![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
Vezi rezultatele sondajului: Doresc ca: | |||
neo-protestantii/musulmanii sa fie exclusi de pe forum! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 8,82% |
neo-protestantii/musulmanii sa ramina! |
28 | 41,18% |
doresc un forum pur ortodox! |
34 | 50,00% |
Votători: 68. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
reclama e putin exagerata |
|
||||
|
||||
![]()
Prea radical s-a pus problema.Daca am fi toti de aceeasi parere,cineva ar spune o fraza,iar ceilalti l-ar aproba si s-a terminat discutia.Atat timp cat nimeni nu jigneste pe nimeni nu vad de ce aceasta masura,caci nici din biserica ortodoxa nu te da nimeni afara,chiar daca esti de alta religie,daca nu deranjezi.Pe acest forum mi s-a intamplat sa mi se spuna de doua ori ca "habar n-am"cand mi-am expus parerea,desi cei doi cred ca nici nu citisera pana la capat mesajul.Si sunt ortodocsi,ca si mine.I-am ignorat si atat.
|
|
||||
|
||||
![]()
Si inca ceva:la sondaj ar trebui adaugat inca o optiune,la care cred ca ar vota multi,si anume "lasati forumul asa cum este".
|
|
|||
|
|||
![]()
sectiunile dupa cum vezi sunt diferite. Ori tu ca ortodox daca vrei sa inveti ortodoxia nu intri pe secte si culte. Mi se pare logic.
|
|
||||
|
||||
![]()
Exista numeroase subiecte care se repeta la infinit pe forum . Aceasta arata ceea ce am spus din totdeauna , si-anume ca cei mai multi useri, de departe mult prea multi useri, nu doresc sa se documenteze, sa caute la planul general de subiecte ceea ce-l intereseaza si sa lectureze pareri si pozitii deja existente , ci cu alte cuvinte aceasta se cheama starea acuta de nevorbire , de taclaleala, de birfa , de palavre !
Asa de exemplu se repeta interminabil subiecte precum : cine este si ce vrea sa fie masturbarea, infidelitatea in cuplu, libertatea femei crestine catre orice voieste ea dar nu oricum ci legat neaparat de biserica, avorturile si contraceptia, postul, uleiul, luminarile ... s.a.m.d. Si ca basca sa aibe mot, bine inteles ca de cite ori se trezeste cite un aiurea frate ortodox sau nu, si trinteste un sondaj ca sa fie el sigur daca este bine sa ne prostim sau nu . Dar daca nu ne prostim, facind o varzarie dintr-un forum ortodox cu implicatiile de rigoare secundare, si nu ,,dovedim" maniere apusene cica nu am fi in rindul lumii. Dar, care lume ? Suntem f.f. multi care nu cunoastem cu adevarat credinta ortodoxa, avem pareri multe inchipuite si nefondate despre ea, avem cunostinta de obiceiuri sau chiar le practicam dar care sunt reminiscente pagine precrestine legate de deces, de cununie si casnicie, de post , etc. Suntem f. multi care nu citim zilnic carti de zidire sufleteasca mintindu-ne cu justificari copilaresti , suntem f. multi care avem repulsie fata de mediul monahal , de trairea si practica duhovniceasca , de invatatura curata ortodoxa si de cultul public pastrat si practicat corect numai acolo; suntem f. multi care habar nu avem de tainele bisericii in forma si semnificatie corecta deoarece cautam bisericile si preotii toleranti si nu intelegatori (cei intelegatori iti inteleg o greseala, o exceptie si nu un obicei rau); suntem extrem de multi care nu suntem f. bine condusi duhovniceste deoarece ne alegem intentionat preotii toleranti ca nu cumva sa ne puna la pravila adevarat conforma virstei , profesiei (in special medicii, judecatorii, profesorii, dar si altii) si starii de sanatate , s.a.m.d. Tote acestea se vad lesne din comportamentul nostru, din conceptiile , pretentiile si practica duhovniceasca pe care singuri ne-o tradam ! Si peste toate aceste lipsuri cronice , nestiinta si ignoranta, otova bagata in sufletul nostru de catre cei ce ne pastoresc doar mioritic si nu adevarat duhovniceste , mai tinem sa ne punem si motul de la basca dindu-ne mortal de iubitori si interesati intelectual de alte credinte si credinciosi ... ca sa ce ? Ca sa ne cunoastem si sa ne practicam cu adevarat ortodoxia ? Aiurea , mofturi si fals intelectualism , emancipare putrida apuseana in detrimentul mintuirii noastre ! Care este rostul userilor de alte credinte pe un forum ortodox ? La pozitia instabila pe care o avem in credinta ortodoxa