Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2010, 17:06:09
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Odata cineva mi-a pus o intrebare: Daca Dumnezeu creat lumea in sase zile si apoi s-a odihnit, deoarece Creatia era desavarsita si completa, cum se face ca sufletele oamenilor sunt create si astazi in momentul conceptiei? Dumnezeu mai creaza si astazi? Si, de fapt, in ce fel si din ce apar acele suflete ? Stim cum se naste carnea, dar despre suflet stim ceva?
Odihna lui Dumnezeu nu inseamna absenta din creatie, izolare in ceruri, Dumnezeu sustine lumea in existenta si o conduce spre scopul final.
Creatia nu este autonoma exista prin harul lui Dumnezeu. Nu aduce la existenta o alta specie decat prechea primordiala.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2014, 23:21:32
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Odata cineva mi-a pus o intrebare: Daca Dumnezeu creat lumea in sase zile si apoi s-a odihnit, deoarece Creatia era desavarsita si completa, cum se face ca sufletele oamenilor sunt create si astazi in momentul conceptiei? Dumnezeu mai creaza si astazi? Si, de fapt, in ce fel si din ce apar acele suflete ? Stim cum se naste carnea, dar despre suflet stim ceva?
Nu scrie ca omul era desavarsit , fiind liber sa aleaga daca vrea sa se desavarseasca/mantuiasca sau nu.
Nu stiu ce spune Biserica dar poate din sufletele parintilor sa creeze altele sau din nimic as vrea si eu sa stiu daca cineva a citit.
Despre carne scrie in biologia celulara cum se formeaza.
Despre suflet adica despre partea nevazuta a noastra cea trinitara scrie bine in cartea parintelui Ioan de la Rarau :
http://www.emag.ro/rugaciunea-lui-ii.../pd/EKLH50BBM/
Reply With Quote
Vechi 15.09.2010, 14:29:54
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
In cazul in care vorbim depsre o preexistenta a sufletelor de ce nu poseda o memorie a vietii de dinainte de a se uni cu trupul. Trimiterea lor in trup ca pedeapsa ar insemna ca trupul nu mai este un subiect pentru suflet ci o inchisoare asa cum percepea Platon -trupul, trupul nu ar mai avea o valoare pentru vesnicie. Eu cred ca trebuie sa revi la exegeza a Sfintei Scripturi in duhul Parintilor Bisericii. Cateva omilii la Facere ale Sfantului Vasile sau Ioan Gura de Aur nu ar strica.
Venirea in lumea fizica blocheaza memoria in legatura cu spiritualul de asta trebuie sa o deschidem noi de aici din lumea fizica.Credinta e un lucru care poate face acest lucru.

Venirea DOMNULUI IISUS HRISTOS in trup fizic ti se pare o pedeapsa pe care a hotarito TATAL CERESC pentru EL ?

DOMNUL IISUS HRISTOS exista inainte in spiritual sau a existat doar de cind sa nascut din FECIOARA MARIA ?
Reply With Quote
Vechi 15.09.2010, 16:44:55
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Venirea in lumea fizica blocheaza memoria in legatura cu spiritualul de asta trebuie sa o deschidem noi de aici din lumea fizica.Credinta e un lucru care poate face acest lucru.

Venirea DOMNULUI IISUS HRISTOS in trup fizic ti se pare o pedeapsa pe care a hotarito TATAL CERESC pentru EL ?

DOMNUL IISUS HRISTOS exista inainte in spiritual sau a existat doar de cind sa nascut din FECIOARA MARIA ?
Gavriil,

Tu chiar esti ortodox?

Intruparea Fiului este un act benevol, din moment ce El Insusi spune ca putere are sa rascumpere lumea si sa o impace cu Tatal si putere are sa nu o faca. Venirea in lume este deci solutia pe care Dumnezeu-Fiul ca Ratiune a Lui Dumnezeu a gasit-o ca sa ne ofere sansa invierii din moartea pacatului.

Ar trebui sa stii deja raspunsul la ultima intrebare - si cred ca-l stii de fapt.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2014, 22:38:06
Iancu10 Iancu10 is offline
Banned

Data înregistrării: 15.06.2014
Locație: Harghita Toplita
Red face

Citat:
Care ar fi problema daca am exista in cer inainte de a ne intrupa?
Eu nu vad ca ar fi o problema.

