Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2010, 17:38:06
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Si mie imi place sa cred ca Dumnezeu zambeste atunci cand facem fapte bune, asemenea unui Parinte Iubitor, dupa cum despre Duhul Sfant spun Sfanta Scriptura si marturiile parintilor duhovnicesti ca "se roaga intru noi cu suspinuri negraite". Dumnezeu participa tainic, discret, la bucuriile si necazurile fiecaruia dintre noi, cum nimeni altcineva nu o ar putea vreodata face.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2010, 17:40:19
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Smile

Asta mi-a amintit de o vorbă a părintelui Teofil Pârâian, când a venit să predice în orașul meu, a zis că Dumnezeu ne zâmbește.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2010, 18:13:07
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Dumnezeu participa tainic, discret, la bucuriile si necazurile fiecaruia dintre noi, cum nimeni altcineva nu o ar putea vreodata face.
A nu se crede ca Dumnezeu se confunda cu umanul, dar sa nu se inteleaga nici ca ramane departe de el, Se uneste tainic cu el.

In rugaciunea megleno-romanilor de la masa din seara de Ajun se spune: "Doamne, Doamne, / Vin sa cinam!. Si se lasa o portie pentru Dumnezeu. De altfel, acum, la Craciun, taranul il vede pe Dumnezeu prezent cu ceata colindatorilor si ospatandu-i pe acestia considera ca-L ospateaza chiar pe Dumnezeu si ca petrec impreuna cu El: Dumnezeu care-mi si sosia,
Intra-n casa,
Langa masa,
Gasi-n casa
Mese-ntinse
Si-mprejur lumini d-aprinse".

E un mod prin care crestinul vorbeste de participarea tainica a lui Dumnezeu prin oameni. Asa ca si eu cand vad un om ca zambeste, cred ca si Dumnezeu participa la zambetul acestuia.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mandria - un demon ce zambeste cu chip inocent LapetiteMoc Pocainta 9 19.05.2010 10:40:13