Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2010, 13:44:31
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Don_Juan Vezi mesajul
Dacă am fumat (zilnic) în post mai pot să mă mai împărtășesc? Sau tre să săvârșesc vreun canon ceva sau să stau o anumită perioadă de timp fără să fumez?
Niciodata nu am fost de parere ca ar exista vreo scuza sau si mai si , vreun considerent uman pt. care trebuie sa mintim. Se stie f. bine cine este tatal minciunii iar noi crestinii nu avem partasie cu el . Cei care totusi mint si isi spun in continuare crestini habar nu au ce este cu ei pe lumea aceasta , adica porti numele Mintuitorului dar tu defapt te alinti cu tatal minciunii. Ha, ha, ha , ce inselare intelectuala , rafinata , sofista si nu dintr-aceea grosolana.

Fara sa o mai lungim : fumatorii nu se impartasesc ! Acestia trebuie sa aleaga intre Hristos si tatal minciunii. Daca nu credeti , fara a va spune filosofiile lumii pt. a va convinge va spun simplu ca sfintii ortodocsi incepind cu secolul XVI si pina in prezent nu au fumat nici unul (adica de cind a fost adus tutunul in Europa) si nici in icoane nu apar alaturi cu pipa , luleaua sau tigareta .

Daca aveti sau stiti un preot care impartaseste fumatori atunci este cazul sa va puneti probleme in legatura cu acesta . Daca ar fi fost ceva recomandat sau macar ingaduit atunci ati fi primit la parastasul parintelui Cleopa sau Dumitru Staniloae tigarete , dar nu s-a intimplat asa ceva . Nici in sicriul parintelui Arsenie Boca nu i-a pus nimeni vreun pachet de Marasesti pt. lumea cealalta. Parintele Iustin Pirvu nu primeste ca prinoase tigari vrac iar parintele Papacioc nu a ars in cadelnita niciodata tutun Virginia.

Nu va mintiti : renuntati la fumat si cautati-l degraba pe Hristos . Restul sunt alte minciuni : ca daca nu fumezi o zi , sau trei zile sau un post intreg te impartaseste nu stiu cine !

Last edited by zaharia_2009; 19.12.2010 at 13:59:44.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fumatul - boală sau lipsă a discernământului? I.Calin Generalitati 71 01.03.2014 05:35:30
Fumatul din narghilea e pacat? Stefan500 Generalitati 36 28.08.2011 15:01:30
fumatul marius.b. Generalitati 29 17.08.2011 20:08:11
Fumatul CojocariPavel Intrebari utilizatori 16 18.03.2010 17:49:57
Impartasania tudor2012 Impartasania (Taina Euharistiei) 14 25.08.2007 00:35:08