Citat:
În prealabil postat de 0rtodoxia
voi nu va rugati fratilor? deci nu pot sa inteleg? vad la unii mii de mesaje! am crezut ca preocupandu-va atata ortodoxia ca nu ESTE CU PUTINTA sa nu o si practicati! macar 2-3 ore seara de rugaciune nu exista sa nu-ti faci timp, decat daca esti pagan.. pai io daca nu ma rog o jumatate de ora nu mai sunt bun de nimic, imi vine sa mor, ma umplu de amaraciune si asa este, nu mai vrei asa repede sa te intorci la rugaciune dar daca insisti in cateva minute iti revii si incepi sa respiri rugaciunea, inima se incalzeste si incepe sa se curete si sa se umileasca umplandu-se de regret ca s-a lasat inselata atata timp.. mai am observat ca daca nu ma rog Doamne fereste cateva ORE(!), apoi da, demonul imi sopteste"oh ,doar nu ai sa te duci sa stai acolo in genunchi(iti pare neinteresant), lasa mai, nu te omora ca tie nu ti se cere atata, asa ma pacaleste dar nu numai ca e o minciuna si ca cel mai PLACUT TIMP PENTRU CEL CARE SE ROAGA ESTE RUGACIUNEA.. placerea pacatului este egala cu masochismul..ma satisfac cu durerea ,placerea seaca si inchisa care zgaraie inima si formeaza acele locasuri in care apoi se cuibaresc tremuranzii demoni.. cine se roaga mult stie despre ce vorbesc, cine nu ,nu stie.. idea e ca trebuie sa ne rugam mult fratilor si cu timpul dispare neplacerea si plictiseala si va zic ca NU EXISTA CEVA MA FRUMOS SI MAI PLACUT, MAI DULCE SI MAI MINUNAT DECAT RUGACIUNEA!!!.. vorba parintelui Iosif Isihastul, e mult pana cand samanta se desface si lastarul sparge solul sa iasa la lumina ca o data iesit e o desfatare.. sa luam aminte si sa invatam sa ne rugam!iar restul? se va adauga negresit!
|
Evident că ne rugăm, doar că rugăciunea e firească și noi știm că o facem cu toții. În topic era vorba de celălalt timp liber, de dinainte de rugăciune. Încă nu suntem atât de virtuoși ca monahii încât să facem din rugăciune singura noastră plăcere și suflare. Lucrăm și spre asta ... dar e mai greu. Ai răbdare cu noi că suntem deșerți și ne plac lucrurile trecătoare. Om renunța la ele dar mai durează.
Pe de altă parte nu mi se pare o idee bună să vorbim despre cât se roagă fiecare. Așa poate apărea mândria, poate și discriminarea. Dacă spune cineva că se roagă 5 minute și eu știu că mă rog mai mult apare trufia și poate îmi spun „Uită-te și la ăsta, eu sunt mai bun decât el”. Așa că nu se cuvine a vorbi despre cât de mult ne rugăm.
Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
|