![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Poate ca problema nu sta la duhovnic ci la tine. Chiar daca el este "autoritar", poate ar trebui sa-i vorbesti nu despre alegerea ce o ai de facut, ci chiar despre gandurile de neincredere pe care le ai. Poate iti este de folos Acatistului Sfantului Duh (pentru luminarea mintii). |
|
|
|||
|
|||
|
Facem ascultare de duhovnic!
Cred ca mai degraba ar fi tb sa-l intrebi ce sa alegi, arhitectura sau teologie. Nu cred ca e intamplator ca ti-a spus sa urmezi ambele. Desi cred ca pe viitor ai sa-ti indrepti pasii catre teologie. Cum spuneam, de duhovnic facem ascultare. Doamne ajuta |
|
|
|||
|
|||
|
Copile, lui Dumnezeu trebuie sa I te daruiesti cu toata inima si din toata inima ta. Domnului nu-I plac jumatatile de masura.
Incearca si ia o mica pauza, desprinde-te de tot ceea ce acum te necajeste si-ti ingreuneaza sufletul. Ofera-ti luxul de a putea asculta in liniste dorintele inimii tale si orice decizie ai lua, important este sa nu ai regrete. Calea pe care te vei angaja trebuie sa-ti aduca bucurie si implinire in suflet, nu parere de rau si incordare. Si nu uita ca Bunul raspunde intotdeauna celor care-L roaga cu credinta. Ps:am uitat sa-ti spun ca duhovnicul meu nu permite impartasirea sub un interval de minimum 40 de zile, din dorinta ca Sf.Impartasanie sa nu devina un obicei. Last edited by carmina; 17.11.2010 at 22:17:47. |
|
|
|||
|
|||
|
Pentru ca am avut si eu dileme de genul asta iti spun ce am inteles de la oameni mai intelepti ca mine si infinit mai pregatiti ca mine.
De duhovnic, da, se face ascultare! Doar ca nu ii poti pretinde lui sa iti aleaga facultatea. Asta trebuie sa decizi singur si sa-ti asumi intreaga responsabilitate pentru alegerea facuta. De duhovnic, tu ca mirean, faci ascultare in cele duhovnicesti. Dar cariera, nevasta, etc etc nu ti le alege duhovnicul. Poti sa ii ceri sfatul, normal, dar sa nu exageram cu responsabilitatile pe care i le pasam lui. Fii onest cu tine insuti,roaga-te mult, alege, ramai in stransa legatura cu duhovnicul si Biserica si Dumnezeu va fi cu tine in alegerea facuta si daca e cazul fii fara grija, mai devreme sau mai tarziu te aduce El acolo unde vrea daca te vrea in alta parte.
|
|||
|
|||
|
te inseli amarnic. daca am face ascultare mai mult, si daca am cere mereu sfatul duhovnicului, si-n cele lumesti care se leaga de cele duhovnicesti ne-ar fi mult mai bine.
logic, tanarul are inclinatie spre teologie(picteaza icoane si canta in corul bisericii), voia tatalui a fost sa intre si la teologie si la arhitectura, dar a fost lasat sa aleaga. desi indrumarea duhovnicului, a fost sa le aleaga pe amandoua, iar aici n-a facut ascultare de duhovnic. prin gura duhovnicului graieste bunul dumnezeu doamne ajuta Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Unii creștini nu îndrăznesc să îi ceară duhovnicului nici un sfat.
Alții intră prea mult în amănunte și cer sfaturi prea des și prea multe. Dar cât le respectă? Ar trebui să ținem cont și de oboseala și de timpul atât de limitat al preoților duhovnici. La spovedanie , grija noastră trebuie să fie de a ne mărturisi cât mai sincer și complet păcatele și neputințele sufletești. Iar dacă preotul ne va da un sfat, să ne străduim să-l împlinim cu încredere și însuși Dumnezeu ne va ajuta, cum știe El mai bine. Last edited by Carmen FUNIERU; 18.11.2010 at 23:21:17. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| apropo' de increderea in Dumnezeu si in noi | Mirela0110 | Generalitati | 15 | 11.11.2011 16:45:57 |
| Increderea in propria persoana | coralina | Pocainta | 63 | 01.07.2011 17:20:50 |
| increderea de sine | adelina02 | Intrebari utilizatori | 8 | 22.12.2010 01:05:22 |
| increderea fata de duhovnic | alex.petrisor | Preotia (Hirotonia) | 18 | 05.12.2010 16:06:18 |
| Încrederea la români | Scotianul | Generalitati | 1 | 11.06.2010 00:05:16 |
|
|