![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Teodor Stratilat - distrugator de idoli !
Sfantul Teodor Stratilat a vietuit la sfarsitul secolului al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Imparatul Liciniu, ridicand prigonire asupra crestinilor, ucide pe cei 40 de mucenici din Sevastia si pe multi crestini care refuzau sa se inchine idolilor. Imparatul, auzind ca Teodor era crestin si convertea pe multi pagani la crestinism, merge in cetatea Iracleea, in care acesta era conducator, sa-i ceara sa jerfeasca idolilor. Aduce cu sine mai multe statui de aur si argint, ridicate in cinstea zeilor. Sfantul Teodor ii cere imparatului aceste statui, spunand ca mai intai doreste sa se inchine lor in casa lui, ca mai tarziu sa le jertfeasca acestora in fata celor din cetate. Teodor distruge statuile si imparte aurul si argintul saracilor. Este supus la multe chinuri, iar dupa cinci zile de temnita, este rastignit asemeni lui Hristos. I-au fost pironite mainile si picioarele, iar trupul i-a devenit tinta tinerilor arcasi. Apoi, strigand catre Domnul, a spus: "Doamne, ai zis mai inainte: Eu sunt cu tine, iar acum pentru ce m-ai lasat? Vezi Doamne, ca fiarele cele salbatice m-au chinuit pentru Tine. Luminile ochilor mei sunt scoase, mi se raneste fata, mi se sfarama dintii, iar oasele pe cruce mi se frang. Pomeneste-ma, Doamne, pe mine, cela ce rabd cruce pentru Tine, fier, foc si piroane; de acum, primeste duhul meu, ca sa ma duc din viata aceasta". Acestea zicandu-le, mucenicul a tacut si n-a mai grait nimic. Imparatul, crezand ca este mort, l-a lasat pe cruce. Noapte, ingerul Domnului l-a coborat de pe cruce si l-a facut sanatos. In urma acestei minuni, multi pagani s-au convertit la crestinism. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu este termenul in limba româna, nu cred ca dacii vorbeau latina ... deci unde este continuitatea si de zeitate si de denumire? |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt si eu curios de ce musulmanii acum cateva sute de ani nu practicau deloc acte de terorism?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dupa primul razboi mondial ,Anglia si Franta si-au impartit dominatia acolo. dupa al doilea se retrage franta dar apare America.si acum incep si primele ,,atacuri teroriste,, ma refer la zona orientului mijlociu . diplomatia americana a fost bine impletita cu spionajul si diversiunea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa moartea lui Mahomed a inceput lupta pt putere..Asa au ajuns sa se desparat in cele doua aripi - suniti si siiti..Unii din ei au hotarat ca pt eliminarea adversarilor si protejarea conducerii au nevoie de lluptatori sinucigasi..Acestia au fost creati de clerul islamic, in lacasele de cult islamic.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sursa nu e importantă, e lipsit de sens ce spui. Poate fi un site scris de atei, sataniști, musulmani sau orice altceva, dacă informația e reală și ideile clar expuse fiecare își poate face o părere. A citi un site web nu este un act de credință ci de informare. Poți citi și siturile islamice și te vei convinge singură că mint. A spune că dacă nu cinstesc pe Maica Domnului nu au credibilitate e absurd. Tu nu înveți matematică decât din cărți scrise de cinstitori ai Maicii Domnului? Și apoi, există și exagerări cu acest cult al Maicii Domnului, mulți nu știu că cel mai important este să ne unim cu Dumnezeu prin rugăciune și curățire de patimi, cultul Sfinților trebuie să fie ceva secundar. Felul cum vorbești despre islam trădează prejudecata de care am vorbit, că islamul ar fi și el religie abrahamică. Nu este. Este o glumă, o cacialma. Dar atât timp cât nu ai studiat în ce constă islamul domină prejudecata, pentru că el are aparența că ar fi o instituție serioasă, cu o cultură, o civilizație. Din câte știu, ești matematiciană și poate te atrage la islam contribuția unor matematicieni musulmani la dezvoltarea matematicii. Dar aceia erau beneficiari ai moștenirii ștințifice elenistice, indiene și persane preluate în urma cuceririi teritoriilor imperiilor bizantin și persan, mahomed și arabii propriu-ziși, înainte să-și întindă cuceririle până acolo, erau niște beduini sălbatici. Muhammad ibn Mūsā al-Khwārizmī, autorul cărții al-Kitab al-mukhtasar fi hisab al-jabr wa'l-muqabala de la al cărei titlu privine cuvântul algebră este numit Zoroastrianul de către istoricul Tabari, ceea ce înseamnă ori că nu era musulman ci zoroastrian ori că era un convertit de la zoroastrianism.
|
|||
|
|||
![]()
Mai frate Traditie musulmani sunt foarte multi.
