![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) Last edited by Rodica50; 25.11.2010 at 18:01:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar in ziua de astazi , vedem chiar si aici numai pe forum , f multi traitori in buh (asa am vrut sa scriu , buh si nu duh !) singuri deslegindu-se de la toate infrinarile, rigorile, si tariile vietii in duh si adevar in asa fel incit nu li se mai duce duhul rivnitor ca si exemplu printre frati ci din contra, li se duce buhul printre oameni ca de, merge si asa, ca D.zeu ii iubeste pe toti si pe toti ii asteapta sa ii bage cu forta in Rai, ca satana este de mult o poveste si ca noi ne putem destrabala in fel si chip deoarece crestinismul este religia libertinismului in care fiecare face ce vrea dar de mintuit se mintuieste obligatoriu ! Sa fie oare Hristos chiar atit de fraier , sau cum spune Sf. ap. Pavel , sa se lase pacalit chiar in halul acesta si sa umple raiul cu dracusori ? Eu unul nu cred si temeiul meu este pe cuvintul Mintutitorului si al sfintilor apostoli si parinti ai bisericii explicat si sintetizat in dogmele si canoanele sfintei biserici ! In rest ...fuma-o fiecare cum o vrea si maneliza-se-'or fiecare dupa nevoie ori horoscopindu-se iarasi fiecare dupa curiozitate, ori gata cu postul , cu rugaciunea, cu decenta, cu asceza ... si cu toate celelalte , deoarece ce, nu stie D.zeu ca noi traim in secolele vitezei si ca nu avem timp de toate astea ? Daca ii place asa bine , daca nu , oricum se vor certa oamenii cu el la judet deoarece nu este suficient de iertator si indulgent dupa cum a spus !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 25.11.2010 at 17:53:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[...] ,,(pina cind sa mai asteptam, pina se va manifesta direct in altar , ca sa intelegem si noi ca este un lucru rau ceea ce se intimpla ?)'' Citat:
Ca atare, am mai invatat: Ca in stransa legatura cu RUGACIUNEA, EXEMPLU PROPRIU, SMERENIE si ASCULTARE, primul pas este atitudinea noastra civica individuala! |
|
|||
|
|||
![]()
1. Spuneam de amenzi pe strada, pentru diverse.
Si in biserica se pot da niste pedepse daca altfel nu se poate. Numai ca ar insemna sa dam afara niste crednciosi, sa-i alungam din biserica si este delicat. Nu stiu cum s-ar putea face. 2. La fel ca alte reguli absurde, nu o inteleg nici pe asta. Ce are locul unde stai cu rugaciunea si atentia si iubirea acordata lui Dumnezeu? Daca stai langa sot/sotie, sau frate/sora, inseamna ca nu esti cu Dumnezeu? Doar stai langa el si atat. Te rogi, asculti slujba, canti, esti cu Dumnezeu. Dar fiecare intelege ce si cum poate, cuvantul lui Dumnezeu si a Sf.Parinti. Unii nu se mai casatoresc, altii se duc la manastire, altii vor sa-si respecte semenii (sot7sotie, frate/sora, mama/tata etc.) 3. Si nu mai cred nici in puterea exemplului. Te stradui sa fii cat mai bun, dar invata cineva de la tine? Nu. Doar parintii ar putea face asta cu copiii lor. Dara daca nici parintii nu stiu/fac...
