![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ceea ce nu se intelege este la cine va raportati sa "nu inghititi orice aiureala" de unde stiti ca este aiureala?!? daca ni se pare ceva ciudat la vreun preot sau episcop noi, catolicii, ne raportam la Papa, Colegiul Episcopilor, episcopi... adica la adevarul lui Cristos care "ramane" in Biserica Catolica oricat ar gresi un preot, un episcop, sau chiar vreun papa ortodocsii? doar la parintele Saniloaie? oricat ar fi explicat si lamurit parintele Saniloaie, sunt si aspecte pe care nu a avut timpul fizic necesar sa le abordeze...
catolica Last edited by MariaB; 11.10.2010 at 09:50:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai sa-i enumeram acum pe toti cei care s-au sfintit intru ortodoxie ? Staniloaie este ultimul , este de marca, este international si prea putin negat de cei din alte confesiuni crestine..
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu iubesc BOR si daca as fi de sex masculin as incerca sa o reformez dar nu se poate asa ceva niciodata. BOR trebuie sa fie mai stricta, Biserica imi este cea mai draga; de altfel imi place sa merg la biserica foarte mult si am avut un duhovnic foarte bun de care insa am simtit ca ma indragostesc si daca am simtit asa, am incercat sa evit pentru ca nu se cuvine asa ceva, mai ales pentru o evlavioasa, trebuie evitate asemenea lucruri; dar cine ma poate opri sa-l iubesc in ascuns, totusi eu cred ca gandurile de curvie vin de la diavol si eu incerc sa fug de ele, sa nu ma mai gandesc si asa am si reusit, asa este cel mai bine insa cel mai mult il iubesc pe Iisus pt. ca eu una pot sa ma indragostesc si de un animalut mic, mic si caraghios foarte darmite de vreun barbat sau femeie, eu ma indragostesc pana si de o idee asa ca nu se pune la socoteala; deci eu iubesc BOR foarte tare si cel mai tare pe Iisus care e seful BOR cu adevarat!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Voi va raportati la papa deoarece pina in maduva oaselor v-a patruns infailibilitatea papala. Este treaba voastra , pastrati-o cit voiti voi ! Sunteti oarecum asemanatori cu povestea despre barbatul inselat de nevasta : se spune ca nevasta pune coarne barbatului desfrinind , dar atit tim le poarta cit are el chef !
|
|||
|
|||
![]()
asta ati tot spus
si am inteles va rog sa imi raspundeti la: de unde stiti ca interpretati corect scrierile Sfintilor Parinti daca nu va raportati la preoti si Patriarh? nu tocmai la catolici, interpretarea Bibliei si a Sfintilor Parinti o fac preotii si episcopii, al caror cap este Papa considerati ca fiecare ortodox o poate face independent de preotul si Patriarhul sau?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce va tot incurcati in ideatie si ma tot intrebati in jurul cozii ,nu mai vedeti padurea de copaci ajungind in halul in care sa-l divinizati pe papa. La fel si cu preotii , sunt repede mirositi de babele satului cind o iau razna cu pastoratia si invatarea cuvintului lui Hristos, care sunt mai teoloage si drept credincioase decit scolitii care uneori sunt insuflati de nebunii . Pai daca papa si popii ar fi la ortodocsi pe post de ,,magister dixit' atunci ei ar putea invata orice poporul pe motiv ca numai cum invata ei este bine ... numai ca nu este chiar asa ! Dar asta nu inseamna ca in ortodoxie este haos , nu , fiecare are atributiile si obligatiile lui bine precizate iar peste toti este sef, ca sa zic asa, Hristos si nu omul !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 12.10.2010 at 11:43:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca exact asta e logica protestanta - avem un singur punct fix de referinta, care se interpreteaza prin el insusi, intr-o logica circulara, incremenita in timp. In cazul lor este Scriptura, in cazul dumneavoastra este Scriptura plus Sfintii Parinti. Sola Scriptura - Sola Patristica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Va multumim in numele sorei catolice pe care o sustineti. Ati facut o fapta buna in lupta confesionala. Cu aceasta va puteti rascumpara alte citeva pacate. Ca la matematica : o data ,,+" ,,puternic ",pe linga alte 3 ,,-" slabe da tot un ,,+" la finalul contabilizarii indulgentelor . Sau cum spune romanul ,mai simplu : hai ca bate masa cu casa !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper ca acum v-ati lamurit. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
sa respectam parerile celorlalti | Mirela0110 | Generalitati | 68 | 12.12.2010 14:44:13 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Are budismul asemanari cu crestin ortodoxia?Parerile fratiilor voastre | mihailt | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 45 | 31.03.2010 19:37:22 |
|