman?
Dar doinele din fluier ,da cresterea oilor,da agricultura,da potecile pastorale din muntii tarii noastre oare acestea nu arata ca suntem neam dacic?
Da preafrumoasa balada Miorita tipic romaneasca si atat de dacica (se stie doar ca la daci moartea nu era vazut ca ceva trist,vedeti ca moartea in Miorita e vazuta de cioban ca o nunta cosmica,si as zice eu ca o impartasire de lucrarile lui Dumnezeu cele fara sfarsit)?
Oare in Miorita unde vedem de cioban ca nu vrea sa dea loc banuielilor si sa se razbune,nu vrea sa isi pregateasca nimic de aparare e o mentalitatea romana sau o mentalitate dacica?
Vechi 03.09.2010, 20:46:48
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Eu cred ca nu semeni nici a dac nici a roman,ci semeni cu un tip ratacit,fara identitate.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2010, 21:08:02
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit ok

mai oameni, si un copil de scoala, stie ca in urma cuceririi daciei,imperiul a lasat la vatra veterani pentru a coloniza aceste teritorii barbare de la marginea civilizatiei !
autohtonii,ori au fost trecuti prin sabie, adica ucisi pana la unul,ori au fost masiv deportati in alte zone ale imperiului,sau incadrati ca auxiliari in armata imperiala, Sau toate trei metodele combinate in proportii variabile !!!
Desigur, ca lucrurile s-au stricat odata cu retragerea aureliana, cand ne-au covarsit si ne-au stricat masiv bagajul genetic popoarele barbare, ce au trecut pe aici, fiecare lasand cate ceva, in dar !
Asadar, poporul e lipsit de puritate etnica, insa adevaratii romani,si cei mai buni, sunt cei proveniti din ginta latina ,care au scapat cumva,aportului barbar !
Dixit !
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 19:52:32
diana-lorena diana-lorena is offline
Member

Data înregistrării: 16.08.2010
Locație: romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Dupa ce mai nou un spion roman care era diplomat a fost prins in Rusia se pare ca Romania a ajuns cam la acelasi nivel cu Iranul sau Israelul.
O tara condusa de niste inselati de draci care pericliteaza pacea in regiunea de aci,dar si pacea mondiala.
(Romania e stat NATO).
In conditiile actuale e o rusine sa te numesti roman.
Sfantul Stefan cel Mare,Mihai Viteazul,Mircea cel Batran nu prea cred ca se numeau romani.
Sfantul Stefan se numea probabil moldovean iar Mihai Viteazul,Mircea cel Batran munteni probabil.
Chiar denumire de roman care se aseamana cu cea de cetatean al imperiul Roman e o rusine daca ne aducem aminte de imperiul Roman si de faptele dracesti pe care dracii inselau pe unii sa le faca acolo:
imparatul acestui imperiu era cinstit deobicei ca un zeu,oamenii erau inselati de draci sa stea sa se distreze privind cum prizonierii de razboi se omoara intre ei (luptele cu gladiatori),exista pare-se si niste orgii pe post de petreceri si cate si mai cate (ca de exemplu razboaiele de jefuire a altor popoare).
Cand vom scapa de actualul guvern + presedinte+ partid majoritar poate ar fi cazul ca denumirea tarii noastre sa fie schimbata in Dacia si sa inceapa sa militeze pentru pace iar nu sa umble dupa inselarea dracilor sa incerce sa provoace conflicte.

Nu e o rusine sa fii roman!
Crestinii ar trebui sa dezaprobe toate lucrurile si manifestarile care ne fac de ras tara,nu sa ii lasam pe nebuni sa-si faca de cap...oamenii sunt batuti pe strada si nu intervine nimeni, sunt furati si nu se baga nimeni, sunt injurati si nu riposteaza nimeni din jur, se arunca mizeriile pretutindeni si multimea se uita ca prostita, se scriu porcarii inimaginabile si romanii le citesc cu mintea incuiata, sunt promovate false valori si nimeni nu intervine cu o riposta, nimeni nu trage un semnal de alarma...
in pildele lui Solomon am intalnit o idee de genul: daca stai intre intelepti devii intelept, iar intre nebuni ajungi nebun..asa am ajuns si noi, pentru ca nimeni nu dezaproba.
Ce e cu indiferenta asta,fratilor? de ce ii lasam sa-si faca de cap?

Iar Romania e o tara superba! pacat ca ne batem joc de ea!

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vreau sa ma spovedesc dar imi e rusine patricia2006 Generalitati 125 20.07.2012 14:17:07
Sa nu ne fie rusine cu nimeni! Laura19 Generalitati 47 13.04.2012 01:23:50
Preotul roman omnipod Preotul 21 09.03.2012 19:52:15
Rusine! Legionarul Generalitati 57 13.01.2011 17:24:40