![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sufletul nu poate avea pace dacă nu va cugeta la legea lui Dumnezeu ziua si noaptea [Ps 1, 2], căci această lege e scrisă de Duhul Sfânt; dar din Scriptură Duhul Sfânt trece în suflet si sufletul simte în el o dulceață plăcută si nu mai vrea să iubească cele pământesti, pentru că iubirea celor pământesti pustieste sufletul si atunci el cade în urât si nepăsare si nu mai vrea să se roage lui Dumnezeu. Vrăjmasul însă, văzând că sufletul nu mai e în Dumnezeu, îl zdruncină si îi seamănă liber în minte ce vrea el, gonește sufletul de la un gând la altul si astfel acesta îsi pierde toată ziua în această neorânduială si nu poate vedea curat pe Domnul.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Îmi scrie un intelectual foarte tulburat:
„Mă simt foarte rău. Cele dinafară toate îmi merg bine. Familia mea este unită în dragoste. Femeia mea este bună. Răul este că nu am pe nimeni căruia să îmi deschid inima. De aceea sunt mereu obosit sufletește. Femeia mea nu mă înțelegere. Copiii sunt mici. Ce-mi rămâne de făcut? Cum să mă eliberez de această durere sufleteasca?” I-am răspuns sfătuindu-l să citească Psaltirea. Acolo, la Psalmul 93 va afla cuvintele: „Doamne, când s-au înmulțit durerile în inima mea, mângâierile Tale au veselit sufletul meu”. „Stăruie asupra acestui stih și citește mereu toata Psaltirea. Și cred că Domnul te va ușura”. A trecut puțin timp și am primit o scrisoare de la el. „Am făcut ascultare. Am început să citesc Psaltirea. Dar nu înțeleg nimic.” I-am răspuns: „Starețul Ambrozie a dat următorul răspuns într-o împrejurare asemănătoare: „Tu nu înțelegi, dar diavolii o înțeleg foarte bine și fug departe de tine. Citește-o.” Și deși acum nu o înțelegi însă încet-încet vei începe să o înțelegi. Eu nu știu ce se va întâmpla, dar îți repet: citește Psaltirea în fiecare zi câte puțin. Și Domnul nu te va lăsa, ci va veni cu mila Sa, te va ajuta și te va mângâia; pentru totdeauna. Amin”. |
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi-i tare dor...
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Simplu, sincer, direct ! Nu 666 de rânduri copiate, ci o simplă propoziție venită direct din suflețelul tău ! Să dea Domnul să-ți umpli dorul cu lumina Lui !
|
||||
|
||||
![]()
"Haide sa vorbim, Doamne!" asa zicea parintele Staniloae. Deci daca ne e dor, stim ce avem de facut.
|
|||
|
|||
![]()
Amin, asa sa fie...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Imi e foarte tare dor de Iisus Hristos, om adevarat si dumnezeu
adevarat, bland si bun, si din cauza asta tot caut sa-L gasesc in cel de langa mine. Si cat ma bucur atunci cand Il gasesc! Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Iata Eu stau la usa si bat....
Nu ar trebui sa-i deschidem usa inimii? |
|
||||
|
||||
![]()
Da, sa-i deschidem usa inimii prin fapte bune, neuitand de El, neuitand ca intr-o zi vom ajunge la El...si acea zi va veni intr-o clipa, in oceanul vesniciei.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|