05.09.2010, 20:11:45
|
 |
Member
|
|
Data înregistrării: 01.09.2010
Locație: Hunedoara
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Îmi pare bine că ești de acord "ca ar fi cazul sa mai citim cate ceva", dar nu știu ce ai cu evul mediu. Crezi că în acea perioadă, nu erau oameni care citeau? Sau crezi că perioada Umanismului și Iluminismului au adus un plus de lectură muritorilor de rând? Mira-m-aș... Astăzi, în plin avânt al secularizării și "democratizării" culturii, lectura aprofundată și nu cea superficială este, totuși, un fenomen destul de rar întâlnit. De ce ar fi fost în Evul Mediu, când cărțile erau destul de rare și răspândite cu precădere în mediile universitare. Sau mă înșel? Să dea Dumnezeu să nu fie așa. Ca să combați ceva trebuie mai întâi să știi ce combați și Wikipedia sau alte site-uri ("enciclopedii") asemănătoare nu sunt cele mai sigure surse bibliografice.
Încă o dată, mă bucur că suntem de acord cu privire la lectură, nu ne rămâne decât să purcedem la treabă.
|
Vroiam sa spun ca nu mai suntem asa de ignoranti ca in evul mediu incat sa credem tot ce zice popa si sa nu cercetam noi insine.