![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
O, durere sufletească
Cu gust nici dulce, nici amar, Ești suferința omenească Și-mi stai în suflet în zadar. Ce am pierdut, e o nimica, Dumnezeu îmi poate da De mii de ori pe-atâta, Ce nimeni nu-mi poate lua. Tu nu vezi că nu îmi pasă, Tu nu vezi că te ignor, Nădejdea mea e-Împărăteasa Și numai Ei cer ajutor. Privește suflete al meu În trecut, în depărtare, Când L-au răstignit pe Domnul, Ce dureri îngrozitoare! O, Preasfânta mea Măicuță, Ce-aveai în inimă și-n gând Când i-au hotărât moartea Celui neprihănit și blând? Ce ai simțit atunci Stăpână, Când pe Fiul Tău iubit L-ai văzut întins pe Cruce Bătut, hulit și răstignit? A fost Lumina pe pământ, L-ai cunoscut că-i Fiul Tău, Tu ai știut că este Bun și Sfânt, Tu ai știut că-i Dumnezeu! Dar n-ai putut să Îl ajuți, Pentru că cei mari și tari L-au răstignit precum au vrut, L-au numărat între tâlhari. În suflet iadul ți-a venit Și vărsând lacrimi amare, Cu El și Tu ai suferit Dureri preaîngrozitoare. Ai privit cu disperare Spre întunecații nori, A căzut pe Tine cerul Și cu El ai vrut să mori. Mă întreb, cuprins de frică, Cum e oare cu putință Un suflet atât de gingaș Să rabde-atâta suferința? Cum ai putut trăi momentul Răstignirii și-ngropării, Când s-au cutremurat și munții Și adâncurile mării ? Când pământu-a deschis gura Primind în pântecele său Cu mirare și cu teamă Pe milostivul Dumnezeu? Învață-mă Sfântă Stăpână Să fiu plin de îndurare Și celui care mi-a greșit, Negreșit să-i dau iertare. Învață-mă Sfântă Stăpână Să fiu plin de-ngăduință Și să trec ușor, cu Tine, Peste orice suferință. Iar suferința cea mai mare Ce să o port în piept mereu, Să fie, Preasfântă Născătoare, Jertfa scump Fiului Tău. Căci pentru mine a murit, Să mă ducă-n nemurire, Căci pentru mine S-a jertfit, Să-mi dea eterna fericire. Iar restul, toate-s praf în vânt Și trec pe rând precum o boare, Trecător sunt eu pe-acest pământ Și toate-n lume-s trecătoare (Luca Ionel Branislav,poezii ortodoxe) |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De Nașterea Domnului - poezii , rugăciuni , colinde + | cristiboss56 | Rugaciuni | 284 | 24.12.2018 12:01:09 |
Rugaciuni catre Maica Domnului | georgeval | Rugaciuni | 19 | 10.12.2013 23:15:21 |
Rugaciuni catre Sf. Arhanghel Mihail? | colaps | Rugaciuni | 9 | 04.11.2011 08:39:46 |
Paraclisul salvarii sufletelor din iad de catre cei sapte sfinti arhangheli: Mihail, | patinina34 | Rugaciuni | 3 | 04.07.2009 02:30:50 |
Rugaciuni catre Maica Domnului | phradmon | Rugaciuni | 7 | 12.10.2006 15:01:06 |
|