Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2010, 20:31:22
cristian67
Guest

Implicit ARSENIE BOCA in memoriam

http://felicitari.tfm.ro/felicitari/...ioase/card679/
Vechi 29.09.2010, 10:18:06
vlad90's Avatar
vlad90 vlad90 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.05.2009
Locație: Rivulus Dominarum
Religia: Ortodox
Implicit 100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca

http://hermanvlad.wordpress.com/2010...-arsenie-boca/
Vechi 30.09.2010, 15:36:40
cristian67
Guest

Implicit minunile Sfantului Arsenie Boca se vad in fapte

La Prislop

<DIV class=item-pic-inner><DIV><A title="ARSENIE BOCA * Raspuns la intrebarile cititorilor" href="http://www.formula-as.ro/magazine/attachments/830/2701_1217946817-large.jpg" rel=lightbox[articol]>
Vechi 30.09.2010, 16:30:32
cristian67
Guest

Implicit

Parintele Arsenie Boca, spunea ca Domnul Iisus Hristos vine in viata noastra din vreme in vreme, ca persoana, ca sa nu se uite adevarul absolut al existentei Sale.
Si el L-a intalnit de cateva ori, iar asta l-a si schimbat ca om. A fost trimis in Basarabia la Chisinau, ca sa invete metaloplastia, sa faca icoane acoperite cu metal.
Atunci a avut loc si cedarea Basarabiei catre Rusia (1940).Rusii au lasat o singura zi in care cine voia putea sa plece.
Parintele Arsenie Boca a ajuns la ultimul tren.Oamenii se impingeau disperati sa ajunga in tren, renuntau si la bagaje numai sa nu ramana la rusi.
Si el avea un mic bagaj si o franzela care sa-i tina de foame pana ajunge la manastire.Se uita cu mila la oameni, cand a vazut aproape de el pe cineva imbracat saracacios si care se uita si el cu atata mila la acei oameni cum nu mai vazuse in viata lui asa ceva.
Atata durere exprimau ochii lui incat primul gest al parintelui Arsenie a fost sa se aplece sa ia franzela si sa i-o dea lui. Dar, in acele fractiuni de secunda cat s-a aplecat sa ia franzela, acel om a disparut pur si simplu.
Cand a intins mana acela nu mai era! Atunci a avut un fior, un inteles adanc: ERA HRISTOS! Era chipul de care vorbea Isaia, chipul durerilor, mielul care ia pacatele noastre.....
A spus parintele Arsenie ca atunci a inteles multe lucruri, ceea ce intr-o viata intreaga, chiar duhovniceasca, n-ar fi putut intelege. Cand il vezi pe Hristos viu si adevarat, atunci si credinta devine vie, de nezdruncinat. Nu te clatini la orice vorba a unora, nu te smintesti la orice fapta, ci ramai cu Hristos si in Hristos"
Vechi 30.09.2010, 16:34:41
cristian67
Guest

Implicit

Iisus in zeghe
Icoana pictata de parintele Arsenie Boca. Se gaseste la Biserica Sf. Elefterie Nou din Bucuresti. "Cand am intrat eu la Elefterie, era slujba", isi continua Valentin Craciun povestea. "Fresca Maicii Domnului cu Pruncul trona deasupra altarului, uriasa si impunatoare. Maica Domnului plutea maiestuoasa si suverana pe niste nori gigantici, inrositi si intunecati, ca de bombardament ori de Apocalipsa. Am privit-o si m-am cutremurat! Pe absida imensa, fresca era iluminata extraordinar. Ce m-a frapat si m-a ravasit pentru prima oara a fost Pruncul! Pruncul care priveste cu bratele deschise ca o cruce, chemand: "Veniti la Mine!". Ca niciodata pana atunci, vesmantul Lui ma contraria in chip deosebit. Simteam ca e ceva acolo, nu intelegeam prea clar, ceva ce-mi scapa si mi se parea atipic. Oricum, multe lucruri sunt atipice in pictura parintelui Arsenie, dar acolo era ceva mai mult. Am plecat descumpanit. Voiam chiar sa abandonez, sa nu ma mai gandesc la pictura aceea, oricum, ma chinuiam destul de cateva luni sa-i dibui urmele parintelui Arsenie prin Bucuresti, devenise, pur si simplu, o obsesie pentru mine. Pe urma, intr-o noapte, s-a mai intamplat un miracol. Era foarte tarziu si eu eram intr-o stare de surescitare, dar nu ma gandeam nici la parintele Boca, nici la pictura din altar. Si atunci, brusc, am gasit intelesul: vesmantul Pruncului pictat de parintele Arsenie era o zeghe! O haina de puscarie!" Asta pictase parintele deasupra altarului. Un mesaj tulburator. Iisus era in zeghe si asteptase rabdator, sub ochii nostri orbiti ani de zile, sa il vedem. Sa ne cutremuram.
Vechi 02.10.2010, 12:36:06
vlad90's Avatar
vlad90 vlad90 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.05.2009
Locație: Rivulus Dominarum
Religia: Ortodox
Implicit De ce ne îmbolnăvim! Despre durerile oamenilor

Extras din cartea Tinerii, Familia și Copiii Născuți în Lanțuri de Arsenie Boca

http://hermanvlad.wordpress.com/2010...ile-oamenilor/
Vechi 02.10.2010, 20:45:59
cristian67
Guest

Implicit o lumina in intuneric

In 1945 s-a terminat cel de-al doilea razboi mondial si peste tara noastra a venit tavalugul comunist.S-a instaurat un regim ateu,si activitatea parintelui ARSENIE BOCA nu era pe placul celor care au luat puterea in Romania.In iulie 1945,parintele a fost arestat la Manastirea Bistrita de Valcea si apoi anchetat 2 sapt. la Rm.Valcea si Bucuresti.Credinciosii care veneau la Sambata erau tristi,dar parintele si-a continuat aici activitatea pana in 1948.Parintele avea o atitudine corecta fata de toata lumea,fara deosebiri.La el,politicul nu avea ce cauta.El se lega de viata omului,pe care o dorea crestineasca.Nu putem spune ca era bland.Era sever,dar stia sa se poarte apropiat cu cei care veneau sincer la Sambata.La inceput ii lua mai aspru,pe urma,daca isi dadea seama ca sunt putin derutati,se mai imblanzea.Si atunci omul stia si de respect,si sa puna in aplicare sfaturile pe care le primea.Nu era cum spun unii,foarte dur.Era foarte aspru doar in predici,cand vorbea impotriva relelor oamenilor.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 17:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 15:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 21:40:31