Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2010, 19:15:43
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU Vezi mesajul
Unde nu sunt de acord cu Bmd este că nu a observat ceva: creștinOrtodoxa nu s-a legat atât de Benedict cât de papism că a fost implicat în nazism. Aș fi curios ce părere are BMD despre papism deoarece după cum spun TOȚI Sfinții Părinți nu este ca o papură fără noduri. Problema este că papismul nu obligat de condițiile istorice s-a supus nazismului ci și l-a dorit cu ardoare ca fiind expresia națională a ceea ce reprezintă pe plan religios papismul: un imperiu absolut sub conducerea unui lider absolut. Nazismul în numele lui Hitler este doar o continuare palidă a ceea ce a însemnat de-a lungul timpului papismul în numele lui antihrist (în greacă anti nu înseamnă contra ci în locul).
Frate Alexandru fotografia pusa era a lui Benedict nu a papismului in general!!!
Parerea mea despre Papa? Nu cred ca are o importanta, dar daca ai facut "provocarea" in vazul multimii o sa-ti raspund! Papa este roata centrala in mecanismul catolicism. Mecanismul ar functiona si fara aceasta rotita si daca aceasta rotita s-ar invirtii invers decit o face mecanismul...ar fi zdrobita! Pe vrema Scindarii Papa era Biserica Catolica, de atunci pina astazi el este reprezentantul ei doar dar nu mai este el cel care face mecanismul sa functioneze si nici directia nu o mai da el ci poate doar intirzie luarea anumitei directii, de catre intreg mecansmul. In biserica Ortodoxa nu-i altfel; papa ortodox nu mai este de mult ce a fost. Si pe forumul asta de pilda Patriarhul este facut troaca de porci iar in momentul cind acest patriarh va dorii o alta directie decit multimea va ramine singur sau doar cu un grup de apropiati.
Asta-i realitatea pe care o vad eu!
In privinta nazismului, nu cred ca Papa ar fi putut sa-l opreasca sau sa ii steie impotriva.Au existat doua alternative: 1.coexistenta sau 2.Disparitia
Au ales-o pe prima. A fost bine a fost gresit? A fost bine sau a fost gresit cind BORusa a ales varianta a doua? A fost bine cind BOR a ales in timpul comunismului prima varianta (ca si papa in fata lui Hitler)?
Eu cred ca alegerea papei si a BOR a fost cea buna. Vad rusii ajunsi in Germania fara legatura cu Dumnezeu, lipinduse pt un pumn de talanti altor confesiuni si ma gindesc cu mindrie ca BOR a procedat corect!
Reply With Quote

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23