![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mie-mi este dificil sa tin post fara ulei. Ulei gatit, la ala cred ca te referi, pt ca in salate nu vad de ce ar fi nociv- doar ca are ceva colesterol. Dar daca iei ulei de masline pt salate in loc de ulei de floarea soarelui scapi si de colesterol. Diferenta dintre cele 2 uleiuri daca sunt gatite nu stiu daca exista, la gust cel putin nu am observat nicu una, deci nu vad de ce ai lua ulei de masline si pt gatit.
Cat despre cat e de sanatos- daca ne luam dupa teorii, mancarea GATITA cam toata e nesanatoasa, ca devine "balast" daca o gatesti termic, se duc vitaminele si alte chestii... SI PAINEA e cancerigena. ar insemna sa nu mancam mancare gatita efectiv. Si sa tinem tipul asta de post: b) Postul aspru , in care se ingaduie numai consumarea de hrana uscata : paine, fructe uscate sau seminte, legume si apa. E postul pe care l-a practicat Sf. Ioan Botezatorul in pustia Iordanului . Dar ramane painea, despre care toti nutritionistii spun ca e cancerigena. Deci ... nu vad de ce sa luam in seama tot ce spun nutritionistii. Postul ortodox e tot ce e necesar sa stim ca sa stim legat de cum sa mancam In post mai cred ca este important sa faci tot posibilul sa nu stie nimeni ca tii post. Daca iti da cineva ceva de dulce e bine sa refuzi, dar pe alte motive, ca nu-ti place, ca nu mai poti, ca abia ai mancat, ca-ti face rau, etc. Last edited by crestinOrtodoxa; 03.09.2010 at 22:02:31. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ulei din candela Sf Nectarie? | lacrimi | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 96 | 10.11.2019 17:33:50 |
Miercurea si vinerea se poate consuma ulei? | elizabeta | Generalitati | 47 | 05.01.2014 23:46:58 |
Sticlute pentru ulei sfintit | ionutt | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 2 | 03.05.2012 13:58:39 |
O lume fara Dumnezeu si fara suflet | alicette | Intrebari utilizatori | 1 | 01.04.2011 23:38:40 |
|