Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2010, 13:35:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
De ce se (mai) primesc în Biserică oameni, mă refer la Botez, prin desconsiderarea Botezului prin practică formalistă, și de ce se mai fac slujbe de orice fel pentru mulți oameni care, deși formal fac parte din Biserică, din punct de vedere al cunoașterii și trăirii efective a credinței sunt niște repetenți și niște indiferenți și ignoranți fără pic de rușine ??
Cand m-am casatorit, eram in stare de apostazie. I-am si spus asta preotului care m-a cununat, om pe care atunci l-am si intalnit prima oara. Nici nu m-a spovedit, i-am zis clar ca nu m-am hotarat sa ma pocaiesc. Sotia era si ea intr-o nepasare, necredincioasa. Cu toate astea, ni s-a facut Taina Cununiei.

Slava Domnului, Care m-a trezit din amorteala. Insa, nici eu nu gasesc normal sa cununi oameni necredinciosi de dragul ritualului sau al banilor, sa botezi copii ai caror nasi nu stiu Crezul sau sa impartasesti pe cineva fara ca acesta sa creada intr-adevar ca in Potir este Trupul si Sangele Lui Hristos. Din pacate, este loc de critica aici pentru practica generala a bisericii ortodoxe. La inceputurile crestinismului nu era de conceput asa ceva.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 08.10.2010 at 13:40:39.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 13:42:45
ap2010's Avatar
ap2010 ap2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: iasi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Cand m-am casatorit, eram in stare de apostazie. I-am si spus asta preotului care m-a cununat, om pe care atunci l-am si intalnit prima oara. Nici nu m-a spovedit, i-am zis clar ca nu m-am hotarat sa ma pocaiesc. Sotia era si ea intr-o nepasare, necredincioasa. Cu toate astea, ni s-a facut Taina Cununiei.

Slava Domnului, Care m-a trezit din amorteala. Insa, nici eu nu gasesc normal sa cununi oameni necredinciosi de dragul ritualului sal al banilor, sa botezi copii ai caror nasi nu stiu Crezul sau sa impartasesti pe cineva fara ca acesta sa creada intr-adevar ca in Potir este Trupul si Sangele Lui Hristos. Din pacate, este loc de critica aici pentru practica generala a bisericii ortodoxe. La inceputurile crestinismului nu era de conceput asa ceva.
Daca atunci ati hotarat sa va casatoriti religios inseamna ca nu erati chiar asa straini de credinta,iar preotul v-a dat o sansa sa va apropiati de biserica.Chiar,ce ati fi facut daca v-ar fi refuzat?In afara de a cauta alt preot,bineinteles?
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 13:52:19
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ap2010 Vezi mesajul
Daca atunci ati hotarat sa va casatoriti religios inseamna ca nu erati chiar asa straini de credinta,iar preotul v-a dat o sansa sa va apropiati de biserica.Chiar,ce ati fi facut daca v-ar fi refuzat?In afara de a cauta alt preot,bineinteles?
A fost o formalitate, desi eu am stat foarte atent la slujba. Multi atei se casatoresc in biserica pentru ca asa vor parintii.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 14:51:17
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:

"Ne uităm la David care, fiind deja împărat peste Israel, era prigonit de Saul. Saul era îndrăcit, ne spune Scriptura, ieșise din ascultarea lui Dumnezeu și pentru aceasta a fost pedepsit și lepădat de Dumnezeu. În locul lui a fost uns David, deși Saul continua să stea pe scaunul lui Israil. Scriptura ne spune ce fel de necazuri răbda David din partea lui Saul, cum îl prigonea prin munți și căuta ca să-l omoare. Odată tovarășii lui David au zis: "Să-l omorâm pe Saul". David însă le-a răspuns: "Să nu-mi fie mie a ridica mâna asupra unsului Domnului". Iată, Saul era nebun, era îndrăcit, Dumnezeu Însuși a mărturisit că l-a lepădat pe Saul și l-a ales pe David în locul lui. David știa toate acestea, și totuși a zis: "Să nu ridicăm mâna asupra unsului Domnului!". Ungerea este veche, de acum anulată, dar David nu a nesocotit-o. Așa și noi - să ne temem a ridica mâna asupra unșilor Domnului. "Nu ridicați mâna asupra unșilor mei și împotriva proorocilor mei nu vicleniți!", zice Domnul prin gura lui David. Dumnezeu i-a ales. Oare Dumnezeu nu poate să le dea într-o noapte așa o boală ca să nu se mai scoale nimeni a doua zi?"

