Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2010, 08:32:54
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Deci sa nu ne mai vaicarim atita in stil de oameni "rafinati" si sa nu fim ipocriti...cind stim foarte bine cita violenta exista in mediul rural iar preotii nu sunt scutiti de la a imparti ocazional CU DARNICIE pumni, palme si suturi in fund incepind cu animalele si terminind cu copii si altii.
Daca faci raul, esti rau! Daca faci binele, esti ipocrit! Va da-ti seama cu ce probleme se lupta "formatorul de opinie" crestin intr-o comunitate.

Aceasta mentalitate de tip non-sens tradeaza o deformare interna la nivel de intelegere primara a realitatii sociale, nicidecum nu are legatura cu intelegerea crestinismului. Pana sa consideri pregatit un astfel de sol (teren) pentru samanta Vietii Vesnice - Hristos, este nevoie nu de semanator ci de "destelinator" (cel care desțelenește solul). Iar, aici, un om rau ar afirma ca astfel se justifica bataia (bataus=creator de mentalitati superioare, "destelinator")! Un crestin afirma doar ca este nevoie de multa dragoste cu rabdare!

Hristos este rafinat, la superlativ! Crestinul este urmasul lui Hristos, deci trebuie sa fie la fel ca Hristos. In asta consta "lupta" noastra, a crestinilor, de zi cu zi. Canonul apostolic 27 este normativ pentru crestinul hirotonit si este un obiect ajutator in stabilirea granitei intre a fi crestin si a fi ipocrit.

Last edited by Pr.Gheorghe; 28.08.2010 at 08:39:11.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 08:47:58
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Eu ma ingrozesc la gandul ca in Consistoriu ar putea fi oameni de decizie care ar avea aceasta mentalitate: lasa, ba, ca la noi de cand ne stim bataia este rupta din rai!
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 10:18:46
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Acel filmulet cu "calugaru karatist" mi se pare o facatura, batausul parandu-mi ca nu prea seamana cu staretul, mai ales ca ii aplica mosului niste lovituri de karate de parca ar fi citit manualul de arte martiale alu Han Gyo "Muyejebo" ... apoi staretu era in civil, lucru cam ciudat pt un staret fie el si var primar cu Bruce Lee,frate cu Jet Li si ucenicu lu Jackie Chan...sau o fi dat jos reverenda sa faca mai bine miscarile alea de karate probabil nu s-o fi uitat la Matrix sa-l vada pe Keanu Reeves cum se bate-n reverenda, plus muzica aia de fundal ma face sa cred ca filmuletul a fost o regie...avand in vedere din ce ziar de 2 bani vine "fabuloasa" stire, cred ca nu ar trebui bagata in seama...suspecta si atitudinea credinciosului care era in reculegere acolo, care in loc sa intervina pentru a aplana conflictul se pune si filmeaza ...cusuta ata alba povestea si total neinspirata si decizia Arhiepiscopiei Tomisului, care trebuia intai sa cerceteze si apoi sa-l suspende pe staretul Teotim...insa se pare ca Inaltul Teodosie a uitat sau nu stie de vorbele Sf. Ioan Gura de Aur care spunea "aratati-mi un preot care a gresit, ca sa-l acopar cu mantia mea si sa-i acopar rusinea" citatul e aproximativ caci citez din memorie, dar se pare ca IPS Teodosie isi tine mantia doar sa aiba completa tinuta care-i arata demnitatea ierarhica
Vechi 28.08.2010, 10:29:53
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
"Voiam sa deschid acelasi topic"
Ce ai zice, pentru inceput, de niste lectii de romana?
A, nu, nu din Cancan.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 11:41:47
FloriB FloriB is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Unhappy Dumnezeu sa il judece!

dar, este inuman ce a facut el! absolut inuman...sa umpli de sange un batranel...indiferent de ce fapta ar fi facut bietul om...nu se poate sa fii asa!
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 12:35:38
bmd
Guest

Implicit

Andrei, eu nu stiu cit o fi batut preotii la Creanga si ma gindesc ca nici nu-i relevant. Creanga era copil si preotul era invatator...greu de combinat cele doua meniri!!!
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 16:03:26
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit ok

preotul ala ,satanic, trebuie varat iute la gherla printre smecheri !
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 00:20:26
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Calugari poponari si stareti batausi, ce imagine are biserica!
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 00:34:23
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

nu avem acest drept de a judeca un preot orice ar fi facut,si nici a ne da cu parerea.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 01:03:50
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
Acel filmulet cu "calugaru karatist" mi se pare o facatura, batausul parandu-mi ca nu prea seamana cu staretul, mai ales ca ii aplica mosului niste lovituri de karate de parca ar fi citit manualul de arte martiale alu Han Gyo "Muyejebo" ... apoi staretu era in civil, lucru cam ciudat pt un staret fie el si var primar cu Bruce Lee,frate cu Jet Li si ucenicu lu Jackie Chan...sau o fi dat jos reverenda sa faca mai bine miscarile alea de karate probabil nu s-o fi uitat la Matrix sa-l vada pe Keanu Reeves cum se bate-n reverenda, plus muzica aia de fundal ma face sa cred ca filmuletul a fost o regie...avand in vedere din ce ziar de 2 bani vine "fabuloasa" stire, cred ca nu ar trebui bagata in seama...suspecta si atitudinea credinciosului care era in reculegere acolo, care in loc sa intervina pentru a aplana conflictul se pune si filmeaza ...cusuta ata alba povestea si total neinspirata si decizia Arhiepiscopiei Tomisului, care trebuia intai sa cerceteze si apoi sa-l suspende pe staretul Teotim...insa se pare ca Inaltul Teodosie a uitat sau nu stie de vorbele Sf. Ioan Gura de Aur care spunea "aratati-mi un preot care a gresit, ca sa-l acopar cu mantia mea si sa-i acopar rusinea" citatul e aproximativ caci citez din memorie, dar se pare ca IPS Teodosie isi tine mantia doar sa aiba completa tinuta care-i arata demnitatea ierarhica
Tot postul tau este de tot rasul si nu se bazeaza pe nimic.Cica "era varprimar cu bruce lee".
A inventat Bruce lee violenta ieri si nu stiu io?Ce legatura are cu MAtrix, sau crezi ca numai in filme se bate lumea.Si ce figuri de karate ai vazut, s-a rasucit sa ii dea cu calcaiul in fatza?
Esti penibil.
Preotul acela este un dobitoc si ar trebui sa fie bagat in puscarie, sa vedem cat de smardoi e intre smekeri, sa vedem daca ii place sa fie batut fara mila, sa vrea sa fuga si sa il tot tina si sa dea.Ce gunoi!Greseli ale preotilor nu judecam...asta nu e o greseala, decat daca sa montezi explozibil in casa cuiva ca sa il omori e o "greseala".
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Liudmila Putina, stareta unei manastiri din Pskov? costel Stiri, actualitati, anunturi 0 27.09.2010 15:19:01
Caut un DUHOVNIC IN Constanta alys77 Mari Duhovnici si predicile lor 5 12.05.2010 17:16:41
Manastirea Colilia Constanta E_my Pelerinaje la locuri Sfinte 0 26.09.2009 00:44:18
Articol - Cazinoul din Constanta Ioan_Ciobota Generalitati 1 04.07.2007 05:33:16
Procesiune azi in Constanta nicoleta34 Stiri, actualitati, anunturi 1 28.07.2006 10:04:39