Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2010, 22:12:36
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit salut codana :)

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
iisus hristos exista precum dumnezeu sau duhul sfant,sfanta treime.
tine de credinta si obtii viata vesnica.
De ce oare este atit de esential sa ai credinta?
Ea trebuie sa ocupe un anumit spatiu in mintea ta alaturi de verificari si certitudini.
De ce oare credinta intra cu bocancii, da cu coatele si prin filtrul religiei elimina brutal si sinistru dorinta omului pentru verificari si certitudini..in general senzoriale. Oare suntem NUMAI niste vite de dus la taiere?

De ce nu trebuie SA SUFLAM IN FRONT? de ce NU AVEM VOIE SA AVEM MARTURII?...dar din alea personale!!!
De ce ne bazam doar pe marturiile unor ALTOR oameni nu a noastra personala asa cum bine stim ca oamenii fabuleaza si mint aproape mereu, poate numai cind dorm nu o fac.

Avem o mare problema!

De ce oare Hristos se lasa asteptat?
Oare pacatuiesc ca intreb?....nu prea cred!

Last edited by andreicozia; 16.09.2010 at 22:14:53.
Reply With Quote
Vechi 16.09.2010, 22:56:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
De ce oare este atit de esential sa ai credinta?
Ea trebuie sa ocupe un anumit spatiu in mintea ta alaturi de verificari si certitudini.
De ce oare credinta intra cu bocancii, da cu coatele si prin filtrul religiei elimina brutal si sinistru dorinta omului pentru verificari si certitudini..in general senzoriale. Oare suntem NUMAI niste vite de dus la taiere?

De ce nu trebuie SA SUFLAM IN FRONT? de ce NU AVEM VOIE SA AVEM MARTURII?...dar din alea personale!!!
De ce ne bazam doar pe marturiile unor ALTOR oameni nu a noastra personala asa cum bine stim ca oamenii fabuleaza si mint aproape mereu, poate numai cind dorm nu o fac.

Avem o mare problema!

De ce oare Hristos se lasa asteptat?
Oare pacatuiesc ca intreb?....nu prea cred!
Nu avem ! ! ! Problema e la tine , Cozia Andrei , numai la tine . Deja ai întrecut măsura , și mă întreb , cine este mai onest , un ateu ce se declară ateu și se manifestă și gândește ca atare, sau un creștin ce se declară creștin , dar este un ateu convins ? Dacă nu-L mai simți pe Dumnezeu și ești în derivă, n-ai dreptul să smintești pe alții , cel puțin aici ! Nu te onorează în nici un fel atitudinea ta "originar ortodoxă" . IN ATENȚIA ADMIN ! ! ! O nopte liniștită !
Vechi 16.09.2010, 23:23:53
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Mantuitorul a spus, "cereti si vi se va da", dar stim cu totii ca foarte putini primesc ce cer de la Dumnezeu. De ce a mintit Mantuitorul?

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 01:46:14
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
Mantuitorul a spus, "cereti si vi se va da", dar stim cu totii ca foarte putini primesc ce cer de la Dumnezeu. De ce a mintit Mantuitorul?
Motto:,,Iisus i-a zis:Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine."(Ioan 14:6)

De-a lungul timpului, am crezut ca citind diferite opinii, cat mai variate,de la credinciosi din cat mai multe religii/credinte/confesiuni,voi afla cat mai multe lucruri pe anumite apecte,voi intelege mai bine anumite mecanisme ale gandirii umane si voi fi mai putin surprins in fata unor realitati.M-am inselat crancen.Inca ma uit precum curca-n lemne si ma intreb in ce masura am reusit pina acum sa inteleg corect anumite aspecte din mentalitatea umana.I shall keep God out of it...spunea Darwin in film.
Ciudat cum cuvintele lui isi gasesc ecou peste timp unde te astepti mai putin si intr-o forma la care nici macar Darwin nu se gandise.

Omule,Mtcrysty17,poate nu este vina ta ca nu ai inteles corect cele spuse dar sa-L acuzam pe Mantuitor de minciuna,sau macar sa rostim asa ceva,sau macar sa gandim asa ceva,fie si pentru o fractiune de secunda, este ultima si deplina limita a nebunie noastre umane fara leac,ce intrece pina si blasfemia.Ne punem singuri pe directia Iadului.Inseamna ca tot sacrificiul Lui a fost inutil.Daca atat,ma refer la noi toti sau la toti care au citit aceea intrebare si nu au spus nimic,am reusit sa intelegem,daca atat de jos am picat incat sa nu spunem nimic la aceea intrebare si la acel acest ,,rationament"atunci putem putem,linistiti,sa ii strangem mana lui Darwin si sa confirmam ca a avut dreptate cu privire la originea noastra.

