|  |  | 
|  | 
| 
 | |||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite | 
|  | 
|  | Thread Tools | Moduri de afișare | 
|  | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Creatia nu este autonoma exista prin harul lui Dumnezeu. Nu aduce la existenta o alta specie decat prechea primordiala. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Nu stiu ce spune Biserica dar poate din sufletele parintilor sa creeze altele sau din nimic as vrea si eu sa stiu daca cineva a citit. Despre carne scrie in biologia celulara cum se formeaza. Despre suflet adica despre partea nevazuta a noastra cea trinitara scrie bine in cartea parintelui Ioan de la Rarau : http://www.emag.ro/rugaciunea-lui-ii.../pd/EKLH50BBM/ | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Venirea DOMNULUI IISUS HRISTOS in trup fizic ti se pare o pedeapsa pe care a hotarito TATAL CERESC pentru EL ? DOMNUL IISUS HRISTOS exista inainte in spiritual sau a existat doar de cind sa nascut din FECIOARA MARIA ? | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Tu chiar esti ortodox? Intruparea Fiului este un act benevol, din moment ce El Insusi spune ca putere are sa rascumpere lumea si sa o impace cu Tatal si putere are sa nu o faca. Venirea in lume este deci solutia pe care Dumnezeu-Fiul ca Ratiune a Lui Dumnezeu a gasit-o ca sa ne ofere sansa invierii din moartea pacatului. Ar trebui sa stii deja raspunsul la ultima intrebare - si cred ca-l stii de fapt. 
				__________________ Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Daca am exsita in cer inainte de a ne intrupa , ce rost ar fii sa ne faca Dumnezeu pe pamant si sa ne chinuim, si sa murim in final de batranete? In cer doar e veselie si verdeata. La ce sa mai venim jos. Cat de mult a distorsionat falsa invatatura despre ,,nemurirea sufletului,, , credinta rationala a primilor crestini in Inviere. Ei credeau ca si vechii evrei in ,,Inviere,,  si nu in nemurirea sufletului.
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Da' voi nu citit Biblia sau macar ce spun duhovnicii si Sf.Parinti?  Omul este trup si suflet, nu doar trup, nu doar suflet. Corpul nu este o inchisoare ptr. suflet. In momentul conceperii, Dumnezeu pune suflet, si astfel doua celule unindu-se dau viata. Nu degeaba se spune ca noi facem copii in trei: sotul, sotia si Dumnezeu. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Formularea aceasta suna.. interesant :D
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 "Trupul și sufletul au fost făcute simultan si nu numai intâi unul si apoi celălalt. " Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica, Cartea a II-a, cap XII. Dumnezeu prestie totul (a nu se confunda cu predestinarea sau destinul!!!), caci EL este atemportal si vede timpul (viata) fiecaruia dintre noi de la inceput la sfarsit de la sfarsit la inceput, mai repede sau mai lent dupa cum vrea EL. "„Doamne, cercetatu-m-ai si m-ai cunoscut. Tu ai cunoscut sederea mea si scularea mea; Tu ai priceput gandurile mele de departe. Cararea mea si firul vietii mele Tu le-ai cercetat si toate caile mele mai dinainte (sa ma fi nascut) le-ai vazut. Ca inca nu este cuvant pe limba mea. Si iata, Doamne, Tu le-ai cunoscut pe toate si pe cele din urma (viitor) si pe cele de demult (trecut)" Psalmul 138 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Tu crezi ca DUMNEZEU se joaca cu aceste cuvinte pe care I lea spus lui Ieremia? Cuvintele sint destul de clare DE CIND INCA NU TE PLASMUIAI IN PINTECE TE STIU nici macar nu spune ca EU DUMNEZEU TE PLASMUIAM asta arata ca creatia sufletului(spirit,duh)este facuta inainte cu mult de a crea corpul fizic. | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Daca aveti "curajul" sa ii contraziceti pe Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe va rog sa o faceti cu argumente teologice solide si bineinteles din afara ortodoxiei crestine (nu incercand sa va identificati cu aceasta). AVAND IN VEDERE CA FACEI MARTURISIRI DE CREDINTA STRAINE DE ORTODOXIA CRESTINA VA RUGAM SA MODIFICATI INFORMATIILE PRIVITOARE LA RELIGIE DIN CONTUL DUMNEAVOSTRA CARE PRETIND CA SUNTETI ORTODOX. Last edited by Eugen7; 24.09.2010 at 14:52:58. | 
|  | 
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
| 
 | 
|  Subiecte asemănătoare | ||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| De ce barbatii vor doar aspectul fizic? | AGabriela | Nunta | 151 | 09.11.2012 10:24:09 | 
| aspectul fizic influenteaza sansele de casatorie | simona_fidela | Nunta | 52 | 23.01.2012 17:56:47 | 
| Blasfemia satanelor adventiste: Trupul lui Hristos este un simplu trup fizic !!! | doctor_faustus | Secte si culte | 22 | 28.11.2010 13:40:00 | 
| aspectul fizic | romandragut | Generalitati | 42 | 28.07.2009 13:00:44 | 
| Curs operare PC pentru persoanele cu handicap fizic(Iasi) | E_my | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 18.02.2009 14:01:09 | 
|  |