![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Iertati-ma dragi prieteni crestini!
Am simtit nevoia sa intervin. Daca incerci sa fii crestin ortodox practicant ascultarea de Duhovnic nu e doar ca e doar ajutor miraculos pt. suflet dar e si conditie obligatorie pentru mantuire. Tot ceea ce citim intra la pravila zilnica. Ceea ce citim in plus fara binecuvantare poate deveni ravna nesocotita si duce la pierderea sufletului. Suntem noi oare mai in masura decat Parintele duhovnicesc sa stim de ce avem noi nevoie pentru vindecarea sufletului? Duhovnicul este " doctor " de suflete. El prescrie medicamentul. Fara duhovnic nu exista mantuire. Uitati ce spune mitropolitul Antonie PLĂMĂDEALĂ in Cuvinte duhovniceșt : " Citirea Psaltirii este un act de pocăință, fiind prescrisă de duhovnici ca mijloc de curățire și iertare, prin forța pe care o au psalmii, de a întoarce spre fapta bună, spre căință. Există mănăstiri în care Psaltirea se citește încontinuu în biserică, lectura ei fiind socotită act de trezvie și pocăință pentru obște" Psaltirea este o arma foarte puternica importiva raului pentru ca te smereste atat de mult si iti aduce atata hrana de pocainta sincera incat e ca si cum ai declara razboi direct vrajmasului. Dar oare cine este nebun sa intre in razboi singur de capul lui si fara binecuvantare? Fara sa ti tina cineva mai puternic duhovniceste decat tine spatele? In general Psaltirea este rugaciunea monahilor pentru ca ei sunt cei care au lupta cea mai grea, dar pana si lor le prescrie Dumnezeu prin gura Duhovnicului dozajul pravilei. Uneori Duhovicul mai poate prescrie si mirenilor sa citeasca din psaltire, insa se stabileste o norma, cati psalmi sau cate catisme pe zi. INCA O DATA : NU E BINE SA CITITI PSALTIREA FARA DOZAJUL ACESTA DE LA DUHOVNIC SI FARA BINECUVANTARE. S-ar putea sa nici nu fim pregatiti sau din contra sa fuim si sa ne ajute dar e obligatoriu sa anuntam ca vrem sa facem asta. Luati binecuvantare si intrebati cat puteti citi, Duhovnicul stie mult mai bine cat va poate prescrie nu va lasati inselati de madria ravnei nesocotite! O alta avertizare : CE NU e bine sa citim niciodata: In acatistul Sfantului Ciprian exista la sfarsit o rugaciune pt Sfantul Ciprian care se citeste in general la Masluri si la Dezlegari. Acea rugaciune este numai pentru preoti si cine o citeste se lupta asa cum imi spunea un mare Duhovnic odata "singur cu diavolul in pijamale". Nu inteleg de ce inca o mai tiparesc odata cu acatistul, multi Duhovnici sunt foarte suparati pe tema asta. In lumea ortodoxa sunt prea multe pareri in general/ eu personal am avut de multe ori tendinta sa intreb stanga dreapta ce si cum insa am ajuns la concluzia ca da, sunt bune si forumurile pe anumite subicte dar cand e vorba de canon si pravila -TOATA LUMEA sa alerge la Duhovnic! Nu luati hotarari care implica viata duhovniceasca la sfatul unora care poate sunt in ispita sau in necunostinta! (nu fac aici referire la nimeni ) Si ma intreb aici si va intreb si pe voi: nu i mai bine oare sa intrebi duhovnicul decat sa gresesti? Sa nu luam lucrurile superficial, mai ales ca este vorba de suflet! Ascultare sau moarte vesnica --- Dumnezeu ne da liber arbitru! Am gasit ceva bine scris despre ascultare: http://prieteniisfmunteathos.wordpre...a-de-duhovnic/ Doresc tuturor sarbatori binecuvantate si un post cu folos in continuare! Doamne ajuta! |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Incercari de acaparare a stiintei de catre ateism. Ostracizarea credinciosilor. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 51 | 02.11.2012 19:05:03 |
Catehizarea credinciosilor | marian_grajdan | Intrebari utilizatori | 1 | 26.09.2011 15:04:05 |
Sa iubiti Psaltirea ! | ionion | Rugaciuni | 40 | 30.03.2011 00:58:13 |
Psaltirea in versuri | cristiboss56 | Rugaciuni | 70 | 27.01.2011 00:29:29 |
PSALTIREA | jeny | Despre Biserica Ortodoxa in general | 4 | 05.05.2007 22:15:18 |
|