Mtcrystay17,hai sa nu lasam lucrurile asa,nu va fi bine pentru nici unul dintre noi.Un duhovnic ortodox,am vazut ca esti ortodox,te va lamuri la modul competent,dar in drum spre el,poti citi atat cele spuse de catre Sf.Ioan Gura de Aur cat si cele spuse,in continuare,de Sf.Teofan Zavoratul(am zis sa gasesc pentru tine surse ortodoxe):

,,Domnul a dat o rugăciune de obște pentru toți, cuprinzând în eatoate nevoile noastre duhovnicești și trupești, lăuntrice și din afară, veșnice și vremelnice. Dar fiindcă într-o singură rugăciune nu poți înșira toate lucrurile pentru care ajungi în această viață să te rogi lui Dumnezeu, după rugăciunea cea de obște a dat un îndreptar pentru atunci când vrem să cerem un anume lucru: ,,Ceretiși vi se va da; căutati și veti găsi; bateti și vi se va deschide”. În biserica lui Dumnezeu așa se și face: creștinii se roagă împreună pentru nevoile obștești, dar fiecare în parte înfătișează lui Dumnezeu nevoile și trebuintele sale.

Pentru un singur lucru trebuie să ne îngrijim: ca atunci când stăm la rugăciune, fie că suntem acasă ori în biserică, la noi în suflet să fie rugăciune adevărată, adevărată întoarcere și suire a minții noastre către Dumnezeu.Fiecare să facă asta așa cum știe.Nu sta ca o statuie și nu bălmăji rugăciunile ca o mașină muzicală întoarsă cu cheița.Poți să stai solemn și să mormăi cât vrei dacă mintea îți hoinărești și inima ți-e plină de cugetări deșarte.

Dacă tot te-ai sculat la rugăciune, ce te costă să-ti iei cu tine și mintea împreună cu inima? Și ia-le, chiar de se vor împotrivi. Atunci se va înfiripa o rugăciune adevărată, ce va atrage mila lui Dumnezeu și făgăduința făcută rugăciunii de către Dumnezeu -,,cereti și vi se va da” –se va împlini.Adeseori, Dumnezeu nu dă fiindcă nu vede o cerere, ci numai oameni care stau ca și cum ar cere.(Tâlcuiri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an – Sf. Teofan Zăvorâtul,Editura Sophia, Buc. 1999, colecția Părinți Ruși)

Daca vei privi dilema ta fie si strict din punct de vedere stiintific,matematic,pe modelul teoriei lui Georg Cantor,vei vedea ca>asa cum a spus cineva extrem de inspirat: ,,Posibilitatile eternitatii sunt inepuizabile.Nu intrebati cand.Cerul este dincolo de timp".

Toate cele bune

Last edited by Scotianul; 18.09.2010 at 03:50:30.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2010, 12:51:51
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Implicit

Citat:
Crysty, te-ai gandit vreodata daca atunci cand ceri, ceri de la cine trebuie si cum trebuie? Crezi ca doar prin simplul fapt ca spui Doamne da-mi, Doamne fa-mi e suficient? Te-ai gandit vreodata de ce foarte putini primesc ceea ce cer?
Spune-mi tu ce ai facut concret ca sa fii auzit.
Uite, eu am fost atee si inainte de a cere am facut altceva. M-am convins ca exista, apoi am cautat sa IL intalnesc, am cautat apoi sa ma indrept si apoi am incercat sa cer. Unde te afli tu pe aceste trepte?
tine cont ca nu poti sari din doua in doua trepte. Trebuie sa urci incet cu studiu fiecare treapta.
Mantuitorul nu a mintit, eu cred ca tu ceri ceva cui nu trebuie sau prin intermediul cuiva sau a ceva care nu reprezinta Adevarul.

