Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2010, 13:42:23
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit ???

Desfrâul în căsnicie înseamnă concret împreunarea în zilele de post, de sărbătoare sau în timpul sarcinii, în rest nu le este interzis.

Dacă ești așa un bun creștin de ce scrii numele lui Dumnezeu și al sfinților cu litere mici???

Last edited by camy_d; 14.11.2010 at 13:44:52.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2010, 15:13:12
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Desfrâul în căsnicie înseamnă concret împreunarea în zilele de post, de sărbătoare sau în timpul sarcinii, în rest nu le este interzis.

Dacă ești așa un bun creștin de ce scrii numele lui Dumnezeu și al sfinților cu litere mici???
Sa spunem ca asta ar fi o chestiune de ortografie,insa eu l-as intreba cum de se considera un bun crestin,in schimb isi judeca aproapele in acest mod?Oare asta nu este falsa smerenie,de genul "uite cine mi's eu crestinul comparativ cu pacatosii din jur"?
Una este sa dezaprobi fapta si alta sa judeci omul...
Iar pacat in casnicie,ca si in viata nu cred ca poate fi mai mare decat lipsa iubirii.La ce iti ajuta ca respecti canoane, tii posturi,bati matanii si dai cu capul de icoane,daca in inima esti sterp si gol?
Vechi 14.11.2010, 15:30:49
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Sa spunem ca asta ar fi o chestiune de ortografie,insa eu l-as intreba cum de se considera un bun crestin,in schimb isi judeca aproapele in acest mod?Oare asta nu este falsa smerenie,de genul "uite cine mi's eu crestinul comparativ cu pacatosii din jur"?
Iar pacat in casnicie,ca si in viata nu cred ca poate fi mai mare decat lipsa iubirii.La ce iti ajuta ca respecti canoane, tii posturi,bati matanii si dai cu capul de icoane,daca in inima esti sterp si gol?
Heaven, excelenta postare. ai dreptate. toti judecam, toti ne credem buni, dar nu e asa. exista atatia sfinti care au pacatuit, numai Iisus e pur. sa ne rugam sa ne miluiasca si pe noi si semenii nostrii. eu personal sunt in fruntea pacatosilor, ma astept la orice de la mine, mai ales in momente de deznadejde, incurajate si de diavol. Doamne ajuta.

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 15.11.2010, 11:35:20
carmen trandafir carmen trandafir is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.11.2010
Implicit buna

A fi un bun crstin, inseamna sa-ti tii credinta ta in inima si cugetul.Fii tu insuti un exemplu ptr altii fara ai judeca.Oare nu stii ca doar Dumnezeu e cel ce va judeca lumea?
Nu te fatarnici , fa bine pe cit poti , roagate neincetat ptr tine si ptr altii si sa-ti iubesti pe aproapele tau ca pe tine insusi.

Last edited by carmen trandafir; 15.11.2010 at 11:38:50.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2010, 15:41:42
timeea89 timeea89 is offline
Member

Data înregistrării: 13.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Si eu sunt de acord cu heaven! Si pana la urma nu vad scopul postarii! Nu ne ceri o parere, nu stim daca esti casatorit, stim doar ca tu esti un "bun crestin", ca altii sunt foarte pacatosi, toti la gramada si in aceeasi oala, si probabil ca vrei ca si noi sa ne facem pacate si sa ne alaturam la miscarea "ce rai sunt altii".
Reply With Quote
Vechi 14.11.2010, 16:27:23
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Nici eu nu sunt casatorita, dar mi se pare ca Ionut trage un semnal de alarma potrivit. Adica daca lucrurile sunt negre, nu trebuie sa ne facem ca sunt albe. Si nu vorbeste doar despre "desfranarea in casatorie", ci si despre relatiile sexuale dinainte de casatorie, devenite normalitate, despre lipsa de repere crestine si de orice fel, pe scurt despre faptul de a nu avea "niciun Dumnezeu".

Nu trebuie sa se simta nimeni jignit sau atins, daca nu este cazul, dar daca este cazul, sa ia seama si sa invete si pe altul! Ne-am obisnuit sa bagam capul in nisip si sa nu atragem atentia aproapelui nostru daca greseste, ci sa il lasam in prostia sau pacatul lui, socotind astfel ca ii facem un bine, nejudecandu-l!
Vechi 14.11.2010, 17:48:46
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,glykys

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Nici eu nu sunt casatorita, dar mi se pare ca Ionut trage un semnal de alarma potrivit. Adica daca lucrurile sunt negre, nu trebuie sa ne facem ca sunt albe. Si nu vorbeste doar despre "desfranarea in casatorie", ci si despre relatiile sexuale dinainte de casatorie, devenite normalitate, despre lipsa de repere crestine si de orice fel, pe scurt despre faptul de a nu avea "niciun Dumnezeu".

Nu trebuie sa se simta nimeni jignit sau atins, daca nu este cazul, dar daca este cazul, sa ia seama si sa invete si pe altul! Ne-am obisnuit sa bagam capul in nisip si sa nu atragem atentia aproapelui nostru daca greseste, ci sa il lasam in prostia sau pacatul lui, socotind astfel ca ii facem un bine, nejudecandu-l!
sa atragem atentia este normal,dar sa judeci...,io nu fac acest lucru
Vechi 14.11.2010, 23:23:47
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
sa atragem atentia este normal,dar sa judeci...,io nu fac acest lucru
Evident ca o faci (cu toate ca nu o admiti), este anormal sa nu judeci.

Sa inteleg ca nu judeci un hot/violator/pedofil? Si de ce ar fi rau sa o faci?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2010, 06:33:05
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul

Da-mi voie sa-ti spun ca te inseli,nu este firesc sa judeci pentru ca pacatul este o boala,iar cel in cauza trebuie privit exact ca un bolnav.
Asta nu inseamna ca trebuie sa avem ochelari de cal,sa nu gandim,sa avem discernamant si sa luam ca atare anumite lucruri,mai ales ca omului i-a fost lasat liberul arbitru sa poata face alegeri,cand insa iti indrepti judecata impotriva persoanei si nu a pacatului,ba te mai si umfli in pene ca ce crestin grozav esti tu spre deosebire de pacatosul cu pricina...ai cam dat-o in bara,cel putin daca discutam dpdv crestinesc.
Vechi 15.11.2010, 19:24:31
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,konijiro

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul

judeci fapta,omul il judeca dumnezeu.vei spune ca sunt persoane care nu cred in dumnezeu si vor musai o judecata urmata de pedeapsa cu moartea ptr.faptas.e bine la prima vedere.ce te faci, daca dupa executarea sentintei, se dovedeste ca a fost ucis un nevinovat???i se da viata inapoi, sau se spune,ata ete?rezolutia:omul mai greseste deci si justitia omeneasca.asa ca io ma feri intotdeauna sa judec omul.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grija sotului fata de sotie ! windorin Nunta 48 08.12.2012 01:38:38
Despre casatoria intre rude de familie. radugherasim Nunta 6 10.03.2011 18:40:07
Femeia:sotie,mama,profesionista caty_deea Nunta 52 06.01.2011 10:54:57
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
Postul si relatiile dintre sot si sotie cmihai Pocainta 30 10.02.2009 14:23:52