![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Probabil ca vecina ta a fost "educata" tot prin bataie , prin dresaj , dar oare prin cei sapte ani de acasa nu putem obtine mult mai mult ? Altfel si copii copiilor vecinei tale vor perpetua dresajul , nu educatia adevarata !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Atit am avut de spus la subiectul asta...in rest FIECARE LE STIE PE ALE LUI! ! ( si le tine pentru el) ...insa cum iti asterni asa dormi! Succes tuturor ! Last edited by andreicozia; 20.10.2010 at 17:09:28. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ce topic.
E ok bataia daca nu se exagereaza. Adica... o palma-2 sau o nuia pe fund nu cred ca se pot considera... chinuri sau "rela tratamente aplicate minorului". E o modalitate de-a face copilul sa simta mustrarea atunci cand vorbele alege sa le ignore, chiar daca le intelege. Am vazut totusi ca multi parinti recurg la metoda asta ... cand nu e cazul. Si nu-i nevoie prea des ce-i drept, de cele mai multe ori vorba ajunge. Daca ai rabdare sa vorbesti, desigur. Multi parinti nu au, e serviciul, oboseala... nervii... mai ales daca-s mai multi copii de care trebuie sa aiba grija... Expresia "dresaj" nu mi se pare asa dura. Cum vrei sa invete, "dresat", sau cazand pana nu mai poate?... Unii copii sunt mai rebeli, si orice le-ar zice parintii n-or sa asculte. Ce vrei atunci, sa lase copilul tot de capul lui, sa faca ce crede? Mai bine SA-L FORTEZE sa faca ce e bine, pana cand o sa-si dea singur seama ce mare bine i-a facut parintele cand l-a fortat sa faca ce e bine. Nici eu nu-s de acord cu bataile dure. 1-e periculos, dpdv fizic...2-copilul o sa prinda ura pe parinte, in nici un caz respect. Multi or sa ajunga sa-si bata parintii cand or sa cresca, ca razbunare. 3-"bataia" nu trebuie sa presupuna frica ci... "mustrare facuta fortata" Doar o parere. Nu am copii. O spun in calitate de "fost-copil". :) P.S.-paralele cu "dresajul". Lasi liber in caine doar cand stii ca-i suficient de dresat sa nu manance chestii dupa jos care pot fi otravite, cand stii ca vine dupa tine,etc. Daca nu, il tii in lesa si-l inveti sa mearga la pas. Dresandu-l astfel, ii faci un bine. La fel si unui copil... ii faci lui un bine, chiar daca-i pare constrangere inutila. |
|
||||
|
||||
![]()
Bătaia, într-adevăr, e ruptă din rai, în sensul că nu are nici o legătură cu raiul, este în afara lui. Un părinte care apelează la astfel de metode demonstrează lipsa de răbdare și preocupare față de proprii copii, asta în cazul în care nu demonstrează un spirit agresiv, inuman și apropiat de barbarism. Bătaia nu are nici o justificare în nici un caz, în nci un context și față de nici o persoană. Problema nu e la cel bătut ci la cel care bate. Ce vină are un copil dacă există persoane (în cazul nostru, părinți) care nu sunt capabili să-l educe într-o manieră rațională?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pedeapsa este un aspect al justiției. Iar justiția este un lucru bun. Bătaia are un mare rol educativ. În ultimele decenii, de când s-a interzis pedeapsa corporală în școli, nu am observat să fi crescut nivelul educației. Nu zic că nu a crescut, ci că nu am observat eu.
|
|||
|
|||
![]()
unde-va scrie:blestemat sa fie cel ce cruta nuiaua.
sa luam aminte!pace tuturor. |
|
|||
|
|||
![]()
multumerste lui Dumnezeu ca ai avut parte de copii cuminti si ascultatori,dar crede-ma tatal meu a fost pus in situatia de a devenii neputincios epuizindu-si toate resursele educationale cu fratele meu.acesta din urma adica fiul neascultarii a sfirsit tragic la o vistra prematura cind inca mai sunt perspective in viata,din pacate mai cunosc un caz similar sau poate chear mai rau.concluzie:toate vin de la Dumnezeu si se intimpla doar ce vrea el,nu cred ca e bine sa ne dam 'cocos'ce educatie grozava stim sa le dam copiilor nostri,ca si cind unii dintre noi nu am sti sa o facem bine.tatal meu chear isi procura-se o carte cu educatia copiilor[e ceva gresit in asta?]dar din pacate fara rezultat,unde a gresit acest om?....sau poate au gresit altii?.
|
|
|||
|
|||
![]()
stai linistit prin incrucisare se mai schimba gena.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este bataia rupta din rai? | urzicuta | Generalitati | 354 | 31.03.2014 14:15:03 |
Oare? | iRoDiOn | Generalitati | 7 | 30.03.2012 12:01:43 |
oare.. | ioanhodean | Mari Duhovnici si predicile lor | 10 | 22.07.2008 11:32:27 |
OARE CE SA FIE? | simona76 | Generalitati | 39 | 09.07.2008 00:08:08 |
De ce oare:) | BogdanBogdan | Generalitati | 4 | 06.03.2008 18:25:42 |
|