Din experienta mea proprie vreau sa iti mai spun ceva: atunci cand am uitat sa ma indrept, Dumnezeu nu mi-a mai dat, cand am continuat sa ma indrept, Dumnezeu mi-a dat fara sa cer. Aici e secretul.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2010, 16:42:51
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Crysty, te-ai gandit vreodata daca atunci cand ceri, ceri de la cine trebuie si cum trebuie? Crezi ca doar prin simplul fapt ca spui Doamne da-mi, Doamne fa-mi e suficient? Te-ai gandit vreodata de ce foarte putini primesc ceea ce cer?
Spune-mi tu ce ai facut concret ca sa fii auzit.
Uite, eu am fost atee si inainte de a cere am facut altceva. M-am convins ca exista, apoi am cautat sa IL intalnesc, am cautat apoi sa ma indrept si apoi am incercat sa cer. Unde te afli tu pe aceste trepte?
tine cont ca nu poti sari din doua in doua trepte. Trebuie sa urci incet cu studiu fiecare treapta.
Mantuitorul nu a mintit, eu cred ca tu ceri ceva cui nu trebuie sau prin intermediul cuiva sau a ceva care nu reprezinta Adevarul.

Din experienta mea proprie vreau sa iti mai spun ceva: atunci cand am uitat sa ma indrept, Dumnezeu nu mi-a mai dat, cand am continuat sa ma indrept, Dumnezeu mi-a dat fara sa cer. Aici e secretul.
Am urmat toate treptele, am facut chiar mai mult de atat. nu stiti cum e atunci cand, dintr-o persoana zvapaiata, populara printre tineri, devii atat de credincios si toti se mira, rad, te batjocuresc, te jignesc si tu te rogi pt ei. toti spun atunci cand nu primesti ce ceri ca poate nu meriti, nu e timpul, sau prostii din astea. Iisus a spus clar: cereti si vi se va da. atat. nu a zis k se va da numai daca meriti. eu am cerut iubire. exista persoana in lumea asta care nu are nevoie de iubire?

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 20.09.2010, 17:01:45
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Smile

Citat:
Am urmat toate treptele, am facut chiar mai mult de atat. nu stiti cum e atunci cand, dintr-o persoana zvapaiata, populara printre tineri, devii atat de credincios si toti se mira, rad, te batjocuresc, te jignesc si tu te rogi pt ei. toti spun atunci cand nu primesti ce ceri ca poate nu meriti, nu e timpul, sau prostii din astea. Iisus a spus clar: cereti si vi se va da. atat. nu a zis k se va da numai daca meriti. eu am cerut iubire. exista persoana in lumea asta care nu are nevoie de iubire?
Ti se intampla asta pentru ca avem conceptii diferite, pentru ca acei oameni de la care astepti iubirea nu au ajuns la o masura in credinta. Timpul le rezolva pe toate. Suntem destui care am trecut prin situatii similare.Nu-ti pierde nadejdea! Si daca ai iubirea lui Dumnezeu, mai conteaza restul? Fii puternic, inarmeaza-te cu sfanta credinta si vei trece usor peste toate.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 20.09.2010, 18:10:42
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Poate din faptele mele nu pot da marturie deplina despre Hristos, pentru ca prin pacat inca Il tagaduiesc. Dar experienta Bisericii este cea care Il marturiseste cu adevarat.

De aceea, ma incred mai intai de toate in marturia Bisericii. Cand am inainte pildele si experientele dumnezeiesti ale sfintilor, spun ca Hristos exista, ca Dumnezeu este Viu si Personal.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 14:26:18
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Implicit

Citat:
Tu ai cerut iubire, dar ai si primit. Si tot tu ai gresit mult fata de ea si ai pierdut-o. Trebuie sa ne asumam consecintele faptelor noastre si sa nu mai invinovatim pe Dumnezeu de greselile noastre. Eu zic sa faci cum ti-am zis: indrepta usor si cu rabdare toate greselile tale. Nu mai fa altele si ai rabdare ca persoana iubita va veni si ea. Doar incredere si rabdare sa ai.
Tu acum nu primesti ce astepti pentru ca: ai gresit mult, acum nu ai rabdare si nici incredere.
Dobandeste rabdare si incredere si bineinteles indreapta ce ai gresit si nu mai gresi. Si
bucuria vine de unde nici nu te astepti.
Rabdare rabdare rabdare
incredere incredere incredere
Pe masura greselilor tale va fi si asteptarea ta.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 22:32:41
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,mtcrysty17

Citat:
iisus hristos,a venit din dragoste,a daruit iubire si a primit spini,otet si lance-n coaste,in final dandu-si viata ptr. dragostea sa.
cere sa ti se dea sanatate si intelepciune,zi de zi,ceas de ceas.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Numele Lui Iisus Hristos Sebastiana Din Noul Testament 9 26.07.2013 21:08:19
Numele lui Iisus Hristos androneo Generalitati 2 09.01.2012 12:27:11
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Credinta in Iisus Hristos! Templier Knight Despre Biserica Ortodoxa in general 39 24.03.2011 22:16:30
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22