Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2010, 10:16:45
Lucian_craciunescu Lucian_craciunescu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.09.2009
Locație: Iasi
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Lucian_craciunescu
Implicit "Fericiti cei ce n-au vazut!"

"Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!"
Am fost la o sedinta de cateheza si chiar din prima ora n-i s-a demonstrat logic existanta lui Dumnezeu. Ne-a intrebat asa: "Ce credeti ca se intampla cu un corp uman care se prabuseste de la 2000m cu o viteza de 80m/s?"
Bineinteles noi am raspuns ca "se face praf si pulbere."
Poetul Sandu Tudor, pasionat de pilotaj, s-a prabusit de la 2000m cu tot cu avion. In cadere s-a rugat la Maica Domnului si a scapat doar cu cateva zgaraieturi. Apoi s-a calugarit si a scris Acatistul Rugului Aprins al Maicii Domnului.
Ce alta dovada mai trebuie, ca Dumnezeu exista, ca Iisus exista, ca Maica Domnului exista?

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
"Cred Doamne,ajuta necredintei mele "
"Adu mana ta Tomo,si pune-o in coasta Mea,si nu fii necredincios ci credincios"
Se vede ca Domnul nu a respins pe cei care se indoiesc de El.Atunci,pe vremea sa, era orcum mai greu sa te indoiesti de El,caci Il vedeai,si vedeai minunile Sale
Si eu am adesea indoilei .Iar a te indoi ,ce inseamna, decat a nu crede in existenta Lui?
V-as ruga sa imi spuneti ce argumente de natura logica aveti pentru a crede in Iisus Hristos ?
Si inclusiv ce argumente de natura duhovniceasca,de traire,dincolo de logica,va provoaca credinta in El ?

P.S. Cei mai avansati in ale credintei sa ma iertati daca vin cu o intrebare asa 'de baza',dar cred ca poate ajuta multora care sunt mai incepatori
Vechi 18.09.2010, 19:22:05
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian_craciunescu Vezi mesajul
"Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!"
Am fost la o sedinta de cateheza si chiar din prima ora n-i s-a demonstrat logic existanta lui Dumnezeu. Ne-a intrebat asa: "Ce credeti ca se intampla cu un corp uman care se prabuseste de la 2000m cu o viteza de 80m/s?"
Bineinteles noi am raspuns ca "se face praf si pulbere."
Poetul Sandu Tudor, pasionat de pilotaj, s-a prabusit de la 2000m cu tot cu avion. In cadere s-a rugat la Maica Domnului si a scapat doar cu cateva zgaraieturi. Apoi s-a calugarit si a scris Acatistul Rugului Aprins al Maicii Domnului.
Ce alta dovada mai trebuie, ca Dumnezeu exista, ca Iisus exista, ca Maica Domnului exista?
Da, de acord ca rugaciunea ajuta si ea insa nu asta ar trebui folosita ca dovada deoarece stim foarte bine ca exista mii de cazuri in care victimele diverselor accidente au scapat ca prin minune fara rugaciuni. Uite la Hitler de cite ori a scapat de atentate( ca o contra-dovada extrema)
Deci sunt necesare alte dovezi! pentru a elimina posibilitatea inchipuirii mintii care este o aiureala care vine clar din ideea mincinoasa a omului in general, ca EL OMUL, ar avea puteri supranaturale si ca ceea ce cere i se da,... ca ar fi el ceva special!

Last edited by andreicozia; 18.09.2010 at 19:32:03.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 19:28:43
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Hristos exista! Trebuie sa fii orb si surd si mut ca sa tagaduiesti existenta lui Hristos.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 19:34:48
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Hristos exista! Trebuie sa fii orb si surd si mut ca sa tagaduiesti existenta lui Hristos.
Da, draga Rodica El exista, DAR aceasta existenta a Lui nu trebuie sub nici o forma CONDITIONATA de obligativitatea credintei ci a certitudinilor si mai ales a INCREDERII!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Numele Lui Iisus Hristos Sebastiana Din Noul Testament 9 26.07.2013 21:08:19
Numele lui Iisus Hristos androneo Generalitati 2 09.01.2012 12:27:11
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Credinta in Iisus Hristos! Templier Knight Despre Biserica Ortodoxa in general 39 24.03.2011 22:16:30
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22