![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Comentarii de prisos! Trebuie sa ne spalam si casa si trupul si sufletul!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si daca ar fi trebuit sa fie asa, atunci unii sfinti nu mai sunt sfinti pentru ca nu s-au spalat... Sau unii nu mai sunt sfinti pentru ca s-au spalat? Sau un om obisnuit nu poate avea sansa mantuirii pentru ca nu se spala...sau pentru ca se spala prea mult... Comentariile nu sunt de prisos, sunt pareri la un subiect, destul de interesant pentru ca este vorba de corpul nostru in care salasluieste un suflet si acest suflet este suflarea directa de viata a lui Dumnezeu, este chipul lui Dumnezeu in trup...astfel cum sa il pastram curat? prin rugaciune sau prin apa cu sapun sau prin amandoua? este impediment vreuna din aceste variante in calea mantuirii si a sfinteniei? Parerea mea este ca NU...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mintuitorul s-o fi spalat vreodata... cu apa?( in afara de picioare care faceau parte din ritualul iudaic si mai tirziu musulman) SIngura interactiune a Lui cu apa a fost cind a calcat pe apa, deci nu s-ar fi putut spala in lac deoarece nu-l atingea apa. Deci ca urmare daca sa zicem ar si sarit cu ucenicii din barca in lac sa faca o baie ca tot omul sa intelegem ca El s-ar fi lovit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Da ... dar sa nu intre in contradictie cu libertatea mea de a respira un aer curat ...
|
|
||||
|
||||
![]()
Cand omul ajunge sa miroasa urat, sa se spele, insa daca nu miroase, sa faca ce vrea, sa se spele sau nu !
Spalatul poate ajunge sa il preocupe pe om mai mult decat rugaciunea, mai mult decat privegherea, etc. Atunci e rau. Cand insa el se spala spre a nu mirosi, atunci e lucru bun. Intr'o seara, pe cand eram frant de oboseala, aveam de ales: sa imi fac baie, ori sa imi fac rugaciunile. Am ales rugaciunile, amanand spalatul pentru a doua zi.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 09.09.2010 at 15:57:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai ales barbatii (de obicei cei in varsta), dupa ce ajung acasa isi pun camasa pe umeras, in loc s-o bage in masina de spalat. Si o mai poarta de 5-6 ori. Aceasta, combinata cu lipsa totala a unui deodorant, duce la niste mirosuri insuportabile. Asta chiar daca face dus in fiecare zi. PS: dar te-ai spalat a doua zi, nu te-ai dus la serviciu nespalat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Problema spalatului care este ridicata in acest topic, zic eu ca este mult mai profunda...si de ex. ce ne facem cu ascetii din zilele noastre care nu se spala (nu-i mai iau in calcul pe cei din vechime)...inseamna ca nu au bun simt??? ...si crede-ma ca igiena proprie este ultimul lucru de care au ei grija...au multe alte lucruri mai importante de facut decat igiena proprie...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noua, celor din orasul nostru ne-a lipsit apa calda cateva zile si am fost disperati...
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
spalam miercurea si vinerea? | steliana-steli | Postul | 2 | 12.08.2011 11:18:29 |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
oare.. | ioanhodean | Mari Duhovnici si predicile lor | 10 | 22.07.2008 11:32:27 |
|