Daca noi am fi avut de la un crestin ortodox Sfant asemenea gest anume arderea Coranului am fi stiut ca ar putea sa fie facut. Da nu avem asemenea gest facut de un Sfant crestin ortodox . Nu a zis nimeni de crestini ca nu au fost prigoniti de unii musulmani inselati de draci,nu a zis nimeni ca actele teroriste sunt ceva bun,dar a arde Coranul va face oare ceva bun pentru cineva? Referitor la musulmanism eu cred ca e destul de clar aratat de Sfantul Ioan Damaschinul cu argumente ca e o erezie derivata din erezia ariana. Nu e erezia ariana ca acolo se pastra botezul si ce se mai pastra. Marturisesti credinta in Dumnezeu Iisus Hristos ca e Dumnezeu intrupat si deja ai aratat ca nu esti de acord cu ce zice in Coran referitor la Dumnezeu Iisus Hristos. De ce mai trebuie sa arzi si Coranul? Si asa in multe tari musulmane crestinii sunt prigoniti daca arzi Coranul nu se risca sa se inteteasca prigonirile impotriva crestinilor nu se risca sa apara prigoniri impotriva a diversi cetateni SUA?
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 14.09.2010 at 21:37:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In alta ordine de idei majoritatea sfintilor n-au trait pe vremea cind gaseai un coran la orice colt de strada, nici macar o Bibilie nu aveau toti asa ca erea f. greu sa arda ce nu aveau. Sfintii contemporani cred ca aveau altele de facut decit sa cumpere corane si sa le arda! Citat:
Citat:
2.este abacedarul ademenitor a unei credinte desfrinate pentru o lume lipsita de credinta. Ce crezi ca-i mai usor unui tinar de astazi care il cauta pe Dumnezeu (fiecare o face fara sa stie) sa aleaga abstinenta sexuala (macar 1 zi pe saptamina sau uneori mai multe zile la rind) sau desfinarea binecuvintata de religia islamica? Intorsul obrazului sau a palmei? Sa-si aleaga ca model un calugar jerpelit sau un star Rap? Crestinii sint cei mai persecutati dintre gruparile religioase indiferent ca arzi coranul sau nu. Asa a fost de cind este islamul pina in ziua de astazi si asa o sa fie pina exista islamul PENTRU CA IN CORAN SE CERE SA-I UCIZI PE NECREDINCIOSI! IN CORAN!!!! Doar cei lipsiti de credinta dintre ei nu o fac! "Sfintii" lor o fac, traiesc coranul sint adevarati musulmani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, nu e singura astfel de confuzie, găsești o mulțime de astfel de contradicții între curan și Biblie aici: http://www.answering-islam.org/Quran...dex.html#bible (o singura contradictie,bine ca nu ati dat mai multe ,ca nu mai terminam..) deci,conform acestor site-ri,avand tema ,,contradictii in islam,,la nustiu la ce sura ziceti: Imran fiind Amram din VT evreiesc, tatăl lui Aaron și Miriam. Numai că aici este menționată Maria, Maica Domnului ca fiică, nu Miriam. De asemeni, în alt capitol, la 66:12 Maria e numită clar "fiica lui Amram". cu alte cuvinte,siteurile respective (nu mai conteaza ca sunt cei care citesc brothers like broters si sister like sister,ca ulterior m-am convins cine sustinea asta), sustin ca musulmanii sustin ,cand de fapt sustineti ca ei mint...(nustiu sa fiu mai explicita de atat) ca Maica Domnului e sora cu Aaron ( din VT)....adica sora cu Moise..fiind sora cu Moise ..Moise ar fi fost unchiul ?lui Iisus ..pt.ca coranul recunoaste nasterea lui Iisus din Feciora Maria( sau mint?) deci,contradictia siteurilor de contradictii este ca sustineti ca Moise e contemporan si unchi cu Iisus ..ceea ce e fals. |
|
|||
|
|||
![]()
o islamizare a Europei ,de care vorbti,si pericolul pe care il reprezinta,este un subiect fals.
Islamizarea se poate face in 2 directii: pe verticala..de la conducator catre mase..prin ocupatie..adica cu forta, si pe orizontala ...de la mase catre conducator,catre lider. In Europa,la ora actuala, se pune problema unei islamizari pe orizonlala.De la mase catre lider,prin cresterea nr. de imigranti , majoritatea veniti pe motive sociale,mai putin sau chiar deloc ,veniti pe motive religioase (ceea ce ar insemna cat de cat un pericol). Pleava societatilor arabe niciodata nu va constitiu un pericol pentru Europa. (si in procent de sub 10 %) Last edited by o_tzaranca; 15.09.2010 at 15:23:10. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istorie a islamului si Coranului | Petruta2 | Religia Islamica | 0 | 24.05.2007 01:43:36 |
|