Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2010, 21:02:09
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Eu ma refeream la zeii care nu au legatura cu crestinismul. De exemplu zeii egipteni(ca tot povesteai de Moise). De ce acei zei faceau minuni? Inteleg argumentul ca ar fi fost un substitut dar de ce functionau?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 21:13:02
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Eu ma refeream la zeii care nu au legatura cu crestinismul. De exemplu zeii egipteni(ca tot povesteai de Moise). De ce acei zei faceau minuni? Inteleg argumentul ca ar fi fost un substitut dar de ce functionau?
Eu stiu de urmatoarele realizari,cu adevarat,,minuni", dar dpdv al arhitecturii, referitor la egipteni: Templul Reginei Hatshepsut, Complexul de temple de la Karnak,Templul lui Ramses al II de la Abu Simbel,Sfinxul,Marea Piramida de la Gizeh.Admir inteligenta,cu mult peste vremea lor,a celor care au reusit asa ceva dar nu ma inclin in fata unei piramide.

Minunile lor vs Puterea Domnului o gasesti,ai ghicit,in Biblie,in Exodul.Eu cred in Cuvantul Domnului,adica in cele scrise in Biblie,altii poate cred in zeul Ra dar sa-ti spun ceva:exista o variabila:viata si o constanta:moartea.La final aflam raspunsul,asta este o certitudine pentru cine doreste sa creada altceva sau sa nu creada in nimic altceva.Distanta dintre ele este timpul pe care il ai la dispozitie sa crezi in ce vrei si sa faci ce vrei.Dupa aceea vom vedea toti adevarul.Ai2>GTG>scuze omule,sper sa mai isi spuna si alti colegi de forum parerea.

Last edited by Scotsman; 18.11.2010 at 21:23:30.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 21:23:33
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Ma bag si eu in discutie, daca nu-i cu suparare.

ai2, doctrina crestina invata despre existenta unei intregi lumi supra-materiale, sau spirituale, daca vrei.

Despre cel putin o parte din aceasta lume avem la cunostinta prin Scriptura si Traditie - vezi ingerii si demonii.

De asemenea, te rog sa observi ca atat in VT cat si in NT si in crestinism in general este interzisa vrajitoria, necromantia si alte asemenea manifestari oculte.

Din insasi interzicerea lor putem infera existenta lor obiectiva - vrajitoria, necromantia, sau alte modalitati de a uza ilicit de anumite aspecte ale lumii spirituale si de a lua legatura cu entitati existente in aceasta lume spirituala sunt reale.

Plecand de la aceasta premisa, este lesne de inteles ca o asemenea entitate (sa-i zicem demon), manifestandu-se in raport cu niste egipteni, sau mayasi sau mai stiu eu ce, va primi apelativul de "zeu".

Acesta poate fi un posibil raspuns la intrebarea ta.

Trebuie insa facuta distinctia intre "zei" si Dumnezeu. In raport cu o furnica, si eu sunt zeu. Dar nu sunt Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 21:38:37
B0gdana B0gdana is offline
Member

Data înregistrării: 05.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit

http://preugen.wordpress.com/indruma...le-10-porunci/
Vechi 18.11.2010, 23:08:03
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de B0gdana Vezi mesajul
Inca un indreptar. Mai spre finalul paginii se gasesc si pacatele impotriva celor 10 porunci. http://www.parohiamacin4.org/ghid_spovedanie.htm
Vechi 23.11.2010, 09:44:31
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ma bag si eu in discutie, daca nu-i cu suparare.
Ai vazut tu sa se supere cineva aici pe forumul crestin ORTODOX???
Citat:
ai2, doctrina crestina invata despre existenta unei intregi lumi supra-materiale, sau spirituale, daca vrei.

Despre cel putin o parte din aceasta lume avem la cunostinta prin Scriptura si Traditie - vezi ingerii si demonii.

De asemenea, te rog sa observi ca atat in VT cat si in NT si in crestinism in general este interzisa vrajitoria, necromantia si alte asemenea manifestari oculte.

Din insasi interzicerea lor putem infera existenta lor obiectiva - vrajitoria, necromantia, sau alte modalitati de a uza ilicit de anumite aspecte ale lumii spirituale si de a lua legatura cu entitati existente in aceasta lume spirituala sunt reale.
Entitatile reale de care mentionezi nu au produs nici macar o dovada a existentei lor. Exista in schimb explicatii psihologice pentru "realitatea" vrajitoriei.
Citat:
Plecand de la aceasta premisa, este lesne de inteles ca o asemenea entitate (sa-i zicem demon), manifestandu-se in raport cu niste egipteni, sau mayasi sau mai stiu eu ce,
De ce nu evrei?!
Citat:
va primi apelativul de "zeu".
Corect, dar porunca vine de la D-zeu iar confuzia pe care o argumentezi nu-si are locul in "discursul" divinitatii care le stie pe toate.
Citat:
Acesta poate fi un posibil raspuns la intrebarea ta.

Trebuie insa facuta distinctia intre "zei" si Dumnezeu. In raport cu o furnica, si eu sunt zeu. Dar nu sunt Dumnezeu.
Si uite asa ajungem la ideea ca orice "supra" poate sa para zeu desi nu e.
Interesant cum crestinii cu tastatura lor au afirmat ca oamenii au inventat zei care erau capabili de minuni. Foarte interesant! Evident nu este si cazul zeului crestin, cel mai adevarat dintre zei.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cele zece porunci Dia20_diana Din Vechiul Testament 12 07.11.2017 22:15:51
Cele 10 porunci Evreulcelales Iudaismul 100 27.08.2015 11:41:41
Cele 7 CHAKRE caryna Reguli generale de utilizare a forumului 98 17.10.2012 09:45:57
Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) cocacoc Generalitati 70 15.10.2010 12:10:26
despre cele 14 carti Ioana-Andreea Secte si culte 1 06.04.2010 22:01:17