Citat:
În prealabil postat de Anna
Da, este asa. Dar nu esti de parere ca in societatea noastra se pune mai mult accentul pe degradarea barbatului? Si pe langa asta se mai si spune ca e "natural, genetic, ca asa-s ei" incat eu am ajuns sa cred ca asa i-a creat Dumnezeu, "degradati". Acum nu mai cred asta, dar trebuie chiar sa ai independenta in gandire ca sa nu te mai iei cu "turma" care crede ca barbatii "asa-s facuti".
Sunt sigura ca majoritatea populatiei Romaniei e convinsa ca barbatii nu pot fi fideli, pentru ca "asa-s ei". Ce e mai aiurea e ca si ei sustin ideea asta.
Uite ca eu sunt convinsa ca poate, tot atata cat femeia, e egal la amandoi, tine de alegerea lor.
|
E o prejudecată care vine dintr-o altă prejudecată, potrivit căreia dacă un bărbat "mai merge" și pe la altele e adevărat bărbat, în timp ce o femeie, dacă o face, știți voi cum e numită. Prejudecăți..., când o să scăpăm de ele?
Cum bine ai spus, din păcate, o parte dintre femei (și nu puține) gândesc așa. Un exemplu: o stimabilă asistentă medicală încerca să mă convingă, acum un an și ceva, că băieții trebuie să-și înceapă activitatea sexuală în adolescență ca să "știe" ce să facă, ce să-i facă partenerei de viață, fiindcă, vezi Doamne, și aia se învață. Și mai pretindea că eu, ca tată, trebuie să-l îndrum pe băiatul meu în această onorabilă activitate și să-i explic cum să.... Sincer, m-a șocat. Am întrebat-o: dar fetele? Ele nu, mi-a răspuns, că fetele, dacă fac așa ceva, sunt c.... Și atunci cu cine să învețe băiatul meu? am ripostat eu. La Casele de Toleranță (și până atunci cu d'astea pe bani), care din necesități obiective (cum ar fi aceasta), ar trebui înființate! Și mi-a tăiat piuitul. Ceea ce i-am spus ulterior, mi-e jenă să reproduc.