data de picioarele de grisine ale trairii superficiale duhovnicesti sminteli parelnice ne mai trebuiesc de la cei care nu cinstesc pe Preacurata Maica, batjocoresc tainele neavind habar ce fac , isi considera ierarhia infailibila si pe post de prezident sau o desconsidera deoarece nu exista in credintele umaniste si cite si mai cite nebunii de care te ingrozesti . Vi se pare ca Hristos nu a fost umanist si ca ar fi prigonit firea umana ? Dar seamana umanismul apusean cu invatatura lui Hristos ? Sau credeti ca daca mamica si taticul nu ne-au educat (deoarece erau dupa-amiaza la sedintele de partid si pe noi ne-a educat strada) sa fi spalat si curat, sa-ti pastrezi locul de munca in ordine si curatenie , la fel strada si toate locurile publice, sa fi grabnic ajutator cu aproapele, sa fi respectuos si politicos ,sa fi civilizat macar la minimum ... te va invata vreo religie de felul bahai, hindusa, budista, taoista,zen, zoroastra, protestanta sau mai nouprotestanta ori chiar catolica, ca sa le luam ca folositoare musai ? Mai ramine sa invocam si sa uzam de ... ,,ce, nu avem dreptul la ... orice" ? Ba da, deoarece mintuirea nu este obligatorie iar gluma de viata duhovniceasca in care cei mai multi zacem, fara alte dorinte, nu ne garanteaza mintuirea ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai postez odata poate acum citesti mai bine: Dupa ce "tricesimusquintus" a spus si a dat si citat din Biblie ca e pacat sa bem sange, tu ai dat alt citat "Pai n-a spus Iisus: "cine nu va bea singele Meu...."? Eu ce sa inteleg din ce ai postat? Apoi am scris: "Deci dumneavoastra credeti ca apostolii au baut sange? Ma faceti sa rad :) Ortodocsii ingurgiteaza sange? Nu vedeti ce vrea sa spuna Mantuitorul? " Sunt niste intrebari la care raspunsul vine de la sine. Nu am afirmat ca ordodocsii beau sange si nici macar nu am insinuat asta. Nimeni nu bea sange. Vad ca iti suntem incomozi pe-aici. Si totusi nu facem altceva decat sa ne aparam acuzatiile care ni se aduc. A mai postat cineva si a afirmat ca, citez, "Desi acesti crestini dupa Evanghelie locali sunt afiliati cu cei de origine străină, cele două ramuri au neîntelegeri pe tema practicarii botezului, cei "de import" neacceptând nici un botez." Asta e minciuna! Eu am fost botezat adult, la fel ca toti membrii din biserica mea CDE. Deci acceptam botezul adultilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Răzbunarea pentru hula împotriva Duhului Sfânt e problema lui Dumnezeu, nu suntem noi chemați să reglăm conturile. 3. Hristos nu ne-a învățat nimic despre o anume "Stăpână" ori "Sfinte Taine". 4. Până acum n-am întâlnit vreun NP să hulească sau să-și bată joc de maica Domnului, ori de cele 7 Taine ale Bisericii Ortodoxe. Nici măcar la atei n-am sesizat așa ceva. Personal, am fost înjurat de către ortodocși și nici prin minte nu mi-a trecut să-l "gonesc ca pe un câine râios". I-am răspuns (poate puțin cam afectat), ori l-am ignorat. "Mama noastră" (a creștinilor) este Biserica în care ne-am "născut" a doua oară prin botez, nu maica Domnului. Ea a devenit mamă (prin "adopție") doar pentru sf. apostol Ioan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Aștept să văd mai întâi cum votează ortodocșii. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu n-am votat încă
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu n-am votat nici pe nikul asta, nici pe celalalte pe care le am si nu o sa votez nici daca ma baneaza si ma inscriu iara!
![]() tricesimusquintus daca o sa vezi (si o sa vezi cu siguranta) ca nu sinteti doriti, pleci? Nu prea cred voi sinteti tare "lipiciosi"! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ignorati sectantii | Lucian008 | Secte si culte | 1845 | 04.03.2024 12:36:50 |
Ce rost are sa postim ? | gheorghe roger | Intrebari utilizatori | 8 | 18.08.2012 18:56:14 |
Daca tot vorbim de arta sa discutam si despre ACTORI | alinaR | Arta bisericeasca in general | 13 | 28.10.2010 13:06:23 |
Un mesaj crestin ortodox catre ecumenisti! | ortodox4life | Generalitati | 0 | 17.10.2008 09:02:44 |
Ce rost are o strada care nu duce la Biserica? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 8 | 25.07.2008 08:14:39 |
|