Citat:
În prealabil postat de Don_Juan
Dacă am fumat (zilnic) în post mai pot să mă mai împărtășesc? Sau tre să săvârșesc vreun canon ceva sau să stau o anumită perioadă de timp fără să fumez?
|
Niciodata nu am fost de parere ca ar exista vreo scuza sau si mai si , vreun considerent uman pt. care trebuie sa mintim. Se stie f. bine cine este tatal minciunii iar noi crestinii nu avem partasie cu el . Cei care totusi mint si isi spun in continuare crestini habar nu au ce este cu ei pe lumea aceasta , adica porti numele Mintuitorului dar tu defapt te alinti cu tatal minciunii. Ha, ha, ha , ce inselare intelectuala , rafinata , sofista si nu dintr-aceea grosolana.
Fara sa o mai lungim : fumatorii nu se impartasesc ! Acestia trebuie sa aleaga intre Hristos si tatal minciunii. Daca nu credeti , fara a va spune filosofiile lumii pt. a va convinge va spun simplu ca sfintii ortodocsi incepind cu secolul XVI si pina in prezent nu au fumat nici unul (adica de cind a fost adus tutunul in Europa) si nici in icoane nu apar alaturi cu pipa , luleaua sau tigareta .
Daca aveti sau stiti un preot care impartaseste fumatori atunci este cazul sa va puneti probleme in legatura cu acesta . Daca ar fi fost ceva recomandat sau macar ingaduit atunci ati fi primit la parastasul parintelui Cleopa sau Dumitru Staniloae tigarete , dar nu s-a intimplat asa ceva . Nici in sicriul parintelui Arsenie Boca nu i-a pus nimeni vreun pachet de Marasesti pt. lumea cealalta. Parintele Iustin Pirvu nu primeste ca prinoase tigari vrac iar parintele Papacioc nu a ars in cadelnita niciodata tutun Virginia.
Nu va mintiti : renuntati la fumat si cautati-l degraba pe Hristos . Restul sunt alte minciuni : ca daca nu fumezi o zi , sau trei zile sau un post intreg te impartaseste nu stiu cine !