Intregul articol aici: http://blog.pustniculdigital.info/articole/301/

Se refera in principal la ierarhii bisericii dar se poate aplica oricarui credincios.
Vechi 08.10.2010, 16:08:46
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Excomunicari nu mai au loc pt ca sus sunt cei ce nu mai reprezinta ortodoxia, iar cei vizati de excomunicare, nedreapta, sunt prea iubiti de popor. Inainte vreme raportul era altul: cei buni sus, cei rai la periferia ortodoxiei si a societatii. De cate ori un Iusin Parvu sau un Arsenie Papcioc n-au fost amenintati, nu neaparat cu excomunicarea, dar amenintati si defaimati de liota de vanduti din sanul ortodoxiei ?
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 20:48:30
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Excomunicari nu mai au loc pt ca sus sunt cei ce nu mai reprezinta ortodoxia, iar cei vizati de excomunicare, nedreapta, sunt prea iubiti de popor. Inainte vreme raportul era altul: cei buni sus, cei rai la periferia ortodoxiei si a societatii. De cate ori un Iusin Parvu sau un Arsenie Papcioc n-au fost amenintati, nu neaparat cu excomunicarea, dar amenintati si defaimati de liota de vanduti din sanul ortodoxiei ?
Sincer nu am știut că părintele Arsenie Papacioc ar fi avut astfel de probleme. Puteți să detaliați, să dați exemple pentru că este prima oară când aud așa ceva ? Știam că a fost hărțuit de comuniști (anii de pușcărie,..) însă nu credeam să fi fost hărțuit chiar și de oamenii de pe scaune din Biserica Ortodoxă Română, mai ales ținând cont de cât este de iubit de ortodocșii din România, și nu numai, părintele Arsenie.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2010, 14:16:46
Banned

Implicit

Citat:
Când mă refeream la excomunicări mă refeream la excluderea completă din Biserică nu doar de la sfintele taine, și mă refeream în primul rând la cei corupți, bogați din tot felul de furturi și metode neortodoxe; spre exemplu există multe facultăți în România care scot absolvenți pe bandă rulantă, foarte mulți fiind niște incompetenți sau slabi pregătiți, însă care datorită a tot felul de relații și metode ajung în posturi salarizate pe când alții care sunt bine pregătiți și fără relații se confruntă cu mari greutăți în găsirea unui loc de muncă pentru meseria pentru care s-au pregătit. Întreb atunci cum astfel de cadre universitare care practică o hoție mascată, aparent legală, și în special de la cei care plătesc taxe de școlarizare la facultăți, cum deci astfel de oameni mai pot fi acceptați în Biserică de membri, cum mai pot fi primiți să facă ritualuri în Biserică (în cazul în care îi mai interesează să mai facă și niște formalități prin Biserică) pe când ei sunt niște oameni la care păcatul nu este o excepție, ci o regulă de viață, o structură a comportamentului lor și în privința căruia ei nu văd nimic greșit, și chiar dacă ar vedea își calcă și peste orice "prejudecată" de conștiință în schimbul atingerii unor scopuri pur materialiste și idolatre. Și ăsta este doar un exemplu. Altul, spre exemplu este că în învățătura ortodoxă necredința sau nepăsarea de Dumnezeu, Cel în Treime slăvit, este considerat păcat împotriva Duhului Sfânt, ori noi putem vedea la o minimă observație că sunt mulți dintre cei care "sunt" "pravoslavnici" însă nu au nici cea mai mică preocupare față de Scriptură, față de Liturghie, față de învățătura ortodoxă de credință și morală, nu au o reală preocupare de cunoașterea și trăirea creștină. De ce se îngăduie și se tolerează în continuare aceste stări de lucruri care în mod normal nu ar trebui să caracterizeze Biserica ? De ce trebuie să suportăm cu toții anumite etichetări și catalogări jignitoare pentru indiferența și profunda nesimțire față de Scriptură și Biserică a unora care în scripte figurează ca "pravoslavnici" ? De ce această lașitate, acest laxism și această nefericită toleranță ?

Last edited by doctor_faustus; 09.10.2010 at 14:28:37.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2010, 18:43:35
coldworld coldworld is offline
Banned

Data înregistrării: 14.10.2010
Implicit

excomunicari trebuie sa existe, si Pavel a spus sa fie dat afara raul din adunarea din Corint (acel curvar)
Reply With Quote
Vechi 15.10.2010, 10:58:34
Elesya Elesya is offline
Banned

Data înregistrării: 08.10.2010
Locație: intre doua nemuriri
Implicit si iata...

Citat:
Si iaca-ta ca aici suntem de acord ! Minune!
Reply With Quote
Vechi 19.10.2010, 12:09:42
Banned

Implicit Lipsa apostolatului din viata Bisericii si activismul ereticilor

Lipsa apostolatului din viata Bisericii si activismul ereticilor
http://apologeticum.wordpress.com/20...ul-ereticilor/
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? mela me Rugaciuni 6 10.04.2014 20:28:30
Cum nu intelege BC Sfanta Scriptura si zice ca exista purgatoriu mihailt Biserica Romano-Catolica 328 22.02.2011 19:57:54
Exista Biserica Ortodoxa? Dj_ICU Generalitati 40 12.11.2009 13:56:49
exista Biserica Ortodoxa autonoma? paraschiva Generalitati 6 18.04.2008 07:56:16