![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Domnului, Care m-a trezit din amorteala. Insa, nici eu nu gasesc normal sa cununi oameni necredinciosi de dragul ritualului sau al banilor, sa botezi copii ai caror nasi nu stiu Crezul sau sa impartasesti pe cineva fara ca acesta sa creada intr-adevar ca in Potir este Trupul si Sangele Lui Hristos. Din pacate, este loc de critica aici pentru practica generala a bisericii ortodoxe. La inceputurile crestinismului nu era de conceput asa ceva.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 08.10.2010 at 13:40:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
A fost o formalitate, desi eu am stat foarte atent la slujba. Multi atei se casatoresc in biserica pentru ca asa vor parintii.
|
||||
|
||||
![]()
Citat:
"Ne uităm la David care, fiind deja împărat peste Israel, era prigonit de Saul. Saul era îndrăcit, ne spune Scriptura, ieșise din ascultarea lui Dumnezeu și pentru aceasta a fost pedepsit și lepădat de Dumnezeu. În locul lui a fost uns David, deși Saul continua să stea pe scaunul lui Israil. Scriptura ne spune ce fel de necazuri răbda David din partea lui Saul, cum îl prigonea prin munți și căuta ca să-l omoare. Odată tovarășii lui David au zis: "Să-l omorâm pe Saul". David însă le-a răspuns: "Să nu-mi fie mie a ridica mâna asupra unsului Domnului". Iată, Saul era nebun, era îndrăcit, Dumnezeu Însuși a mărturisit că l-a lepădat pe Saul și l-a ales pe David în locul lui. David știa toate acestea, și totuși a zis: "Să nu ridicăm mâna asupra unsului Domnului!". Ungerea este veche, de acum anulată, dar David nu a nesocotit-o. Așa și noi - să ne temem a ridica mâna asupra unșilor Domnului. "Nu ridicați mâna asupra unșilor mei și împotriva proorocilor mei nu vicleniți!", zice Domnul prin gura lui David. Dumnezeu i-a ales. Oare Dumnezeu nu poate să le dea într-o noapte așa o boală ca să nu se mai scoale nimeni a doua zi?" Intregul articol aici: http://blog.pustniculdigital.info/articole/301/ Se refera in principal la ierarhii bisericii dar se poate aplica oricarui credincios.
|
|||
|
|||
![]()
Excomunicari nu mai au loc pt ca sus sunt cei ce nu mai reprezinta ortodoxia, iar cei vizati de excomunicare, nedreapta, sunt prea iubiti de popor. Inainte vreme raportul era altul: cei buni sus, cei rai la periferia ortodoxiei si a societatii. De cate ori un Iusin Parvu sau un Arsenie Papcioc n-au fost amenintati, nu neaparat cu excomunicarea, dar amenintati si defaimati de liota de vanduti din sanul ortodoxiei ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by doctor_faustus; 09.10.2010 at 14:28:37. |
|
|||
|
|||
![]()
excomunicari trebuie sa existe, si Pavel a spus sa fie dat afara raul din adunarea din Corint (acel curvar)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Lipsa apostolatului din viata Bisericii si activismul ereticilor
http://apologeticum.wordpress.com/20...ul-ereticilor/ |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? | mela me | Rugaciuni | 6 | 10.04.2014 20:28:30 |
Cum nu intelege BC Sfanta Scriptura si zice ca exista purgatoriu | mihailt | Biserica Romano-Catolica | 328 | 22.02.2011 19:57:54 |
Exista Biserica Ortodoxa? | Dj_ICU | Generalitati | 40 | 12.11.2009 13:56:49 |
exista Biserica Ortodoxa autonoma? | paraschiva | Generalitati | 6 | 18.04.2008 07:56:16 |
|