PS. Ar fi o jignire pentru tine sa existi inainte in cer si dupa aceea sa vii pe pamint ca sa faci voia LUI DUMNEZEU?
Daca am exsita in cer inainte de a ne intrupa , ce rost ar fii sa ne faca Dumnezeu pe pamant si sa ne chinuim, si sa murim in final de batranete? In cer doar e veselie si verdeata. La ce sa mai venim jos. Cat de mult a distorsionat falsa invatatura despre ,,nemurirea sufletului,, , credinta rationala a primilor crestini in Inviere. Ei credeau ca si vechii evrei in ,,Inviere,, si nu in nemurirea sufletului.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2014, 14:14:50
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Da' voi nu citit Biblia sau macar ce spun duhovnicii si Sf.Parinti?
Omul este trup si suflet, nu doar trup, nu doar suflet. Corpul nu este o inchisoare ptr. suflet. In momentul conceperii, Dumnezeu pune suflet, si astfel doua celule unindu-se dau viata. Nu degeaba se spune ca noi facem copii in trei: sotul, sotia si Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2014, 15:02:25
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
noi facem copii in trei: sotul, sotia si Dumnezeu.
Formularea aceasta suna.. interesant :D
Reply With Quote
Vechi 24.09.2010, 13:49:21
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Aceste cuvinte din Ieremia asta pare ca arata.
Fost-a cuvantul Domnului catre mine, zicand:
"De cand inca nu te plasmuiai in pantece te stiu si mai inainte de a fi iesit din pantece te-am sfintit, profet pentru neamuri te-am randuit".
Nicidecum nu poate fi vorba de asa ceva (adica de preexistenta sufletelor inainte de zamislirea in pantecele mamei). Doamne fereste!

"Trupul și sufletul au fost făcute simultan si nu numai intâi unul si apoi celălalt. " Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica, Cartea a II-a, cap XII.

Dumnezeu prestie totul (a nu se confunda cu predestinarea sau destinul!!!), caci EL este atemportal si vede timpul (viata) fiecaruia dintre noi de la inceput la sfarsit de la sfarsit la inceput, mai repede sau mai lent dupa cum vrea EL.

"„Doamne, cercetatu-m-ai si m-ai cunoscut. Tu ai cunoscut sederea mea si scularea mea; Tu ai priceput gandurile mele de departe. Cararea mea si firul vietii mele Tu le-ai cercetat si toate caile mele mai dinainte (sa ma fi nascut) le-ai vazut. Ca inca nu este cuvant pe limba mea. Si iata, Doamne, Tu le-ai cunoscut pe toate si pe cele din urma (viitor) si pe cele de demult (trecut)" Psalmul 138
Reply With Quote
Vechi 24.09.2010, 14:31:29
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Nicidecum nu poate fi vorba de asa ceva (adica de preexistenta sufletelor inainte de zamislirea in pantecele mamei). Doamne fereste!

"Trupul și sufletul au fost făcute simultan si nu numai intâi unul si apoi celălalt. " Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica, Cartea a II-a, cap XII.

Dumnezeu prestie totul (a nu se confunda cu predestinarea sau destinul!!!), caci EL este atemportal si vede timpul (viata) fiecaruia dintre noi de la inceput la sfarsit de la sfarsit la inceput, mai repede sau mai lent dupa cum vrea EL.

"„Doamne, cercetatu-m-ai si m-ai cunoscut. Tu ai cunoscut sederea mea si scularea mea; Tu ai priceput gandurile mele de departe. Cararea mea si firul vietii mele Tu le-ai cercetat si toate caile mele mai dinainte (sa ma fi nascut) le-ai vazut. Ca inca nu este cuvant pe limba mea. Si iata, Doamne, Tu le-ai cunoscut pe toate si pe cele din urma (viitor) si pe cele de demult (trecut)" Psalmul 138
Sint cuvintele spuse de DUMNEZEU nu de un om .
Tu crezi ca DUMNEZEU se joaca cu aceste cuvinte pe care I lea spus lui Ieremia?
Cuvintele sint destul de clare DE CIND INCA NU TE PLASMUIAI IN PINTECE TE STIU nici macar nu spune ca EU DUMNEZEU TE PLASMUIAM asta arata ca creatia sufletului(spirit,duh)este facuta inainte cu mult de a crea corpul fizic.
Reply With Quote
Vechi 24.09.2010, 14:50:21
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
...arata ca creatia sufletului(spirit,duh)este facuta inainte cu mult de a crea corpul fizic.
Aceasta marturisire de credinta a preexistentei sufletelor nu este crestin ortodoxa!

Daca aveti "curajul" sa ii contraziceti pe Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe va rog sa o faceti cu argumente teologice solide si bineinteles din afara ortodoxiei crestine (nu incercand sa va identificati cu aceasta).

AVAND IN VEDERE CA FACEI MARTURISIRI DE CREDINTA STRAINE DE ORTODOXIA CRESTINA VA RUGAM SA MODIFICATI INFORMATIILE PRIVITOARE LA RELIGIE DIN CONTUL DUMNEAVOSTRA CARE PRETIND CA SUNTETI ORTODOX.

Last edited by Eugen7; 24.09.2010 at 14:52:58.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? AGabriela Nunta 151 09.11.2012 10:24:09
aspectul fizic influenteaza sansele de casatorie simona_fidela Nunta 52 23.01.2012 17:56:47
Blasfemia satanelor adventiste: Trupul lui Hristos este un simplu trup fizic !!! doctor_faustus Secte si culte 22 28.11.2010 13:40:00
aspectul fizic romandragut Generalitati 42 28.07.2009 13:00:44
Curs operare PC pentru persoanele cu handicap fizic(Iasi) E_my Stiri, actualitati, anunturi 0 18.02.2009 14:01:09