![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
mănăstirea nu-i stațiune , loc de odihnă , nu face parte din frumosul și plăcutul știut și dorit de mulți din lumea asta ! Trudă, muncă, multă credință, renunțări , rugăciune, ascultare . . .
|
|||
|
|||
![]()
Bai o fi nasol in manastire,da si viata in lume e un infern.
Cand ne vom satura de rautatea oamenilor,cand ne vom da si sufletul pentru un singur cuvant bun,cand ne vor iesi pe nas toate placerile noastre si vom obosi de ele,sa vedeti atunci cum vom lua cu asalt manastirile,caci oriunde ni se va parea mai bine decat viata de pana atunci. Oricat de greu si de nedrept si de doborator ar fi acolo,tot e mai bine decat in lume. " Veniti la Mie cei truditi si impovarati ,si va voi da odihna,luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine.Caci Eu sunt bland si smerit cu inima" |
|
||||
|
||||
![]()
Ai un gând ascuns ? Să nu -mi spui că vrei să trădezi infernul din lumea asta ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar Domnul ma (ne) umple de scarba si de neputinta in lume,tocmai ca ne vrea cu gelozie pentru El. Eu doar am vrut sa explic de ce poate ajunge cineva sa zica "eu cred ca a trai intr-o manastire este foarte placut. " (coldworld) chiar stiind realitatile de acolo. E gfreu in manastire,dar infernul din lume si din sufletele noaste e infinit mai greu |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru a te calugari trebuie sa ai o chemare speciala cred eu...Altfel se pot petrece lucruri neplacute Domnului(iesiri din monahism...) Iar vietuirea in manastire nu este usoara din ce am vazut eu prin pelerinajele sau statul pe acolo...Fiecare are o indeletnicire data de staret...Insa e tare frumos la rugaciuni ....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din acesti deja "putini" si mai putini merg pentru ca au chemare de la Domnul. Ceilalti merg in manastire pentru ca au "chemare" de la un unchi staret sau episcop ori pentru ca li se pare o cale facila de a scapa de deceptii. Multi vin si pentru ca vad in manastire un loc in care au masa si cazarea asigurate pentru tot restul vietii. Aceasta este realitatea. Slava Domnului, ca omul se mai poate schimba insa pe parcurs! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am o nelamurire dar nu legata de acest subiect..insa nu vreau ca EU sa deschid un topic pt ce vreau sa aflu...As vrea sa stiu ce este cu aceasta alarma terorista din Europa? Chiar exista si de ce....cine...cum? Se poate? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc Lui Dumnezeu ca sunt in lumea asta infernala, este tare frumoasa, este plina de adevaratul sens al binelui si raului universal, imi da astfel posibilitatea sa fiu eu insami.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 24.08.2012 at 08:46:06. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu zic sa faci ceea ce simti. Nimeni nu te poate ajuta chiar daca primesti fel de fel de sfaturi. Roaga.te Dombului sa iti lumineze calea si sa te tina langa El indiferent de piedicile pe care le vei intampina. Multe din comentarii prezinta viata monahal ca fiind iadul pe pamant. Oarte toti ati trait in calugarie si ati vazut ca e asa de rau? Cand Il iubesti pe Dumnezeu treci peste toate si toate le faci cu zambetul pe buze, asa cum spui tu ca simti. Fa ce iti spune inima si nu lua un seama ispitele si piedicile... Ele apar ca sa te indeparteze. Domnul fie cu tine!
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 22:50:26 |
Ce manastire recomandati ? | Petre. | Calugarul | 40 | 07.02.2012 16:14:13 |
O manastire uitata de lume: Bezdin | Ilie | Pelerinaje la locuri Sfinte | 17 | 26.09.2010 22:32:10 |
Despre lume si lepadarea de lume | buiacu gabriel | Intrebari utilizatori | 12 | 10.08.2010 11:27:11 |
|