Citat:
În prealabil postat de I.Calin
...un lucru este cert (din perspectiva mea): te afli pe calea desăvârșirii, dar pe o șosea lăturalnică a unui adevăr parțial. Adevărul întreg, Iisus Hristos, poate fi găsit doar în ortodoxie.
|
Asa credem fiecare dintre noi despre biserica noastra: „si la ceilalti este ceva bun dar ceea ce este cel mai bun si pe dea-ntregul adevarat este in biserica mea”. Daca am crede ca cea mai buna invatatura este in alta biserica, am merge acolo.
Si eu cred despre penticostalism ceea ce crezi tu despre ortodoxie dar imi place sa cunosc si sa vad cum gandesc si crestinii de dincolo de gardul meu confesional.
Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Și apoi de ce să-i numești sectari pe cei mai înverșunați dintre apărătorii unei credințe? Creștinismul militant e specific mai degrabă oricărui cult creștin, decât celui ortodox. În viața reală (adică, nu asta de pe net), arareori, întâlnesc ortodocși care să-și apere credința cu atâta ardoare ca aici. Din păcate...
|
Imi plac oamenii care apara cu ardoare credinta crestina.
Chiar si cei care-si apara biserica lor imi sunt sunt dragi.
Problema mea este atunci cand unii useri folosesc un limbaj suburban sau atunci cand altii aduc acuzatii fara acoperire, gen: „penticostalii vor merge în iad.”.
DA, cred ca
doar un sectar poate afirma fara retinere ca toti credinciosii dintr-o biserica (fie ea ortodoxa, catolica sau (neo)protestanta)
vor merge in Iad.
Daca gresesc Dumnezeu sa ma ierte.