|
||||
|
||||
![]()
Zaharia, a fost foarte clar ! Nu , să nu stai lângă fratele tău , lângă soțul tău, lângă cel ce se roagă , dar să-L iubești pe Dumnezeu mai mult ca pe oricine de pe lumea asta , mai mult și cel mai mult , și pe El Cel dintâi ! Greu , nu ? Știu , dar asta-i porunca , asta-i credința Adevărată, nu-i moftul lui Zaharia sau mai știu eu cui de prin zona asta a forumului de față ! Și fratele, și toți din astă lume pier , ca să ne reântâlnim la El, cu El în veșnicie , iar asta-i posibil prin Mântuirea noastră , iar de-l iubești pe cel de lângă tine, iubindu-L pe cel dintâi și neschimbat ai siguranța reântâlnirii cu cei dragi din lumea asta trecătoare , căci altfel ne separăm drumurile în veșnicie pentru totdeauna, iar tânguirea , regretul și suspinul vor fi de prisos și va fi mult prea târziu pentru mulți dintre cei de aici , din astă lume . Iubirea de Dumnezeu e făr de asemănare , nu are comparație, e unică din toate punctele de vedere . Iubindu-L pe El cel dintâi , îl iubești și îți respecți aproapele ! Iubindu-L pe El cel dintâi, orice regulament, amendă sau sancțiune lumească sunt de prisos , căci Iubirea Adevărată nu cunosc nesimțirea , răutatea , hula și alte cele asemenea lor , deci aici e buba :nu-L iubim pe Dumnezeu cu adevărat , pe Cel Adevărat care este singura Cale și singurul Adevăr, aflându-ne cântăreți la mai mulți stăpâni, la mai multe mese și cu dosul în mai multe luntrii , ori asta nu prea mere chiar deloc, adică credința NU FUNCȚIONEAZĂ !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii sunt mai severi iar altii sunt mai sfiosi! Si am gustat din taria celui suav si am vazut ca si cel mai dur poate fi gingas ca si o floare. Dar mie imi este foarte clar ca unul fara altul si fara de Hristos nimic nu suntem!... ...Si ca al doilea pas ar fi atitudinea noastra civica colectiva! |
|
|||
|
|||
![]()
Din postarile voastre si din discutia avuta cu un user care doreste sa ramana anonim:
,,si explicat faptul ca in biserica se vine pt Dumnezeu, nu pt oameni, deci trebuie "impodobita" inima cu rugaciune si cu slava lui Dumnezeu, si nu trupul cu fel de fel de haine extravagante si accesorii in trend'' ,,de asemenea, trebuie explicat de ce pantalonii, sau o fusta mulata vatama pe cel ce e pacatos, poate chiar atins de patima curviei si vine la biserica incercand sa se vindece" Sa intocmim pentru inceput - pentru noi momentan - o lista la care fiecare sa adauge un citat din Sfintii Parinti, canoane, etc ca si un preview ca sa zic asa la cum ar arata o asemenea brosura: ,,si cred ca ideea asta, circuland pe forum ar avea posibilitatea sa se "imbunatateasca" cu parerile fiecaruia si fiecare si-ar putea aduce contributia la ea astfel incat, rezultatul final sa fie "lucrator" in inima cui citeste'' |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da stiu si eu melodia aceea. Dar eu cred ca cine are bun simt o sa il aiba pe tot parcursul vietii,fericit e si cine nu are nu o sa si-l faca asa usor,BUNUL SIMT nu se formeaza asa usor,intr-un an,o luna sau 2 ani ci in decursul a multi ani,depinzand de crestere si educatie.Ce bine se potrivesc versurile alea care le-ai zis si tu:Cine are noroc are,cine n-are...n-are..si n-o sa aiba parerea mea.Dar asta nu inseamna sa renuntam.Haideti sa transformam ''n-are-ul'' in o sa il aiba.Putem?Suntem in stare ,noi,de asa ceva? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ceea ce la om este cu neputinta, la Dumnezeu nimic nu e batut in cuie. Practic omul este intr-o continua uimire si nepricepere incercand sa descifreze ce anume il sensibilizeaza pe Dumnezeu atat de mult la un pacatos de ajunge sa ia locul altuia care s-a ostenit o viata si a alunecat poate din prea multa ravna! Uneltirile diavolului sunt nebanuite, dar si mila lui Dumnezeu neintrecuta! Daca am putea face deosebire intre mandrie si smerenie, asa cum trebuie, nu dupa cum ne imaginam noi, atunci inca mai avem sanse la mantuire... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
atitudine, indiferenta |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Va rog haideti sa intindem iar mana | mara2008 | Umanitare | 0 | 17.12.2010 05:40:54 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Secte si culte | 443 | 04.08.2010 14:38:35 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
Haideti sa ne cunoastem reciproc. Bine v-am gasit. | Remus-Emilian | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 19.01.2007 23:22:02 |
|